Auttakaa. Minulla on etnisestä kaupasta ostettuja
pieniä ruskeita, punaisia ja vihreitä papuja- siis kuorittuja ja kuivattuja. Kauanko niitä pitää liottaa ja mitä niistä voi tehdä?
Kommentit (12)
Nämä ovat aivan pieniä, kahden linssipavun kokoisia. Pitääkö todella liottaa yhtä kauan kuin suuret pavut?
Jaa, saattaa lyhyempikin liotus riittää, mutta sit niitä pitää keittää pidempään. Jos on kiire, niin osta pavut kypsinä tetroissa.
Liottaisin yön yli, eihän siitä vaivaa ole. Muista vaihtaa vesi, älä siis keitä liotusvedessä. Onkohan niillä sitten sama kypsymisaika - myytinkö samassa vai eri pussissa? Eikö pussissa todellakaan lue mitään? Pienet pavut tietysti kypsyvät nopeammin kuin isot, puolen tunnin kiehumisen jälkeen alat kokeilla ja maistella niitä.
Muista laittaa vähän mausteita mukaan keitinveteen: halkaistu sipuli kuorineen, pari laakerinlehteä, suolaa.
Jos ne punaiset pienet ovat adzukipapuja liotusaika on 1-2h.
http://www.drweil.com/drw/u/ART03207/Cooking-With-Legumes-Adzuki-Beans.html
Kuka ostaa papuja, jollei tiedä mitä ne on?
[quote author="Vierailija" time="12.01.2014 klo 13:25"]
Kuka ostaa papuja, jollei tiedä mitä ne on?
[/quote]
No jos on muuten tottunut syömään papuja ja näkee sellaisia, joita ei oo vielä kokeillut, niin kai niitä sitten ostaa?
Minä en mene lähellekään moista "kauppaa"!
Upeita kauppoja ja mahtavat mausteet! Ostin etnisestä kaupasta mustapippuria ja kaadoin lasisen pippurimyllyyn. Edelliset tavallista kaupasta ostetut olivat aivan harmaita ja rikki etnisestä ostetut ehjiä ja mustia. Myös maku aivan eri.
No nyt löytyi kuitti jossa lukee haricot beans. Siis onko nämä oikeasti kuorittu niistä vihreistä pitkistä pavuista. Kotimaa on Thailand.
On mahtanut olla kuorimista, mitenhän se tehdään.
[quote author="Vierailija" time="12.01.2014 klo 15:26"]
No nyt löytyi kuitti jossa lukee haricot beans. Siis onko nämä oikeasti kuorittu niistä vihreistä pitkistä pavuista. Kotimaa on Thailand.
On mahtanut olla kuorimista, mitenhän se tehdään.
[/quote] Miten suomalaiset herneet kuoritaan?
Yön yli liotetaan, keittoaika puolesta tunnista pariin tuntiin. Riippuen lajikkeesta, pavun koosta, iästä ja siitä kuinka sitä on säilytetty.