Miten maustaa jauheliha, kun sipulia ei voi käyttää?
Kommentit (21)
paprikaa, pippuria, suolaa, juustoa, tomaattimurskaa
Käykö varsiselleri syöjälle? Sitä voisi kokeilla.
Purjo, ruohosipuli vai meneekö liian sipuliseksi. Mut eohän se sipuli välttämätön oo, mausteita vaan tarpeeksi (jatkaa sellerin ehdottaja)
Intiassa jainilaiset eivät syö sipulia uskonnollisista syistä. Siksi intialaisessa ruoassa sipuli korvataan usein hingillä eli hajupihkalla. Se on jauheena myytävä mauste, jossa on sipulimainen aromi. Sitä saa kaupoista, joissa myydään etnisiä mausteita ja elintarvikkeita.
En kyllä ymmärrä tuota suomalaisten jatkuvaa sipulin käristämistä. Onneksi en enää asu kerrostalossa, jossa sitä käryä tunkee harva se päivä rappukäytävästä.
Jauhelihan maustan paprikalla ja ehkä pienellä määrällä mauste- tai cayennepippuria. Sipulia ei ole ikinä tarvinnut.
Jos sipulille ei ole allerginen vaan ei vaan tykkää niistä möykyistä, niin jauhelihamauste? Siinä on kuivattua sipulia, joten eihän se allergikolle käy.
Broilerimauste/paprika, mustapippuri&chili? Chiliä ei tarvitse laittaa kuin ripaus, jos ei tykkää tulisesta, mutta siitä saa kivan aromin. Rosmariini ja pitkään haudutettavissa ruoissa laakerinlehti toimii myös.
Tomaattipyreetä ja mausteita maun mukaan.
Perusmausteita vaan, esim. grillausmauste seos. (Joka tosin ei ainakaan minun mielestäni ole varsinainen grillausmauste, mutta on hyvä yhdistelmä, tosin sisältää aika paljon suolaa.)
Itse raastan joskus porkkanaa jauhelihan sekaan.
Miettikääs, että meillä ei voi käyttää sipulia, tomaattia eikä paprikaa. Saa olla aika fakiiri, että jauhelihasta tulee hyvää. Noh, laitan mustapippuria, basilikaa ja soijakastiketta
Meillä käytetään jauhelihan maustamiseen soijakastiketta.
Sopiiko ruohosipuli? Kuivattuna se on hyvä mauste moneen ruokaan. Myös kuivattu basilika ja muut ns. yrttimausteet sopivat.
[quote author="Vierailija" time="31.03.2014 klo 11:58"]
Miettikääs, että meillä ei voi käyttää sipulia, tomaattia eikä paprikaa. Saa olla aika fakiiri, että jauhelihasta tulee hyvää. Noh, laitan mustapippuria, basilikaa ja soijakastiketta
[/quote]
Suolaa ja mustapippuria. Eihän hyvä liha muuta kaipaa. Jos tarkoituksena on peittää huonon lihan makua, erilaisissa kastikkeissa on paljon vaihtoehtoja.
Kashmirilaisessa versiossa on mausteina inkivääriä, kardemummaa ja kanelia tai neilikkaa. Sekä suolaa ja hillitysti mustaa pippuria. Lihan pitäisi tietysti olla muuta kuin nautaa.
Suola,jauhelihamauste,paprikamauste,mustapippuri. Myös tomaattipyre käy sekä valkosipuli,ruohosipuli on näitä!!
Miksi ihmeessä pitää kaataa kaikki mahdolliset tökötit ketsupista lähtien lihan sekaan? En ymmärrä. Kun on hyvät ja tuoreet raaka-aineet, suolan ja pippurin pitäisi riittää... Vai onko tämä sitä kuuluisaa wt-kokkausta, jonka tarkoituksena on peittää raaka-aineen omat maut jollain helvetin Kikkomansilla???
Miksi ihmeessä pitää kaataa kaikki mahdolliset tökötit ketsupista lähtien lihan sekaan? En ymmärrä. Kun on hyvät ja tuoreet raaka-aineet, suolan ja pippurin pitäisi riittää... Vai onko tämä sitä kuuluisaa wt-kokkausta, jonka tarkoituksena on peittää raaka-aineen omat maut jollain helvetin Kikkomansilla???
[quote author="Vierailija" time="31.03.2014 klo 15:17"]
Miksi ihmeessä pitää kaataa kaikki mahdolliset tökötit ketsupista lähtien lihan sekaan? En ymmärrä. Kun on hyvät ja tuoreet raaka-aineet, suolan ja pippurin pitäisi riittää... Vai onko tämä sitä kuuluisaa wt-kokkausta, jonka tarkoituksena on peittää raaka-aineen omat maut jollain helvetin Kikkomansilla???
[/quote]Itse tykkään yksinkertaisista ruuista. Ketuttaa kun muija tukkii ruokiin kaikki mausteet sekaisin ja siitä tulee makujen sekamelka ja aina liian suolaista, kuin niissä kaikissa seoksissa on suolaa. Kärjistäen voisi sanoe että koska hänestä suklaa ja anjovis on tosi hyvää, niin niitä kumpaakin pitää tietenkin laittaa samaan ruokaan.
Itse laitan aina jotain juustoa, useimmiten kahta eri tai jopa kolmea jos on kannikoita, punaista emmentalia, fetaa, mustaa koskenlaskijaa, parmesania, vuohenjuustoa, mozzarellaa. Juustoja on kuitenkin aina jääkaapissa. Pari kananmunaa. Suolaa, mustapippuria, hiukan vasikanfondia, tuoreita yrttejä tai jotkin kuten salvia tai rosmariini käy kuivattuinakin. Tulee helvetin hyviä.
Minä en laita ikinä esim. lihapulliin sipulia. Mausteiksi laitan toisinaan pelkästään suolaa, paprikajauhetta ja mustapippuria. Toisinaan lisään muutakin, esim. parmesanraastetta, aurinkokuivattuja tomaatteja, chiliä.