viljaton ja sokeriton-ruokavalio
Olen ruokahuollossa tapahtumassa,jossa eräällä osallistujalla on kyseinen ruokavalio.Ehdotuksia tarjoilusta. Tapahtuma on viikon lopun mittainen.
Kommentit (15)
Kysyin viljattomasta ja sokerittomasta.
Kysyin viljattomasta ja sokerittomasta.
ja jotta voisin jotain suositella, niin miksi sokeriton, eli onko se täysin absoluuttinen?
vai diabetes?
mulla on viljaton, ei gluteeniton, ja mahdollisimman sokeriton
sokeriton vähän vaikeampi, mutta vois tarkoittaa esim. maustamatonta rahkaa ja sokeroimattomia marjoja jälkiruokana jos ajattelen omaa ruokavaliotani joka on pääosin viljaton ja sokeriton. Karppausssivuilta löytyy hyviä ohjeita esim. viljattomiin näkkileipiin.
sokeriton vähän vaikeampi, mutta vois tarkoittaa esim. maustamatonta rahkaa ja sokeroimattomia marjoja jälkiruokana jos ajattelen omaa ruokavaliotani joka on pääosin viljaton ja sokeriton. Karppausssivuilta löytyy hyviä ohjeita esim. viljattomiin näkkileipiin.
siksi yritin kysellä että minkä tähden täysin sokeriton.
no tässä jotain:
aamulla tai illalla:
- viiliä
- riisi- tai hirssipuuroa ja voisilmää
- juustomunakasta, keitettyjä munia, munavoita moilasen piirakoille
- leipäjuustoa
- gluteenitonta maissihiutaletta ja maitoa (hunajaa? itse käytän hiukan ruskeaa sokeria)
ruokapöytään:
- mitä vaan uunijuureksia tai muusia tai riisiä
ja kanaa, lihaa mitä vaan + salaatteja
- leipänä semperin näkkäreitä ja moilasen aamiaissämpylää + flat-rieskaa + juustoa / lihaleikettä (huom sokeria melkein kaikissa) ja vihanneksia
- grillimakkaraa/bratwurstia + hapankaalia
- yleesäkin liha/makkaravalmisteet käy, paitsi ei ryynimakkarat
- perunasalaaattia, mozzarellaa, tomaattia
joko noista löytyi
sokeriton vähän vaikeampi, mutta vois tarkoittaa esim. maustamatonta rahkaa ja sokeroimattomia marjoja jälkiruokana jos ajattelen omaa ruokavaliotani joka on pääosin viljaton ja sokeriton. Karppausssivuilta löytyy hyviä ohjeita esim. viljattomiin näkkileipiin.
siksi yritin kysellä että minkä tähden täysin sokeriton.
no tässä jotain:aamulla tai illalla:
- viiliä
- riisi- tai hirssipuuroa ja voisilmää
- juustomunakasta, keitettyjä munia, munavoita moilasen piirakoille
- leipäjuustoa
- gluteenitonta maissihiutaletta ja maitoa (hunajaa? itse käytän hiukan ruskeaa sokeria)ruokapöytään:
- mitä vaan uunijuureksia tai muusia tai riisiä
ja kanaa, lihaa mitä vaan + salaatteja
- leipänä semperin näkkäreitä ja moilasen aamiaissämpylää + flat-rieskaa + juustoa / lihaleikettä (huom sokeria melkein kaikissa) ja vihanneksia
- grillimakkaraa/bratwurstia + hapankaalia
- yleesäkin liha/makkaravalmisteet käy, paitsi ei ryynimakkarat
- perunasalaaattia, mozzarellaa, tomaattiajoko noista löytyi
moilasen punaisessa kääreessä ja vuorelan valko-kirjavassa. molemmat löytyy pakasteesta. suurin osa glut./vilj. leivistä on pahoja, joten pitää tietää mitä ostaa. osa ei ole viljattomia vaan vain gluteenittomia, eli tehty vehnätärkkelyksestä jossa ei ole gluteenia. esim mulle ne eivät käy
Vähän riippuu mitä tarkoitat "sokerilla". Ihan sakkaroosia? Vai glukoosia? Käykö fruktoosi kuitenkin? Sokeritonta ruokavaliota ei käytännössä ole, koska kaikki hiilihydraatit ja kaikki marjojen ja hedelmien sisältämä fruktoosi hajoavat elimistössä kuitenkin glukoosiksi. Jos tarkoitat ruokaa, jossa ei ole LISÄTTYÄ sokeria, se on jo mahdollista.
Mulla oi yksi asiakas joka ilmoitti olevansa viljaton ja hänelle ei käynyt edes ulkomaiset viljat. Ei myöskään maissi, sen korkean hiilaripitoisuuden (sokeri) vuoksi.
Perunajauho oli ainoa jolla pystyin suurustamaan ruuat, leivonnassa käytin lisäksi mantelijauhoa.
Yleensä nuo ihmiset ovat tottuneet aika suppeaan tarjoiluun ja heillä on itsellä mukaanvarattuna jotain evästä, esim. leivän korviketta.
Mutta varmista viljattomuuden laajuus.
Varmin on valmistaa jotain salaattia runsailla kasviksilla/lämpimiä kasviksia ja lihaa/kanaa/kalaa.
Jos sokeria absoluuttisesti vältetään, mitään hiilihydraatteja ei ruokavaliossa saa olla. Vähän työläämpää tietty on löytää täysin hiilihydraatiton rasva ja proteiini... tulee mieleen lähinnä munanvalkuainen ja öljy. Voissakin on hiilareita vaikka kuin.
Perunajauho oli ainoa jolla pystyin suurustamaan ruuat, leivonnassa käytin lisäksi mantelijauhoa.
Eihän siellä saa kaviaari + shampanja -ruokavaliotakaan, vaikka ilmoittaisi sellaista noudattavansa?
olettaisin myös, että jos esim. karppaa tai muusta itse valitusta syystä tuo ruokavalio, niin hoitaa itse omat sapuskansa. Mutta jos kyseessä on allergia tai muu terveydellinen syy, niin sitten on asia erikseen.
kasviksia/salaatteja/juureksia ja lihaa/kanaa/kalaa/munaa
pähkinöitä, siemeniä
marjoja, hedelmiä
maustamatonta jogurttia, rahkaa, maito/piimä
tummaa suklaata, karppaussivustolta mutakakku
Älä turhaan yritä suurustaa ruokaan kastikkeita tai tehdä leivänkorvikkeita vaan unohda ne kokonaan.
Rahkaan ja muuhun mihin tarvii makeutusta, niin joku keinotekoinen tai stevia.
...jos tuo on karppi, niin ei se tarvi keinomakeitakaan vaan rahka+marjat menee ihan sellaisenaan.
ota huomioon, että sokeria on "kaikessa". jäätelö on gluteeniton mutta tärkkelyssiirappi vehnää. gluteenittomissa leivissä on luumua, omenaa tmv. hedelmissä ja tuoremehussa on hurjasti sokeria !!!!
jne jne.
mutta miksi täysin sokeriton?
ehkä voin jotenkin auttaa