Millaiseen lämpimään ruokaan käyttäisin paprikoita?
Mieleen tulee vain täytetyt paprikat, mutta ne ovat aina olleet mauttomia. Ehkä en ole käyttänyt hyvää ohjetta.
Kommentit (16)
Gulassi
en tiedä kuinka se virallisesti tehdään,mutta minä väännän sen näin
naudan suikaleita about 400-500g
punainen ja keltainen paprika isohkoina lohkoina
sipuli lohkoina
muutama valkosipulinkynsi
tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia purkillinen
chiliä tuoreena tai jauheena maun mukaan
suolaa
basilikaa
paistetaan naudanpalat nopsasti pannulla jossain rasvassa mitä kotoa löytyy.
heitetään kaikki ainekset sekaisin uunipataan ja heivataan se uuniin. 150 astetta muutama tunti niin että nauta on pehmeää. kannattaa lisätä vettä jos meinaa kuivahtaa.
Unkarilaisista ruokaohjeista voisi mainita tuon gulassin lisäksi pörkölt:n. Paprikaa saa menemään siihenkin.
Namnam!
http://www.ruokala.net/resepti/porkolt-unkarilainen-lihapata
Voiko muuten täytetyt paprikat valmistaa ilman riisiä ja tarjoilla lisäkeriisin kanssa?
Vai meneekö idea pieleen sillai?
Laitat jauhelihakastikkeen sekaan, makaronilaatikoon, ihan mihin vaan!
tee ratatouillea. kaiken maailman vihannekset sekaan vaan.
Erilaisiin patoihin esimerkiksi. Itse tungen paprikaa lähes kaikkeen koska se on musta hyvää :)
Miks sun pitäs keksiä joku lämmin ruoka paprikasta? Siis käyhän se ihan mihin vaan sopivina määrinä.
Voitteko antaa vähän tarkempia vinkkejä, koska olen niin tumpelo. Ruuassa pitäisi olla jotain lihaakin, koska mies kuluttaa paljon.
[quote author="Vierailija" time="05.04.2013 klo 12:14"]
Miks sun pitäs keksiä joku lämmin ruoka paprikasta? Siis käyhän se ihan mihin vaan sopivina määrinä.
[/quote]
Satuin saamaan ison pussin paprikoita, käytin niitä salaatteihin ja loput alkaa kohta nahistua.
[quote author="Vierailija" time="05.04.2013 klo 12:15"]
Voitteko antaa vähän tarkempia vinkkejä, koska olen niin tumpelo. Ruuassa pitäisi olla jotain lihaakin, koska mies kuluttaa paljon.
[/quote]
Ihan mikä tahansa lihakastike mitä teet, niin sinne voit pilkkoa paprikaa mukaan sopivan kokoisina paloina. Isompien lihanpalojen kanssa isompia, suikaleitten kanssa suikaleita, jauhelihan kanssa pientä kuutiota tms.
Tee vaikka peperonataa. Käy esim lihan lisäkkeksi tai paahdettujen leipien päällekin.
Mun ohje:
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 vihreä paprika
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
puoli desiä kapriksia
hienonnettua tuoretta rosmariinia tai timjamia (rosmariinia hienona ehkä 1-2 tl, timjamia jos käyttää niin voi laittaa reilummin)
desi oliiviöljyä
1/2 (ison) sitruunan mehu
mustapippuria, suolaa
Kaikki ainekset pilkotaan astiaan, jonne laitetaan marinadiksi oliiviöljyn, sitruunamehun, suolan ja mustapippurin sekoitus. Käännellänä hyvin eettä öljy peittää paprikat. Kelmu päälle ja tunniksi marinoitumaan. Marinoitumisaikana hyvä, jos pari kertaa käy sekauttamassa.
Tämän jälkeen seos otetaan ja paistetaan aika kuumalla paistinpannulla. Paprikoiden on hyvä jäädä vähän rapeiksi, al denteksi. Wokkaustyyliin ihan noin 5 minuutissa paistuvat.
Yksinkertainen pikkuateria on tämän kanssa vaikka syödä jokunen viipale parmankinkkua ja viipale hyvää leipää, mielellään pariloituna tai paahdettuna. Mutta myös pihvien lisäkkenä hyvä.
Siis ihan vaikka joku italianpata-tyyppinen juttu, jauhelihaa, sipulia, paprikaa, vaikka herneitä, spagettia, tomaattimurskaa ja mausteita.
Tai vaikka broileria jossain currykastikkeessa ja sekaan parikaa ja vaikka linssejä tai cashew-pähkinöitä. Näitä voi varioida lähes loputtomiin.
Pizzan päälle, lämpimien leipien päälle.
En oo mikään mestarikokki mutta aina on perhe syönyt mitä on eteen laitettu :)
[quote author="Vierailija" time="05.04.2013 klo 12:16"]
[quote author="Vierailija" time="05.04.2013 klo 12:14"]
Miks sun pitäs keksiä joku lämmin ruoka paprikasta? Siis käyhän se ihan mihin vaan sopivina määrinä.
[/quote]
Satuin saamaan ison pussin paprikoita, käytin niitä salaatteihin ja loput alkaa kohta nahistua.
[/quote]
pakasta, kyllä ne patoihin kelpaa sieltä pakkasesta ainakin mulla. Vaikka onhan täällä kyllä sanottu että pakastettu paprika on hirveää. Mä olen ainakin pistänyt suikaleina pakkaseen, ja sitten kohmeisina katkon niitä keittoihin.
[quote author="Vierailija" time="05.04.2013 klo 12:19"]
Tee vaikka peperonataa. Käy esim lihan lisäkkeksi tai paahdettujen leipien päällekin.
Mun ohje:
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 vihreä paprika
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
puoli desiä kapriksia
hienonnettua tuoretta rosmariinia tai timjamia (rosmariinia hienona ehkä 1-2 tl, timjamia jos käyttää niin voi laittaa reilummin)
desi oliiviöljyä 1/2 (ison) sitruunan mehu
mustapippuria, suolaa
Kaikki ainekset pilkotaan astiaan, jonne laitetaan marinadiksi oliiviöljyn, sitruunamehun, suolan ja mustapippurin sekoitus. Käännellänä hyvin eettä öljy peittää paprikat. Kelmu päälle ja tunniksi marinoitumaan. Marinoitumisaikana hyvä, jos pari kertaa käy sekauttamassa.
Tämän jälkeen seos otetaan ja paistetaan aika kuumalla paistinpannulla. Paprikoiden on hyvä jäädä vähän rapeiksi, al denteksi. Wokkaustyyliin ihan noin 5 minuutissa paistuvat.
Yksinkertainen pikkuateria on tämän kanssa vaikka syödä jokunen viipale parmankinkkua ja viipale hyvää leipää, mielellään pariloituna tai paahdettuna. Mutta myös pihvien lisäkkenä hyvä.
[/quote]
Tähän lisäys että se rosmariini tai timjami siis laitetaan sinne marinadiin myöskin, unohtui tuosta. Ja tosiaan se marinadi toimii paistinrasvana pannulla, sen voi kaataa sinne joko kokonaan tai osittain.
Gulassi, ratatouille, axoa, jauhelihakastike, marinoidut paprikat/jo mainittu peperonata, wokit,
Loppu silpuksi ja pakkaseen.
Nyt onkin jo runsaudenpulaa. Kiitos kaikille!