Ruokalistoista ja valitsemisesta
Kun tiedän mihin ravintolaan olemme menossa syömään, on minun katsottava paikan ruokalista netistä ja päätettävä mitä valitsen illalla/viikonloppuna. Jos jätän valitsemisen paikan päälle, olen pulassa kun en osaa päättää. :D Yhdessäkin ravintolassa oli kymmensivuinen ruokalista johon sisältyi erikseen burgerit, salaatit, grilli, kiinalainen jne.
Muita huonoja päättäjiä?
Kommentit (5)
Mulla riippuu ihan sen hetkisestä tilanteesta, mikä maistuu. Siksi voi olla vaikea päättää etukäteen. Joskus tekee mieli tuhtia ruokaa ja silloin ei missään tapauksessa mikää kevyt salaatti riitä - on otettava joku liharuoka. Joskus taas salaatti riittää ja tekee mielikin vain jotain kevyttä.
Jos paikassa on kymmensivuinen lista, siinä on jotain vikaa. Miten niiden kymmenien (esim. 5 annosta/ sivu = 50 eri annosta) annosten raaka-aineet kootaan ja säilytetään, miten tuoreus ja maku on taattu? Miten liian laajan listan annosten tekeminen alusta asti ravintolan omassa keittiössä varmistetaan?
Katson kyllä usein uuden raflan listan netistä, tutustuakseni siihen, mutta valitsen vasta paikan päällä. Voihan olla, että on joku erityisen ihana "päivän kala" tms., jota ei netissä mainita?
Käy paremmissa ravintoloissa, ap, on helpompi valita. :)
Aina joko kaikki kuulostaa liian hyvältä tai mikään ei kiinnosta. Kysyn suosituksia joko seurueelta tai sitten valitsen sen ruoan, jonka saa syötyä helpoiten ja nopeiten, hidas ruokailija kun olen.
Ei ongelmia päätösten kanssa, uteliaisuudesta käyn katsomassa menut etukäteen. Tilaan ravintolassa aina sellaista mitä ei tule kotona tehtyä esim. maksaa, kateenkorvaa, fasaania, riekkoa, vasikkaa mitä on vaikea saada, ranskalaisia/saksalaisia tuoremakkaroita tai ankkaa (ankkaa tosin teen usein kotonakin)
Etukäteen valitsemisessakin on pulmansa. Aika usein netissä oleva lista on vanhentunut tai ei muuten pidä paikkaansa, ja sitten kun sitä etukäteen valittua annosta ei saakaan, niin paniikki on valmis :-D
Kannattaa siis aina valita pari-kolme parasta vaihtoehtoa!