Keksitkö kivoja salaatteja???
Salaatti-kurkku-tomaatti on niin nähty. Millaisia salaatteja teette tai voisi tehdä?
On näköjään ketju aiheesta ettei kasvikset niin kalliita olekaan joten nyt vaan parhaat ideat kehiin!!!
Kommentit (23)
Parsakaali ja kukkakaali käyvät raakoina salaatteihin. Parsakaalin voi myös höyryttää ja jäähdyttää ja lisätä salaattiin.
Vihreän salaatin kanssa voi laittaa päärynää ja aurajuustoa + pähkinöitä.
Ylipäänsä juustoilla, oliiveilla, siemenillä, pähkinöillä ja kastikkeilla saa makua ja vaihtelua. Oletko kokeillut balsamico kastikkeita, näitä tämän tyyppisiä, ovat hyviä ja saa nätisti samalla koristeltua salaattia: http://www.rajamaen.fi/sofor/www/rajamaen.nsf/sp?Open&cid=tumma-balsamikastike
Melonia ja sen ympärille parman kinkkua, voit laittaa vihreän salaatti pedin päälle.
Kokeile myös avokadoa.
Kanan kanssa sopii hedelmäinen salaatti, johon voi laittaa viinirypäleitä, ananasta, persikkaa, avokadoa, omenaa...
Minä käytän salaatinkastikkeena salsakastiketta. Antaa makua ja potkua. Myös Bonduellen crispy gourmet -maissinjyvät on hyviä. Ja tietysti jos heittää joukkoon vaikka grillattua kanaa, ei muuta ateriaksi tarvitsekaan.
Caprese eli tomaattia, mozzarellaa ja basilikaa
Kyssäkaali on lostavaa raastettuna, kukkakaali on hyvää karkeana raastena höysteeksi hiven itsetehtyä majoneesia
Oon huomannut, ettei terveellisen kasvislisäkkeen aina tarvi olla oikeaa salaattia. Esim. uunissa paistetut, lohkotut porkkanat, jotka on kieritelty öljyssä, runsaassa rakuunassa ja vähässä suolassa. Maistuu kaikille ja toimii myös seuraavalla aterialla lämmitettynä.
Jos taas haluaa ruokaisaa salaattia, tämä on yksi, mitä meillä tehdään aika usein:
2 dl pientä makaronia (meillä sydänmakaronia)
fetaa
keltainen paprika
omena
pussi pakasteherneitä
sekoita kaikki aineet ja tarjoa kastikkeen (kermaviiliä, tilliä, sitruunamehua, sokeria, suolaa) kanssa. Tämäkin säilyy hyvin seuraavaan päivään. Lapsetkin tykkää.
Varmaan huomaa, että olen pikkulapsiperheen äiti, jota kypsyttää laittaa ruokaa joka välissä... Siksi suosin näitä säilyvämpiä.
Kaveriperheen luona huomasin, että myös etikkasäilykkeet tuovat lautasen reunalle kivaa vaihtelua. Välillä voi ostaa etikkapunajuuria ja maustekurkkuja. pääsee todella vähällä vaivalla.
Minä väärinkäytän ilmakuivattujakinkkuja ja lisään niitä salaatteihin paistettuna. Ne on ihania suolasia, rapeita yllätyksiä salaatissa.
Täällä onkin jo vaikka mitä ideoita :) Sinänsä ei kovin paljon uusia raaka-aineita tuo tää viästi, mutta listaan tähän alle variaatioita, joita meillä käytetään useimmin
-Salaatti, sipuli, persikka, feta, paahdetut kurpitsansiemenet/cashewpähkinät
-kiinankaali, porkkana(raaste), ananas
-Salaatti, päärynä, tumma viinirypäle, saksanpähkinä, paistettu halloumijuusto
-Salaatti, paprika, kurkku, mozzarella
-Salaatti, vesimeloni, kurkku, viinirypäle
- Kurkku, sipuli, paprika/tomaatti - sekaan sitruunanmehu, suolaa ja pippuria
-Salaatti, mansikka, viinirypäle, leipäjuusto/paistettu halloumi
Tässä näitä meijän vihersalaattityyppisiä ratkaisuita :)
12 jatkaa..
Sitten toki, jos kaipaa ruokaisuutta lisää niin sekaan vaan: grillattua kanaa, savustettua lohta/siikaa/makrillia, pekonia, savukinkkua :D
En aina tajua näitä kysymyksiä, että keksi jotain ruokalajeja. Miksi ette katso keittokirjoista tai netistä ruokaohjeita, niitä on niin paljon että on vaikea valita. Vaikka joka päivä tekisit erilaista ruokaa niin ei ohjeet lopu. Miksi niitä täytyy omasta päästä keksiä kun joku on jo kokeillut ja keksinyt ja kirjoittanut ylös?
Pese ja halkaise kurkku ja vedä pikkulusikalla se siemenosa roskiin, pilko kurkku, viipaloi pestyt retiisit ja lisää sekoituksen tölkillinen maissia. Tälle salaatille käy joko öljy-etikkakastike tai pari lusikallista pippurilla ja/tai sitruunalla maustettua majoneesia/kermaviiliä. Säilyy jääkaapissa hyvänä pari päivää eli ei tule hävikkiä toisin kuin salaattilehtipohjaisista salaateista helposti tulee.
Viipaloi valkokaali ohuiksi suikaleiksi, raasta sekaan porkkanaa, kurkunpaloja tai omenaa. Jos tykkää, niin juuriselleri sopii tuohon raasteena/viipaleina hyvin, mutta se ei kaikkien makuun. Sinapilla maustettu kermaviili tai majoneesikastike. Tämä myös säilyvä sekoitus.
Tomaattilohkoja ja tölkillinen valkopapuja, öljy-etikkakastike.
En ole koskaan tajunnut näitä salaatti-tomaatti-kurkku ihmisiä, en laita koskaan näitä kolmea samaa salaattiin =)
Siis mitä vaan voi sotkea keskenään. Yleensä laitan jotain vihreää salaattia pohjalle, paria kolmea yrttiä sekaan, lisäksi sitten mitä mieleen tulee esim. 1) avokadoa ja kurkkua. 2) tomaattia ja mozzarellaa 3) halloumia, pähkinöitä ja tomaattia 4) parsaa ja kovaa juustoa 5) paprikaa ja salamia
Siis en oikeasti ymmärrä miten jollain voi olla niin köyhä mielikuvitus, että ei vaan laita salaattiin aineita mistä tykkää sekaisin
[quote author="Vierailija" time="16.04.2014 klo 12:59"]En aina tajua näitä kysymyksiä, että keksi jotain ruokalajeja. Miksi ette katso keittokirjoista tai netistä ruokaohjeita, niitä on niin paljon että on vaikea valita. Vaikka joka päivä tekisit erilaista ruokaa niin ei ohjeet lopu. Miksi niitä täytyy omasta päästä keksiä kun joku on jo kokeillut ja keksinyt ja kirjoittanut ylös?
[/quote]
No mistä keittokirjasta katsot yksinkertaisia salaattivariaatioita arkeen?
[quote author="Vierailija" time="16.04.2014 klo 13:03"]En ole koskaan tajunnut näitä salaatti-tomaatti-kurkku ihmisiä, en laita koskaan näitä kolmea samaa salaattiin =)
Siis mitä vaan voi sotkea keskenään. Yleensä laitan jotain vihreää salaattia pohjalle, paria kolmea yrttiä sekaan, lisäksi sitten mitä mieleen tulee esim. 1) avokadoa ja kurkkua. 2) tomaattia ja mozzarellaa 3) halloumia, pähkinöitä ja tomaattia 4) parsaa ja kovaa juustoa 5) paprikaa ja salamia
Siis en oikeasti ymmärrä miten jollain voi olla niin köyhä mielikuvitus, että ei vaan laita salaattiin aineita mistä tykkää sekaisin
[/quote]
No jos sulla on niin hyvä mielikuvitus niin anna nyt enemmän vinkkejä!!!!
[quote author="Vierailija" time="16.04.2014 klo 13:16"]
[quote author="Vierailija" time="16.04.2014 klo 13:03"]En ole koskaan tajunnut näitä salaatti-tomaatti-kurkku ihmisiä, en laita koskaan näitä kolmea samaa salaattiin =)
Siis mitä vaan voi sotkea keskenään. Yleensä laitan jotain vihreää salaattia pohjalle, paria kolmea yrttiä sekaan, lisäksi sitten mitä mieleen tulee esim. 1) avokadoa ja kurkkua. 2) tomaattia ja mozzarellaa 3) halloumia, pähkinöitä ja tomaattia 4) parsaa ja kovaa juustoa 5) paprikaa ja salamia
Siis en oikeasti ymmärrä miten jollain voi olla niin köyhä mielikuvitus, että ei vaan laita salaattiin aineita mistä tykkää sekaisin
[/quote]
No jos sulla on niin hyvä mielikuvitus niin anna nyt enemmän vinkkejä!!!!
[/quote]
Osta jääkaappi täyteen eri aineksia ja laita niitä sekaisin, niin siten niitä tulee. Miten on noin avutonta. Eilen oli tammenlehtisalaattia, rucolaa, korianteria, kevätsipulia, marinoituja katkarapuja ja oliiveja. Kastikkeena useimmiten sitruunaoliiviöljy ja balsamisiirappi
No esim. vesimeloni ja fetajuusto sopii tosi hyvin yhteen, lisäks jotain salaatinlehtiä ja vaikka pinjansiemeniä, ja kastikkeeks balsamicosiirappia.
Varhaiskaalia ja ohuina viipaleina fenkolia, kesäkurpitsaa ja porkkanaa, sitruunavinaigrette tai valkoisesta balsamicosta tehty vinaigrette.
Jäävuorisalaattia, paprikaa, kidneypapuja (tölkistä) ja maissinjyviä (tölkistä), ehkä ananasta tai persikkaa. Vaikka joku kermaviilipohjainen kastike seuraksi.
Viinisuolaheinää, uunissa paahdettuja punajuurilohkoja (maustetaan ennen paahtamista oliiviöljyllä, balsamicolla ja hunajalla), granaattiomenansiemeniä ja pinjansiemeniä.
Leipäjuusto sopii hyvin salaatteihin, seuraksi jotain hedelmää, esim. tuore persikka tai sharon/persimon/kaki sopii hyvin, samoin hunaja-, cantaloupe- tai galiameloni.
[quote author="Vierailija" time="16.04.2014 klo 13:30"][quote author="Vierailija" time="16.04.2014 klo 13:16"]
[quote author="Vierailija" time="16.04.2014 klo 13:03"]En ole koskaan tajunnut näitä salaatti-tomaatti-kurkku ihmisiä, en laita koskaan näitä kolmea samaa salaattiin =)
Siis mitä vaan voi sotkea keskenään. Yleensä laitan jotain vihreää salaattia pohjalle, paria kolmea yrttiä sekaan, lisäksi sitten mitä mieleen tulee esim. 1) avokadoa ja kurkkua. 2) tomaattia ja mozzarellaa 3) halloumia, pähkinöitä ja tomaattia 4) parsaa ja kovaa juustoa 5) paprikaa ja salamia
Siis en oikeasti ymmärrä miten jollain voi olla niin köyhä mielikuvitus, että ei vaan laita salaattiin aineita mistä tykkää sekaisin
[/quote]
No jos sulla on niin hyvä mielikuvitus niin anna nyt enemmän vinkkejä!!!!
[/quote]
Osta jääkaappi täyteen eri aineksia ja laita niitä sekaisin, niin siten niitä tulee. Miten on noin avutonta. Eilen oli tammenlehtisalaattia, rucolaa, korianteria, kevätsipulia, marinoituja katkarapuja ja oliiveja. Kastikkeena useimmiten sitruunaoliiviöljy ja balsamisiirappi
[/quote]
Musta pitää vähän miettiä mitä yhdistelee. Ei kaikku käy sekaisin. Tai ehkä joillekin käykin. Ihme homma että ideoinnista pitää vetää herne nenään.
Meillä lisätään perussalaattiin usrin hunajamelonin tai muun melonin paloja.