voiko viinaa käyttää leipomiseen?
Mitä tapahtuu, jos lisää esm. mokkapalataikinaan viinaa? Katoaako alkoholin vaikutus kuumentaessa uunissa? Onko kukaan
koskaan kokeillut tätä? Kiitos!
Kommentit (10)
Alkoholi haihtuu sadassa lämpöasteessa. Maku kyllä säilyy. Pataruokiin käytetään viinejä, joiden vaikutus sitten katoaa ruoan kiehuessa, eli et tule känniin jos syöt kypsennettyä ruokaa, johon on käytetty alkoholia. Kakkuja maustetaan usein viinoilla/likööreillä tai jopa konjakilla.
Harmi, että ap:n unelma mokkapalakännäyksestä näin kilpistyi.
Tee tavallinen täytekakku ja käytä kostuttamiseen vaikkapa rommia tai viskiä jos ei satu olemaan pontikkaa. Siinä ei alkoholi haihdu, kun tulee vain se kuorrutus päälle
Voithan käyttää mokkapalakuorrutteeseen kahvin sijasta vaikkapa kossua! Sotket tomusokerin ja kaakaojauheet siihen. Mm, miten hyvää.
Kun teen hiekkakakkua laitan sinne sherryä, tulee hyvää. Samoin kun teen itse likööriä niin siinä olleet marjat laitan täytekakun väliin, kakku ei kelpaa kylläkään lastenkutsuille.
Päärynäabsolut sopi tosi hyvin lättytaikinaan :)
Hmmm... Varmaan parasta, että leipuri hörppää itse viinakset, ja yrittää noudattaa ohjetta.
Terkuin, manteliliköörillä ja korvapuusteilla eksperimoinut leipuri. Paskaa tuli.
Komppaan kymppiä, kossut kitusiin ja korvapuustit uuniin. Elä sammu paistovaiheen aikana.
Kyllä alkoholi haihtuu pois, mutta eihän se viinan maku katoa. Jos tykkää viinanmakuisista mokkapaloista niin siitä vaan tekemään.