Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä on tämä kahvi?

Vierailija
08.09.2013 |

Sellainen pehmeä eikä siinä ole sitä tyypillistä kitkerää jälkimakua jota suurimmassa osassa kahveja on.

 

En juurikaan tykkää kahvista, lähinnä tuon jälkimaun vuoksi. Mutta pari kertaa olen maistanut juurikin tuollaista kuvailemaani kahvia ja sitä voisin juoda enemmänkin!

 

Olen saanut sitä mm. Ruisrockissa eräästä kojusta joka myi mm. Pöyröön salmiakkipulveria sekä perjantaina Stadikan anniskelualueelta. Kyseessä siis varmaan jokin aika perusmerkki.

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
08.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

TaitaaTaitaa olla jotain pikakahvia.

 

Vierailija
2/19 |
08.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvässä kahvissa ei ole kitkerää jälkimakua, kannattaa ostaa vähän kalliimpaa kahvia kuin jokin juhla mokka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
08.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleensä kahvin kitkerä jälkimaku tulee huonosti pestystä keittimen pannusta. Kun se kahvipavun rasva kertyy pannuun (sitä rusahtavaa töhnää), sitten kerta toisensa jälkeen se palaa ja pinttyy ja tekee kitkerän maun.

 

Syy miksen mä juo suodatinkahvia, kun jengi ei hallitse kahvipannujensa pesua.

Vierailija
4/19 |
08.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siksi valmistan kahvini pressopannussa ja pavut jauhan itse.

Vierailija
5/19 |
08.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä en jaksaisi moista hifistelyä. Mieluummin pidän keittimeni pannun puhtaana, se ei vie aikaa, kun hoitaa pesun joka käytön jälkeen. Pikakahvia tai murukahvia en halua juoda, se on hyvän kahvin irvikuva. Hyvän kahvin saa kyllä ihan Juhla mokastakin, kun on puhtaat värkit ja osaa annostella raikkaan veden ja porot oikeassa suhteessa.

Vierailija
6/19 |
08.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="08.09.2013 klo 20:45"]

Minä en jaksaisi moista hifistelyä. Mieluummin pidän keittimeni pannun puhtaana, se ei vie aikaa, kun hoitaa pesun joka käytön jälkeen. Pikakahvia tai murukahvia en halua juoda, se on hyvän kahvin irvikuva. Hyvän kahvin saa kyllä ihan Juhla mokastakin, kun on puhtaat värkit ja osaa annostella raikkaan veden ja porot oikeassa suhteessa.

[/quote]Mun mielestä värkkien puhtaudella ei kyllä oo mitään tekemistä kahvinkeiton kanssa :0

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
08.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="08.09.2013 klo 19:29"]

Sellainen pehmeä eikä siinä ole sitä tyypillistä kitkerää jälkimakua jota suurimmassa osassa kahveja on.

 

En juurikaan tykkää kahvista, lähinnä tuon jälkimaun vuoksi. Mutta pari kertaa olen maistanut juurikin tuollaista kuvailemaani kahvia ja sitä voisin juoda enemmänkin!

 

Olen saanut sitä mm. Ruisrockissa eräästä kojusta joka myi mm. Pöyröön salmiakkipulveria sekä perjantaina Stadikan anniskelualueelta. Kyseessä siis varmaan jokin aika perusmerkki.

[/quote]

Ei sitten tullut mieleesi kysya kahvinmyyjalta mita merkkia se on? Takuuvarmasti palstalla tiedetaan mita kahvia olet Ruisrockissa ryystanyt.

Vierailija
8/19 |
08.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki suomalaiset kahvit ovat karseaa kitkerää saastaa.

 

Osta jotain oikeaa kahvia (tavismarketeista saa ainakin Jacobsin peruskahvia, erikoisliikkeistä varmasti muitakin), keitä puhtaalla pannulla ja keittimellä (ihan tavallinen kahdenkympin keitin on yhtä hyvä kuin muodikas moccamaster) ja juo tuoreena, älä seisota edes varttia. Ei ole kitkerää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
08.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehkäpä Kopi Luwakia, sitä kissankakkakahvia?

Vierailija
10/19 |
08.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeile jotain tummapaahtoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
08.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="08.09.2013 klo 20:32"]

Siksi valmistan kahvini pressopannussa ja pavut jauhan itse.

[/quote]

 

Sama juttu. Ja käytän vielä hauskannimistä kahvia, Paskaa (oikeesti!) :D  http://www.crema.fi/fi/products/intenso/caffe-paska.html

 

Vierailija
12/19 |
08.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

keittelin tänään ihan tavallista suodatinjauhettua Pauligin reilun kaupan & luomu Columbia -kahvia, eikä ollut kitkerää kultakatriinan juhlakakan jälkimakua

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
08.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kahviin tottumattomalle kahvi todennäköisesti maistuu erilaiselta eri kerroilla jo ihan siitä riippuen, että mitä on syönyt tai juonut ennen kahvia tai sen kanssa, onko kahvi laihaa, sopivaa, vahvaa, lirahtaako maitoa vähän enemmän. Suomalaisissa peruskahveissa ei ole kovin suuria eroja. Presidentti on vähän pehmeämpää kuin muut, myös se tumma, muut on sellaista peruskitkerää. Vähän epätodennäköistä että olisit saanut festareilla pahvimukiisi jotain kallista fiiniä erikoiskahvia.

Vierailija
14/19 |
08.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="08.09.2013 klo 22:28"]

keittelin tänään ihan tavallista suodatinjauhettua Pauligin reilun kaupan & luomu Columbia -kahvia, eikä ollut kitkerää kultakatriinan juhlakakan jälkimakua

[/quote]

 

Minustakin tuo on tosi hyvää kahvia, toimii erinomaisesti ainakin meidän kahvikoneessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
08.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Arvid Norquist Reko Classic. Tummapaahtoista eikä lainkaan kitkerää. Ei pysty Juhla Mokkaa enää vetämään kun on tuota maistanut.

Vierailija
16/19 |
08.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Ei sitten tullut mieleesi kysya kahvinmyyjalta mita merkkia se on? Takuuvarmasti palstalla tiedetaan mita kahvia olet Ruisrockissa ryystanyt."

 

Ei tullut mieleesi että kahvi otettiin mukaan eikä se ollut niin iso asia juuri sillä hetkellä että olisi jaksanu vaivaantua kääntyä takaisin kysymään. Paikat kerroin siksi, että saisi vähän käsitystä etten tosissaan missään huippumestoissa ole tätä kahvia kuppiini saanu. Elikä juurikin jotain todella perusmokkaa.

 

ap

 

Vierailija
17/19 |
08.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja pakko vielä mainita että (uskokaa tai älkää), olen saanut baristan koulutuksen ja tehnyt paljon duunia erikoiskahvien parissa. Himastakin löytyy espressokeitin ja jauhan pavut itse. Nämä lähinnä poikaystävääni varten joka on kovempi kahvinjuoja.

 

ap

Vierailija
18/19 |
31.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeilkaapa laittaa kahvinporojen sekaan kokonainen 1-2 valkopippuria

se poistaa kitkerän maun !!

Vierailija
19/19 |
31.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syy ei välttämättä ole kahvissa vaan käytetyssä maidossa. Paljon olen kahvia juonut ja onhan niissä makueroja, on eri lajikkeet ja keittotapa (huuhtelitko pussin, keititkö kirkkokahvit eli laihaa), mutta on tullut huomattua että suurimman eron tekee käytetty jatke. Laktoositon maito leikkaa heti mausta pahimmat särmät, huomattavasti paremmin kuin paksu rasvainen maito tai edes kahvikerma. Sama efekti myös noissa kahviin tarkoitetuissa kauramaidoissa, ne tosin maistuvat ikävästi enemmän tai vähemmän sille kauralle. Oddlygood Barista on miedoimpia, ja kahviin tulee siitä mukavan paksu maku.

Jos pitäisi heittää jotain, niin arvelen, että festareilla olisi ollut tarjolla laktoositonta maitoa kahvin kanssa. Kahvi ei varmaan mitään hifiä ole ollut.