Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Auttakaa äkkiä! Miten kääretorttupohja ei tartu leivinpaperiin?

Vierailija
29.03.2013 |

Siis miten estän tarttumisen? Öljyä ja voita ei ole.

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
29.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se pitää rullata vielä kun se on lämmin, ja paperin ulkopinta kastellaan ihan kylmällä vedellä ennen paperin irrottamista.

Vierailija
2/11 |
29.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos.

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
29.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo tarttumista ei voi eikä tarvitse estää. Irrottamisessa toimii vesiniksi: pullasudilla kylmää vettä paperin pintaan.

Vierailija
4/11 |
29.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvin onnistui kun salamana syöksyin täyttämään ja käärimään kun nostin pohjan uunista.

Joskus on mennyt ihan pilalle kun pohjasta jäi leivinpaperiin isoja kökköjä kiinni.

ap

Vierailija
5/11 |
29.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sokeria leivinpaperiin.

Vierailija
6/11 |
29.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.03.2013 klo 10:46"]

Hyvin onnistui kun salamana syöksyin täyttämään ja käärimään kun nostin pohjan uunista.

Joskus on mennyt ihan pilalle kun pohjasta jäi leivinpaperiin isoja kökköjä kiinni.

ap

[/quote]

En minä nyt ymmärtänyt, tarkoititko pohjan tarttumista leivinpaperiin paistettaessa, vaiko siinä vaiheessa kun käärit sitä. Ylläoleva lainaus viittaisi siihen, että käärisit suoraan siltä samalta paperilta jolla paistoit, etkä kumoaisi sitä toiselle.

Ensinmainitussa paperin kastelu paistamisen jälkeen kumottuna auttaa, jälkimmäisessä sokerin ripottelu sille paperille, jonka päälle pohja laitetaan. Ei sokeria mitenkään ylettömästi tarvita, vain ohut kerros sirosokeria riittää eikä koskaan ole tarttunut.

Kuumana kääriminen ei onnistu, jos täytteessä on kermavaahtoa tai muuta sellaista, joka sulaa lämpimässä tortussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
29.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

En mä tajunnut, että se pitäis kumota toiselle paperille :D Ja juu, kermavaahtoa on täytteessä. Menikö se nyt pilalle kun kuumana kääräisin?

ap

Vierailija
8/11 |
29.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tää sotkeutuu mukaan.. Auttaako tuo kastele,inen siihenkin, kun mulla aina halkeilee kääretorttu rullatessa...?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
29.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kääretorttu halkeilee rullatessa siksi, että oli liikaa jauhoja = liian kova taikina. Kääretorttuun ei kannata käyttää karkeita kakkujauhoja, ja pohja pitää paistaa nopeasti kuumassa uunissa.

Luultavasti aloittajan kääretortussa on nyt vain kermaa, ei kermavaahtoa. Ja olihan se helppo kääriä, kun sulanut kermavaahto kostutti sitä sopivasti.

 

Vierailija
10/11 |
29.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kääriessä halkeilevan kääretortun ongelma voi johtua siitäkin, että se on paistettu uunissa liian kuivaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
29.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

WOW, se valmis kypsä pohja siis kumotaan ensin sokeroidulle puhtaalle leivinpaperille. Eli nostetaan kokonaisuudessaan siihen sokeripaperin päälle, irroitetaan vasta siinä se uunissa ollut paperi pois.

Vasta kun on jäähtynyt se täytetään ja rullataan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kaksi kolme