Voiko leivonnaisen voidella pelkällä valkuaisella?
Ohjeessa siis käytetään muuten 1 muna ja 5 keltuaista. Onko pakko ottaa vielä yksi muna voitelua varten vai voisko noita jäljelle jääneitä valkuaisia käyttää?
Kommentit (5)
Tee jäljelle jäävistä valkuaisista marenkeja ja jätä ne jälkilämpöön kuivumaan.
Saat hyvän kuorrutuksen kun laitat 2 rkl vettä ja 3 dl tomusokeria. Ei voisi uskoa, että suhde on tommonen, mutta kyllä. Koko kakun peittämiseen tarvitset kaksi tommoista annosta.
Luultavasti veden sijaan voisi laittaa munanvalkuaista, mutta en ole kokeillut. Jos muna-aineksia jää jäljelle niin paista ne ja laita vaikka leivän päälle. Jos jää pelkkiä valkuaisia niin laita marenkia ja jos jää keltuaisia niin vatkaa ne vaahdoksi yhdessä sokerin kanssa ja anna lasten syödä sellaisenaan. Pannukakkuakin voisi harkita näiden munajätteiden tekemisestä.
Voi käyttää mutta valkuaisella voidellut ei ota väriä niin kuin jos olisi kokomunaa.
Tummin paistoväri tulee keltuaisellla, kokomunalla keskiruskeaa ja valkuaisella vaaleita, jos samat tuotteet ja sama paistoaika ja lämpötila.
Jos kyseessä makea leivonnainen mitä voitelet niin ripauta vähän sokeria valkuaisen joukkoon niin saat väriä hieman leivonnaisiin ja makean suutuntuman.
leipuri-kondiittori
voi, mä en yleensä pullia voitele ollenkaan.
kondiittori
voi