käytännön tyylitajuiset ruoka-asiantuntijat ! APUA !
Nelikymppiset. 18 aikuista. päivällisaika. 2 viikon päästä. Ettei jäis viime tippaan ...
Eli pitäis olla sellasta mistä tulee kylläiseksi, on saanut oikeaa ruokaa, mutta keväistä ja raikasta
ei ehkä kuitenkaan voileipäkakkulinjaa
tarjoiluapua voi olla 1 tyyppi mutta kaikki pitää valmistaa/hankkia ennakolta
no ajattelin siis:
-kotona tehtyjä lihapiirakoita, muttei rasvassa keitetty, löysin kiinnostavan reseptin
-välimerenpiirakkaa
-lohipiirakkaa, leikattavaa sellasta
-pari isoa sekasalaattia, mitä niihin laittais ? Erilaisia salaatteja, toiseen rucolaa ja sitä punasta salaattia, entäs muuta ?
varmaan parasta olla vain kasviksia kun kotona lämpimässä pöydällä...?
-tuorejuustoa (oma resepti)
-patonkia
-rypäleitä
- voisin tehdä jotain täytettyjä herkkusieniä jos jaksaisin/olis hyvä ohje, tai muita marinoituja vihanneksia
entäs jotain savulihaa ja perunasalaattia ?
juustoja
pikkuleipiä
kakkua, mitä kakkua ? saisko sen leipomosta... entäs marenkilevykakku, miten se tehdään ?
vettä viiniä simaa kahvia
muuta mitä tuli mieleen muttei ehkä rimmaa tähän on jotkyu lohileivät saaristolaisleivällä, tai karjalanpiirakat jotka käly leipoisi , onhan siinä muitakin piirakoita
ja av:n perinteistä lohikeittoa tai muuta keittoa en aio tarjota
Kommentit (35)
[quote author="Vierailija" time="19.03.2014 klo 02:00"]
AP sorry nyt ei ole ideoita tarjota, mutta kiinnostui noista sun lihapiirakoista. Minkälainen kuoritaikina? Täyte? Miten paistat, kun et uppopaista? Vaiko peltipiiras siitä Kotitalous 7 kirjasta? (Käytössä yhä, kuten myös keitämme ja leivomme!) :D
[/quote]
laitan illalla
ei ole kotitalous 7 kirjasta tämä
[quote author="Vierailija" time="19.03.2014 klo 00:38"]
Meillä oli juuri tällainen noutopöytätyyppinen ratkaisu isolle porukalle, ja vieraat kehuivat ainakin kovasit. Nämä ruoat on etukäteen valmisteltavissa joten ei ole kauhea hätä juhlapäivänä:
- Burgundinpataa ja sahramiriisiä
- Itsetehtyjä sämpylöitä
- Valmiina ostettu maalaispatee, jonka kanssa hillosipuleita ja suolakurkkuja
- Iso kulhollinen erilaisia värikkäitä kiehautettuja kasviksia
- Pari kastikevaihtoehtoa kasviksille: tavallinen vinaigrette ja kermainen kastike, sekä sinihomejuustomurusia joita voi ripotella kasvisten päälle
- Iso camembert-juusto jonka ympärillä viinirypäleterttuja ja päärynöitä
Kahvipöydässä meillä oli suklaatorttua, kermavaahtoa (sopii tortun kanssa) sekä vadillinen hedelmiä.
[/quote]
Onks tää menu Anna bergenströmin keittokirjasta peräisin ? Kirjan takaosasta ?
Kerron nyt oman mielipiteeni yleisesti juhlatarjoiluista. Ihmiset ylisuorittavat aivan liikaa juhlien järjestämisessä. Minä eikä minun miehenikään halua syödä itseään ähkyyn terveydellisistä syistä johtuen. Olisi paljon mukavampaa jos pidettäisiin enemmän kevyemmän varustelun rentoja juhlia ilman pönötysmeininkiä. Mieluummin nähtäisiin vaikka useammin ja syötäisiin vaikka hernekeittoa soppatykistä näkkileivän kera ja jälkiruoaksi lettukahvit.
Eikös ne vieraat tule kuitenkin ensisijassa juhlimaan eivätkä mättämään mahaa täyteen ja sammumaan lattioille?
Erilaisia salaatteja ja piirakoita(myös lihapiirakka, mutta lisäksi kala-ja kasvispiirakat)! Lisäksi sormisyötäviä, kuten marinoituja oliiveja, valkosipulileipäsiä, patonkia, bruschettaa, salsaa, hummusta.
Salaatteja:
-punajuuri-vuohenjuusto-rucola-pähkinä
-vihersalaatti päärynällä
-juustosalaatti (esim halloumi)
[quote author="Vierailija" time="19.03.2014 klo 14:20"]
[quote author="Vierailija" time="19.03.2014 klo 00:38"]
Meillä oli juuri tällainen noutopöytätyyppinen ratkaisu isolle porukalle, ja vieraat kehuivat ainakin kovasit. Nämä ruoat on etukäteen valmisteltavissa joten ei ole kauhea hätä juhlapäivänä:
- Burgundinpataa ja sahramiriisiä
- Itsetehtyjä sämpylöitä
- Valmiina ostettu maalaispatee, jonka kanssa hillosipuleita ja suolakurkkuja
- Iso kulhollinen erilaisia värikkäitä kiehautettuja kasviksia
- Pari kastikevaihtoehtoa kasviksille: tavallinen vinaigrette ja kermainen kastike, sekä sinihomejuustomurusia joita voi ripotella kasvisten päälle
- Iso camembert-juusto jonka ympärillä viinirypäleterttuja ja päärynöitä
Kahvipöydässä meillä oli suklaatorttua, kermavaahtoa (sopii tortun kanssa) sekä vadillinen hedelmiä.
[/quote]
Onks tää menu Anna bergenströmin keittokirjasta peräisin ? Kirjan takaosasta ?
[/quote]
Joo on, sieltä poimimme idean. "Joka kokin keittokirja"sta.
En kyllä näe noissa oikein mitään linjaa, miten nuo mainitsemasi ruokalajit sopisivat yhteen ja samaan menuun. Melkoinen sekametelisoppa.
lIHAPIIRAKOITA?! kEVÄÄLLÄ? No way, jose.
Lähtisin kalasta, tankoparsasta ja kirkkasta voista
Jälkiruuaksi jotakin kalaan sopivaa... sitruunaa. Sitruunapai? Sitruunajuustokakku.
Kala on niin kevyttä, että miten olisi juusto? Vuohenjuustosalaatti, halloumisalaatti. Alkukeitto, jossa krutonkeja? Tai valise jokin keittiö, vaikka aasialainen. Kookoskasviskeitto, risotto, hedelmäjälkkäri.
Tai iatalialainen: antipasto, pasta, tiramisu. (aika raskasta kyllä illalla)
oliko sinulla käytännön näkökulmaa/ideoita vai oliko tossa joku syvempi sanoma .-)?
öh, joo, tykkään kalasta.
Toimii hyvin päivällisellä jossa on max 8 henkeä. Nyt on 18.
Idea ei ollut että mitä tilaisin keväällä ravintolan ruokalistalta romanttisella päivällisellä mieheni kanssa vaan miten ruokkisin vieraani :-)
nä
Joku teema voisi olla kiva. Itse voisin harkitta vaikka tapas-teemaa tai cocktail-teemaa, on helppo ruokkia isompikin porukka jos tekee sellaisia erilaisia pikkupaloja, jotka makumaailmaltaan sopivat yhteen.
Hirmuinen ruokamäärä. Yksinkertaista listaa. Unohda viinit ja parsat. Keskity aitoihin makuihin. Ideat simasta ja saaristolaisleivästä ovat hyviä. Lähtisin niistä liikkeelle rakentamaan menyytä. Esim, kylmäsavustettua lohta ja munavoita sekä tavallista voita leivän päälle laitettavaksi. Karjalanpiirakoita niiden ystäville.
Tekisin rohkeasti ison kattilallisen jotain jännää kasviskeittoa ja jälkiruoaksi normikahvitus ja mustaherukkasorbettia.
Laita vaan ihan konkretiaa, jos sulla on kokemusta, se on hyvä mittari toteutettavuudelle ja toimivuudelle. Joka on aika lailla ykkösjuttu kun on noin isosta porukasta kyse.
Teema on hyvä idea, mutta olisko jotain toteutettavampia teemoja ?
Tapas on ainakin Kataloniassa kai just sellanen että syödään ennen ruokaa
Cocktailista tulee mieleen pieni suolakurkku hammastikun nenässä ja oliivi, mahtaako tulla vieraat mies kylläiseksi ---sekin on yksi ruoan tarkoitus ?
Unohdin mainita että olen laiska emäntä enkä nouse kello 5 värkkäämään yhtikäs mitään. Ruoka pitää voida valmistella etukäteen.
[quote author="Vierailija" time="18.03.2014 klo 23:24"]
Hirmuinen ruokamäärä. Yksinkertaista listaa. Unohda viinit ja parsat. Keskity aitoihin makuihin. Ideat simasta ja saaristolaisleivästä ovat hyviä. Lähtisin niistä liikkeelle rakentamaan menyytä. Esim, kylmäsavustettua lohta ja munavoita sekä tavallista voita leivän päälle laitettavaksi. Karjalanpiirakoita niiden ystäville.
Tekisin rohkeasti ison kattilallisen jotain jännää kasviskeittoa ja jälkiruoaksi normikahvitus ja mustaherukkasorbettia.
[/quote]
kiitos tästä.
[quote author="Vierailija" time="18.03.2014 klo 23:11"]oliko sinulla käytännön näkökulmaa/ideoita vai oliko tossa joku syvempi sanoma .-)?
[/quote]
Tee kaksi salaattia, toinen vihersalaatti + vuohenjuusto, toinen pastasalaatti, jossa esim katkarapuja. Niiden kanssa savusiikaa tai smetanakuorrutteinen uunilohi. Lisänä voi olla joku suolainen kasvispaistos. Tarjoile juomana kuohuviiniä, esim prosecco.
Täytetyt herkkysienet vois olla jees. Osta jumboherkkuja, sisälle sitä sun omaa tuorejuustoa, kääri ilmakuivattuun kinkkuun (Lidlistä saa hyvää schwartzwaldinkinkkua). Ja uuniin.
Kahvin kanssa kakku jostain pienestä leipomosta, joka tekee aidoista raaka-aineista. Ota hedelmä/marjakermakakku, ei mitään liivatejuustokakkukammotusta. Lisänä lempipikkuleipiäsi tai ananaskirsikoita, ananaksen ja mangon siivuja. Simaa.
kiitos tästäkin. olisko vuohenjuustosalaattiin hyvää ohjetta.
[quote author="Vierailija" time="18.03.2014 klo 23:44"]kiitos tästäkin. olisko vuohenjuustosalaattiin hyvää ohjetta.
[/quote]
Erilaisia salaatteja. Kirsikkatomaatteja. Suippopaprikaa. Marinoitua punasipulia. Kurkkua. Granaattiomenaa. Tuoreita viikunoita. Pannulla kevyesti paahdettuja saksanpähkinöitä. Vuohenjuustoa. Lisänä itse maustettu yrttiöljy.
Onpa paljon aineksia. Millä sipuli marinoidaan ja öljy maustetaan ? (tätä reseptäiä ei löydy minun Kotitalous 7- kirjasta)
[quote author="Vierailija" time="18.03.2014 klo 23:24"]
Hirmuinen ruokamäärä. Yksinkertaista listaa. Unohda viinit ja parsat. Keskity aitoihin makuihin. Ideat simasta ja saaristolaisleivästä ovat hyviä. Lähtisin niistä liikkeelle rakentamaan menyytä. Esim, kylmäsavustettua lohta ja munavoita sekä tavallista voita leivän päälle laitettavaksi. Karjalanpiirakoita niiden ystäville.
Tekisin rohkeasti ison kattilallisen jotain jännää kasviskeittoa ja jälkiruoaksi normikahvitus ja mustaherukkasorbettia.
[/quote]
Kasviskeittoa, leipää + lohta ja karjalanpiirakoita munavoilla..?
Varmasti maistuvaa, mutta jos tarkoitus on raavaiden miestenkin täyttää vatsansa niin sitä leipä-piirakkaosastoa on hyvä varata melkoinen satsi.
[quote author="Vierailija" time="19.03.2014 klo 01:09"]
oletteko kukaan katsoneet Alkon sivuilta ruokaohjeita? Minä olen ja voin lämpimästi suositella!!!!
Itse valitsisin jonkin libanonilaisen teeman tai ihan vaan suomalaista kunnon ruokaa ja jälkiruuaksi korkea ja tahmaisen makea suklaakakku!
Moni laihduttaa, karppaa ja mitä lie. en tarjoaisi suolaisia piirakoita, pasteijoita tai vastaavaa. Valitse jotain erilaista, terveellistä ja sellaista mistä näkee mitä syö. Hae inspistä Alkon sivuilta!
-Itse tarjoaisin keitetyt kuoritut perunat
Sitruunaista Kalkkunanrintaa ( paistopussissa mureaksi haudutettuna) kerma konjakki kastikkeella
-Vihreää tuoretta parsaa
-keitetyt porkkanat voilla ja rakuunalla maustettuna.
Jälkiruokana tahmea korkea suklaakakku, kermavaahtoa ja vadelmia ( oltava kotimaisia.) Kahvi, konjakki tai amaretto.
Olen sitä mieltä että tässä on riittävästi ja laatu korvaa määrän ;)
[/quote]
ei toimi isolle porukalle kotikeittiössä. edes ne perunat ja parsat ei toimi, sorry.omalle perheellle kiva idea,