Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten sitä voi ikinä kehittyä hyväksi amatöörikokiksi, kun...

Vierailija
02.03.2013 |

...maailmassa on niin paljon eri ruokalajeja.

Aika loppuu kesken ja kaikkea ei ehdi kokeilla.

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
02.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä, joka päivä pitää syödä, mutta joka päivä ei ole aikaa laittaa ruokaa.

Ehkä mun pitää vain ruveta lukemaan enemmän keittokirjoja.

 

t.ap

Vierailija
2/5 |
02.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lähtökohtana varmaankin perusasioiden ja tekniikoiden hyvä tuntemus, ja kiinnostus ruokaan ja raaka-aineisiin, perehtyminen tosiaan lukemalla ja kokeilemalla. Luovuutta peliin - kuten nro 4 sanoi en itsekään kokkaa orjallisesti resepteistä mutta jäävät "takaraivoon" ja niistä yhdistelee sitten ja silmä ja makuaisti kertovat oikeat mittasuhteet.

Tosin en olekaan kuin ns. hyvä kotikokki, teen paljon aasialaisvaikutteista ja perusarkiruokiin hieman "twistiä" aina kiireessäkin. Uskoisin että tietyt klassikkoannokset joutuisin hieman kieli poskessa tekemään. Lähdemme yleensä ravintolaan syömään, jos haluamme oikeaoppisesti valmistettua tiettyä annosta, samaten muutenkin paljon ravintoloissa käyminen varsinkin matkoilla tuo paljon ideoita.

PS. kokkiohjelmista saa myös yllättävän paljon irti joskus :) Niistä vähemmän ärsyttävistä;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
02.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö kukaan muu stressaa tästä aiheesta? :D

Vierailija
4/5 |
02.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvin voi kehittyä. Eihän kaikkea tarvitse kokeilla ja osata ollakseen hyvä kokki. Ammattilaiseksi pitää ruveta, jos haluaa oikeasti käyttää niin paljon aikaa, että opettelee ihan kaikkea tekemään. Mä olen mielestäni ihan hyvä kokki. Teen paljon espanjalaista ja meksikolaista ruokaa. Aasialaisista mauista olen omaksunut kastikkeet ja marinadit. Tykkään tehdä japanilaisittain maustettuja ruokia. Mutta en osaa todellakaan tehdä kaikkea, mitä näihin keittiöihin kuuluu, eikä se stressaa. Opetella voi pikkuhiljaa niitä asioita, jotka kiinnostaa.

 

Ja eikös se amatöörikokkius tarkoita nimenomaan sitä, että kaikkea ei osata?

Vierailija
5/5 |
02.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

No eihän kaikkea tarvitse kokeilla. On paljon klassisia ruokalajeja, joita en oo koskaan laittanut, mutta oon lukenut niistä niin satoja reseptejä, ja niin monesta keittokirjasta niiden historiaa ja eri variaatioita, että osaisin kyllä tarpeen vaatiessa niitä laittaa.

Ja joka päivä kuitenkin pitää syödä, että kyllähän niitä tilaisuuksia opetella ruoanlaittoa aika paljon tulee.

Tärkeintä mun mielestä on ruoasta lukeminen, lukeminen ja lukeminen. Nimimerkillä 200 keittokirjaa hyllyssä, mutta valmiista resepteistä en kokkaa ikinä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan yhdeksän viisi