Oletko koskaan tehnyt voileipäkakkua?
Kinkku, kala vai kasvis? Miten olet onnistunut?
Kysyn tätä siksi, että itselläni on työn alla 4 isoa voileipäkakkua. Ja ei en ole ensimmäistä kertaa asialla. Teen toisinaan kotiin herkuksi voileipäkakkuja ja lähes aina, kun suvussa tai muussa lähipiirissä on juhlta tms niin minulta tilataan.
Kommentit (10)
Olen, tänä kesänä ekaa kertaa, Kinuskikissan ohjeella ja hyvin onnistui. Keräsi runsaasti kehuja.
Olen, ensimmäisen jo vuonna 1986.
Viimeksi pari viikkoa sitten.
Satoja olen tehnyt.
Meidän suvussa on tehty kaikkiin juhliin aina voileipäkakut, ja kaikki mennöö. On kala, kinkku ja kasvis, toisinaan myös juusto. Nams -kunhan ei majoneesilla kuorruta ;)
[quote author="Vierailija" time="25.07.2013 klo 14:39"]
Meidän suvussa on tehty kaikkiin juhliin aina voileipäkakut, ja kaikki mennöö. On kala, kinkku ja kasvis, toisinaan myös juusto. Nams -kunhan ei majoneesilla kuorruta ;)
[/quote]
Mä tiedän yhden raflan, missä kuorrutetaan kakku voimajoneesi sekoituksella, hyi yök! Ne sekoittaa täytteiden loput keskenään ja kuorruttaa sillä, täytteisiin siis tulee voita ja majoneesia.
[quote author="Vierailija" time="25.07.2013 klo 14:39"]
Meidän suvussa on tehty kaikkiin juhliin aina voileipäkakut, ja kaikki mennöö. On kala, kinkku ja kasvis, toisinaan myös juusto. Nams -kunhan ei majoneesilla kuorruta ;)
[/quote]
Aivan. Ei majoneesia, ei mitään valmiita salaatteja (italia, peruna). Ja se maksatahna/pasteija on kanssa pois mun voileipäkakuista.
t. ap
[quote author="Vierailija" time="25.07.2013 klo 14:41"]
[quote author="Vierailija" time="25.07.2013 klo 14:39"]
Meidän suvussa on tehty kaikkiin juhliin aina voileipäkakut, ja kaikki mennöö. On kala, kinkku ja kasvis, toisinaan myös juusto. Nams -kunhan ei majoneesilla kuorruta ;)
[/quote]
Mä tiedän yhden raflan, missä kuorrutetaan kakku voimajoneesi sekoituksella, hyi yök! Ne sekoittaa täytteiden loput keskenään ja kuorruttaa sillä, täytteisiin siis tulee voita ja majoneesia.
[/quote]
Näihin kakkuihin ei tule yhtään voita, välitäytteeseen tulee jonkin verran majoneesia. Mutta kohtuudella.. Mutta näpämä ovat makuasioita, toiset pitää majoneesista, toiset taasen ei.
Teen voileipäkakkuja, ja niistä tulee hyvän makuisia ja useimmiten ihan hyvän näköisiäkin, mutta en kuitenkaan muille tekisi kuin itselle. Teen kinkku- tai naudanpaisti ja kala/mätikakkuja. Mulla sattuu olemaan voileipäkakkukirja, josta yleensä katson ohjeita. Näin tulee a) vähän epätavallisempia ja b) kuitenkin varmasti yhteensopivia yhdistelmiä.
Itse pidän sellaisesta kuorrutteesta, jossa on kolmannes majoneesia ja kaksi kolmannesta ranskankermaa/hapankermaa. Hapankerma antaa raikkautta, mutta yksinään sen rakenne ei kestä, vaan se vaatii sen majoneesin pysyäkseen kasassa. Ja tietty mitä varsinaista täyteainetta siihen sit laitetaankaan, lihaa, kalaa, hedelmää, kasvista... Voitäytteitä tai kuorrutuksia en oikein ymmärrä. Ne tarttuvat kitalakeen...
Useasti :)
Meilläkin suku, tuttavat ja muut soittaa ja tilaa multa voileipäkakut juhliin. Hyvin aina onnistunut, sen takia soittavatkin :) Rakastan voileipäkakkujen tekoa!