Kuivaatteko pestyn salaatin?
Mietin tuossa salaattia tehdessäni, että onko tapani kuivata pesty salaatti talouspaperilla jotenkin outo..teettekö muut niin? En halua salaatista vetistä.
Kommentit (23)
[quote author="Vierailija" time="28.06.2014 klo 19:39"]
Ja miksi te pesette sen salaatin?
Ei siitä lähde ne haitalliset bakteerit tms. pelkällä pesulla. Multa ja madot irtoaa, mutta siinä se.[/quote]
Juuri siksi että se multa, madot ja etanat ei pääse salaattiaineiksi.
En kuivaa, jätän yleensä hetkeksi valumaan.
tottakai kuivataan se.
tiskikaappiin viikoksi valumaan. Takaan että ei ole vetistä.
En, enimmän veden poisravistelu riittää minulle.
[quote author="Vierailija" time="28.06.2014 klo 18:19"]
tottakai kuivataan se.
tiskikaappiin viikoksi valumaan. Takaan että ei ole vetistä.
[/quote]
Minulla on Tupperin salaattilinko ja tykkään siitä kovasti. Sillä saa salaatin kuivaksi ja salaatti säilyy siinä hyvin. Hankin sen muistaakseni joskus 90-luvulla, silloin ei marketeissa tainnut olla halvempia versioita. Joskus kuivasin salaatinlehtiä talouspaperilla, mutta ei se oikein toiminut.
Pyöräytys kuivausrummussa poistaa pahimmat pisarat. Sitten vain ääntä kohti!
mulla on tapana käyttää hiustenkuivainta. matkaföönin otan aina reissuun mukaan siltä varalta, jos esim. hotellissa tekee mieli vääntää joku ihana raikas salaatti lounaaksi.
Salaattilingolla. Syön paljon salaattia ja vetinen salaatti ei oo hyvää :(
Meilläkin on salaattilinko, mutten viitsi kovin pienille määrille/kerralla meneville käyttää, vaan valutan sihdissä vähän ravistellen. Siis tosin en salaattia juuri käytä, nytkin on kaaliraastetta, ehkä se valuu vähän helpommin itsekseen tuolla kulhon pohjalle ruokaa odotellessa, tosin alustavasti sihdattuna.
En kyllä tykkää ajatuksesta jos säilytettävä salaatti lilluu vedessä.
Ikeasta ostetulla salaattilingolla pyöräytän salaatin kuivaksi. Ei maksanut montaa euroa.
Minulla on salaattilinko. Ilman kuivausta salaatinlehdet ovat huuhtelun jälkeen aika vetisiä.
Ravistan enimmät vedet pois ja revin kulhoon.
Salaattilinko, miksen ole aiemmin tajunnut!
Ap
[quote author="Vierailija" time="28.06.2014 klo 18:26"]
Meilläkin on salaattilinko, mutten viitsi kovin pienille määrille/kerralla meneville käyttää, vaan valutan sihdissä vähän ravistellen. Siis tosin en salaattia juuri käytä, nytkin on kaaliraastetta, ehkä se valuu vähän helpommin itsekseen tuolla kulhon pohjalle ruokaa odotellessa, tosin alustavasti sihdattuna.
En kyllä tykkää ajatuksesta jos säilytettävä salaatti lilluu vedessä.
[/quote]
Minun salaattilingossa salaatti ei kyllä lillu vedessä vaikka en sitä kuivatuksessa tulevaa vettä kaataisikaan pois. Onko tässä jotain laitekohtaisia eroja?
Luin että "kuvaatteko", joo tottakai, pistän instaan kuvan että tulipahan pestyä salaatti!
Jos haluaa poistaa bakteerit ja virukset kunnolla, niin se pitää kuivata talouspaperilla hyvin huolellisesti joka puolelta. Märkä salaatti on kuin ei olisi pessyt ollenkaan.
En edes pese ja niin mennään eteenkinpäin.
[quote author="Vierailija" time="28.06.2014 klo 19:39"]
Ja miksi te pesette sen salaatin?
Ei siitä lähde ne haitalliset bakteerit tms. pelkällä pesulla. Multa ja madot irtoaa, mutta siinä se.
No kun juuri sen mullan irroittamiseksihan ne käsketään pestä. Ja on kiva jos ötökätkin lähtee.
[/quote]