Onko lampaanliha niin kalvokasta ja sitkeää, että
...sitä syödään siksi vain kerran vuodessa. Pääsiäisenä.
Kommentit (7)
Ei mun sisäfileessä ollut kalvoja eikä kyllä ollut sitkeääkään :) mitäpä jos opettelisit valmistamaan sen lampaan oikein.
Meillä oli filettä ainakin, ja tosi mureaa ja pehmeää... Eihän mikään liha sinällään ole sitkeää tai kalvokasta, vaan sehän riippuu siitä mitä ruhon osia käytetään, miten valmistetaan ja miten on puhdistettu sitä ennen. Minkään eläimen file ei taida huonoa olla...
Lampaan kypsentäminen vaatii pikkasen taitoa. Se saa olla punertavaa sisältä ja on silloin parhaimmillaan.
Riippuu ruhon osasta, ihan niinkuin naudallakin.
Ja kyllä me syödään lammasta pitkin vuotta.
Meillä syödään lammasta pitkin vuotta. Ennen se oli kohtuullisen hintaista. Nyt hinta on noussut pilviin.
Meillä tehtiin karitsan paistia. Kypsytettiin neljä tuntia. Tuli ihan tosi mureaa ja maistuvaa! Ei siitä mausta kyllä osaisi sanoa, että lammasta se on. Jos pitäisi sokkona maistella kypsennettyjä lihaklimppejä, niin samalta se maistuu kuin nautakin.
Ei meillä ainakaan lammas kovin sitkeää ollut eikä kalvokasta. Eiköhän tuo pääsiäislammas ole loogisesti seurausta siitä, että näihin aikoihin edellisen vuoden karitsat kannatti laittaa teuraaksi. Talven rehu loppui tai sitä säästeltiin nautaeläimille ja ylimääräiset elikot syötiin. Siat taas oli perinteisesti tähän aikaan vuodesta sen verran laihoja, ettei niistä isommin ollut syötäväksi. (ja tämä siis reilusti yli 100v sitten eikä 1990-luvulla).