Irtokakkuvuoan "pohjustaminen"?
Teen ekaa kertaa juustokakkua. Ohjeessa sanotaan "pohjusta irtokakkuvuoan pohja leivinpaparilla ja taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille."
Siis laitanko pelkän pohjan päälle leivinpaperin, vai tungenko sen koko vuokaan ja tasoittelen siististi?
Kommentit (3)
Leivinpaperi vain pohjaan niinku siinä sanotaan. Ja sen irtopohjavuoka sen vuoan nimi.
Minä teen näin:
Irrota vuoan pohja ja reuna toisistaan. Asettele leivinpaperi pohjan päälle, kiristä reuna takaisin paikalleen, leikkaa ylimääräinen leivinpaperi vuoan ulkopuolelta pois.
Reunaosankin voi halutessaan vuorata (minä yleensä vuoraan):
Leikkaa vuoan reunan korkuinen suikale leivinpaperia ja aseta se vuokaan reunaosan "vuoriksi". Reunasuikaletta ei tarvitse sen kummemmin kiinnittää millään, se pysyy paikallaan kun laitat kakkuainekset vuokaan.
Pohjaan vaan leivinpaperi ja paperin reunat jää ulkopuolelle.