Pika! Millä voi korvata balsamiviinietikan?
En jaksaisi millään lähteä kauppaan, herkkusienikastikkeeseen siis tulisi tämä. (http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/22646-helppo-herkkusienikastike)
Vai tarvitseeko ollenkaan?
Kommentit (8)
Sokeria/hunajaa/siirappia ja perusetikkaa laimennettuna?
Sitruunamehuakaan mulla ei ole... käyköhän sitruunapippuri? :D
Kiitos! -ap
[quote author="Vierailija" time="14.03.2014 klo 14:48"]
Sitruunamehulla. Maku ei ole kyllä sama, mutta tuo samaa happamuutta ja sitruunamehu sopii varmasti sienien kanssa. En tosin katsonut tuota reseptiä.
[/quote]
Samaa mieltä. Itse kyllä voisin muunnella tuota reseptiä sen verran, että happaman nesteen sijasta laittaisin tilkan worcestershire-kastiketta tai hyvin varovasti HP-kastiketta.
1 rkl omenaviinietikkaa tai punaviinietikka ja 1/2 tl sokeria.
Jos ei ole muuta kuin tavallista etikkaa, sitä sitten pikkasen vähemmän ja lisäät tuon 1/2 tl sokeria.
[quote author="Vierailija" time="14.03.2014 klo 14:50"]
Sitruunamehuakaan mulla ei ole... käyköhän sitruunapippuri? :D
Kiitos! -ap
[/quote]
Löytyisikö puna- tai valkoviinietikkaa? Nekin korvaavat balsamicon jotenkuten. Sitruunamehua muuten kannattaa pitää pakastimessa tällaisten tapausten varalta. Jääpalalokerikossa saa sopivan pieniä annoksia.
Sitruunapippuri ei kyllä käy. Jätä hapan aine kokonaan pois, ellei sulla sattumalta ole kaapissa esim. punaviinietikkaa. Mausta vain tuo sienikastike suuhun sopivaksi suolalla ja mustapippurilla. Jos sulla on kaapissa currya, voit laittaa sitä vähän sienikastikkeen kaveriksi.
Tuo kastike ei voi mennä pieleen, laitat vain perinteisen sienikastikkeen tapaan. Kirjoita kuitenkin seuraavaan kauppalistaan viinietikkaa ja sitruunoita.
Sitruunamehulla. Maku ei ole kyllä sama, mutta tuo samaa happamuutta ja sitruunamehu sopii varmasti sienien kanssa. En tosin katsonut tuota reseptiä.