Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Lohivoileipäkakun täytteet?

Vierailija
04.01.2014 |

Kertokaa mitä laitatte lohivoileipäkakkuun täytteeksi. Tarkotus olis ristiäisiin tehdä sellanen. Ja siis en ole aikasemmin tehnyt lohesta. 

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
04.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu kuiva voileipäkakku ei oo mistään kotosin. 

Vierailija
2/4 |
04.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mielikuvitushan tässä on rajana, mutta itse olen tehnyt lämminsavulohesta, ranskankermasta ja tillistä tahnan. Toisena täytteenä voisi olla vaikka munavoi. Noilla kahdella tulee jo maukas, ei tarvii välttämättä useampia. Tärkeää on kostuttaa leivät (esim maustekurkkupurkin liemellä) ja täyttää kakku hyvissä ajoin tekeentymään tiukkaan kääröön. Juhlapäivän aamuna kuorrutus ja koristelu. Mä kuorrutan joko sopivan makuisella tuorejuustolla tai omenamehulla notkeutetulla sulatejuustolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
04.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lohta joku lämminsavustettuna tai graavattuna tai kylmäsavustettuna.

Sekoitetaan tuorejuustoon ja lisätään mustapippuria ja tillisilppua. Halutessa voi käyttää hienonnettua kananmunaa joukossa muttei sitä pidä liikaa laittaa ettei hallitse kakun makua. Hieman tomaattipyrettä niin saa kauniimman värin. Maista massaa ja mausta tarvittaessa suolalla.

 

Leipien kostutus kalaliemellä tai maidolla. Päälle voi laittaa samaa tahnaa kuin sisällekin.

 

Täyttö edellisenä päivänä kuin tarjoilu. Kuorruttaa voi tarjoilupäivänä niin koristeet säilyvät paremman näköisinä.

 

Rupesipa tekemään mieli voileipäkakkua.

 

Vierailija
4/4 |
04.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis voileipäkakut ovat IHANIA!!! IHANAA että niitä vielä tehdään juhliin. Kuka kumma se noin 15 vuotta sitten päättikään, etteivät ne muka enää ole muotia ja niin ne katosivat juhlapöydästä miltei yhdessä yössä. Itse syön niitä aina kun saan mutta en osaa itse tehdä.

 

Tosiaan, oikeastaan ainoa asia minkä osaan sanoa ohjeeksi on myöskin tuo kostutus. Kuiva kakku ei ole hyvää. Ja tosaan kannatta panostaa täytteisiin. Oli kerran tarjolla kamalaakin kakkua, jonka päätäyte oli haarukalla muussattu sulatettu pakastesekavihannespussi ilman mausteita.