G: paras pataruoka?
Kerro oma reseptisi, muutettiin juuri taloon missä leivinuuni ja en ole koskaan tehnyt siinä ruokaa. Nnyt tekisi mieli kokeilla mutta olen aika surkea ruuanlaittaja joten laita ohje myös mukaan tai linkki ohjeeseen:)
Kommentit (10)
Burgundi on hyvää,kunhan tehdään oikein,eli kypsennetään siten että klihasta tulee mureaa ja suussa sulavaa.
Meillä lemppareita on hapankaaligulassi missä kaikki on samassa padassa ja stroganoff. Ihanaa talvista lohturuokaa ja terveellistäkin vielä!
4 jatkaa vielä - ja tietty kaikki potkasta tehdyt padat! Oli sitten vasikkaa, nautaa, karitsaa tai possua:) Kun liha on niin kypsää että luut voi vetää irti...
Mitä sekaan laitetaan jos ostan potkan? tuleeko kastike ihan vedestä? Mitä mausteita?
ap
[quote author="Vierailija" time="09.11.2013 klo 12:01"]
Mitä sekaan laitetaan jos ostan potkan? tuleeko kastike ihan vedestä? Mitä mausteita?
ap
[/quote]
Teen itse näin: pala selleriä, porkkanaa pieninä paloina, sipulia ja valkosipulia silppuna. Nuo kuullotetaan ensin voi/oliiviöljyseoksessa hetken, lisään potkan ja kääntelen sitä/niitä kunnes on ruskistunut kauttaaltaan. Maustan reilusti suolalla ja mustapippurilla. Sitten loraus punaviiniä (voi jättää pois) kiehautetaan ja seuraavaksi lisään mielellään kuumaa vettä siten että lihat juuri ja juuri peittyy. Vesi saa kiehahtaa reilusti että kaikki maut irtoaa padan pohjasta, liemikuutiota ei tarvita. Tähän voi vielä lisätä tomaattimurskaa tölkillisen ja antaa sitten hautua vähintään 3 tuntia pienellä lämmöllä. Mausteina voi lisätä yrttejä jos haluaa, rosmariini ja oregano käy hyvin. Tarkista vielä suola. Jos nestettä on liikaa anna kiehua hetki täysillä että neste haihtuu ja maku tiivistyy.
Helppoa ja hyvää, tuo perusohje käy kaikille lihoille ja on helppo varioida
[quote author="Vierailija" time="09.11.2013 klo 12:52"]
[quote author="Vierailija" time="09.11.2013 klo 12:01"]
Mitä sekaan laitetaan jos ostan potkan? tuleeko kastike ihan vedestä? Mitä mausteita?
ap
[/quote]
Teen itse näin: pala selleriä, porkkanaa pieninä paloina, sipulia ja valkosipulia silppuna. Nuo kuullotetaan ensin voi/oliiviöljyseoksessa hetken, lisään potkan ja kääntelen sitä/niitä kunnes on ruskistunut kauttaaltaan. Maustan reilusti suolalla ja mustapippurilla. Sitten loraus punaviiniä (voi jättää pois) kiehautetaan ja seuraavaksi lisään mielellään kuumaa vettä siten että lihat juuri ja juuri peittyy. Vesi saa kiehahtaa reilusti että kaikki maut irtoaa padan pohjasta, liemikuutiota ei tarvita. Tähän voi vielä lisätä tomaattimurskaa tölkillisen ja antaa sitten hautua vähintään 3 tuntia pienellä lämmöllä. Mausteina voi lisätä yrttejä jos haluaa, rosmariini ja oregano käy hyvin. Tarkista vielä suola. Jos nestettä on liikaa anna kiehua hetki täysillä että neste haihtuu ja maku tiivistyy.
Helppoa ja hyvää, tuo perusohje käy kaikille lihoille ja on helppo varioida
[/quote]
kiitos paljon, kokeilen tätä. Onko ok, jos lämmittänyt leivinuunin 200 ja sitten lämpö laskee hiljalleen?
ap
Esprit.fi -->trendit. Siellä kuvia asukokonaisuuksista.
Panosta laukkuihin ja kenkiin, huiveihin ja koruihin, ne ovat tyylikkyyden avain. Muut vaatteet saavat olla aika basic, kunhan ovat laadukkaita ja istuvat hyvin.
[quote author="Vierailija" time="09.11.2013 klo 13:05"]
[quote author="Vierailija" time="09.11.2013 klo 12:52"]
[quote author="Vierailija" time="09.11.2013 klo 12:01"]
Mitä sekaan laitetaan jos ostan potkan? tuleeko kastike ihan vedestä? Mitä mausteita?
ap
[/quote]
Teen itse näin: pala selleriä, porkkanaa pieninä paloina, sipulia ja valkosipulia silppuna. Nuo kuullotetaan ensin voi/oliiviöljyseoksessa hetken, lisään potkan ja kääntelen sitä/niitä kunnes on ruskistunut kauttaaltaan. Maustan reilusti suolalla ja mustapippurilla. Sitten loraus punaviiniä (voi jättää pois) kiehautetaan ja seuraavaksi lisään mielellään kuumaa vettä siten että lihat juuri ja juuri peittyy. Vesi saa kiehahtaa reilusti että kaikki maut irtoaa padan pohjasta, liemikuutiota ei tarvita. Tähän voi vielä lisätä tomaattimurskaa tölkillisen ja antaa sitten hautua vähintään 3 tuntia pienellä lämmöllä. Mausteina voi lisätä yrttejä jos haluaa, rosmariini ja oregano käy hyvin. Tarkista vielä suola. Jos nestettä on liikaa anna kiehua hetki täysillä että neste haihtuu ja maku tiivistyy.
Helppoa ja hyvää, tuo perusohje käy kaikille lihoille ja on helppo varioida
[/quote]
kiitos paljon, kokeilen tätä. Onko ok, jos lämmittänyt leivinuunin 200 ja sitten lämpö laskee hiljalleen?
ap
[/quote]
Teen itse mielummin hellalla padassa.
Anna leivinuunin lämmön laskea tuonne 175 - 150 ja hauduta kunnes on hajoavan kypsää - alkuvalmistelut kuitenkin padassa. Tarkkaile nesteen määrää ja ettei kasvikset pala pohjaan kiinni
onkohan burgundinpata hyvää?