Voiko kermaviilin sijaan dipin tehdä smetanaan?
Joo, olen aika uusavuton kaiken kanssa mikä liittyy ruokaan :)
Kommentit (12)
Kohtuu jytkyä kamaa tulee. Smetana on rasvasempaa kuin majoneesikin...
Voi tehdä, mutta notkista sitä kermalla.
Aika rasvaista tulee, en suosittele. Se on myös varsin täyteläisen makuista, joten dipattava kasvis tai naksu ei oikein pääse siitä läpi. Mitä muita maitotuotteita sulla on? Jos kermaviiliä ei ole, mutta esim rahkaa löytyy, niin voit sekoittaa rahkaa ja smetanaa dipiksi. Ja tänään on kaupat auki, joten saat sitä kermaviiliäkin.
Smetana sopii ihanasti patoihin, keittoihin ja kastikkeisiin ja kestää kuumentamista hyvin. Tai sitä voi laittaa pöytään tuollaisten ruokien kanssa, jolloin jokainen voi lisätä sitä omaan annokseensa. Ja tietysti mäti-aikaan talvella, nökäre smetanaa antaa hyvää kyytiä muikunmädille ja sipulille.
Uusavuttomuus on vain vaihe jolloin opetellaan asioita. Sitä seuraa uusavullisuus, avullisuus ja mestarillisuus. Hyvää pääsiäistä!
Turhia vastauksia. Vielä odotellaan sitä että onko hyväääää.
Kreikkalainen jugurtti toimii myös erinomaisesti.
Vierailija kirjoitti:
Kreikkalainen jugurtti toimii myös erinomaisesti.
Tämä. Kreikan jogurtti on paras dippipohja.
Älkää muuten turhaan ostako niitä valmiita dippipusseja. Parempaa saa kun tekee itse. Ehdotukseni Ranch-dipiksi:
200g kreikan jogurttia
0,5 TL suolaa
2 rkl hunajaa
1 rkl kuivattua oreganoa
2 rkl ketsuppia
2 TL sinappia
2 TL valkosipulijauhetta
1 TL juustokuminaa
2 rkl sipulijauhetta
0,5 TL savupaprikaa
1 TL paprikaa
Tabascoa maun mukaan
Voi tehdä ja ei sitä makua maista kun se dippimauste on niin stydiä, et peittää se runkoaineen maun alleen.
Moni mamma tekisi jos olisi varaa smetanaan, koska siitä saa enemmän kaloreita.
Creme fraiche ja tulee herkkua!
Smetana on minusta hieman ällöä, ehkä jos lisää vähän maitoa.
Hyi vi##u! Liian rasvaista on. Sama kuin dippaisit margariiniin jossa on 40% rasvaa.
Kohtuu jytkyä kamaa tulee. Smetana on rasvasempaa kuin majoneesikin...