Miten tehdä onnistunut pannukakku?
Pannukakkuni jää aina keskeltä raa'aksi.
Kertokaa hyvä taikinaohje teflonvuoalle ja puolelle litralle maitoa.
Kommentit (9)
Paras pannari 8dl maitoo, 4dl vehnäjauhoja, 2munaa, 100g voita/margariinia sulatettuna, puoli desiä sokeria, 1tl vaniljasokrua, 1tl leivinjauhetta (sekoita jauhoihin), ripaus suolaa ja kardemummaa.
Uunipellille leivinpaprun päälle kaada, ota pois kun ruskea, noin 15-20min, noin 175c
Paras pannari 8dl maitoo, 4dl vehnäjauhoja, 2munaa, 100g voita/margariinia sulatettuna, puoli desiä sokeria, 1tl vaniljasokrua, 1tl leivinjauhetta (sekoita jauhoihin), ripaus suolaa ja kardemummaa.
Uunipellille leivinpaprun päälle kaada, ota pois kun ruskea, noin 15-20min, noin 175c
AP
Minä teen puoleen litraan maitoa taikinan niin, että on tuo 5dl sinistä tai punaista maitoa,kolme munaa ja 2,5 dl jauhoja sekä n. puoli desiä juoksevaa margariinia.
Kippaan ne leivinpaperin päälle uunipellille (sellaiselle jossa on vähän reunaa siis) ja paistan 225 asteessa kunnes on ruskeahkoa päältä. Sokeria en työnnä taikinaan, koska päälle laitetaan kuitenkin hilloa tms.
Minä teen puoleen litraan maitoa taikinan niin, että on tuo 5dl sinistä tai punaista maitoa,kolme munaa ja 2,5 dl jauhoja sekä n. puoli desiä juoksevaa margariinia.
Kippaan ne leivinpaperin päälle uunipellille (sellaiselle jossa on vähän reunaa siis) ja paistan 225 asteessa kunnes on ruskeahkoa päältä. Sokeria en työnnä taikinaan, koska päälle laitetaan kuitenkin hilloa tms.
Oon tehnyt tolla sun tapaisella ohjeella, ja makuuni liikaa kananmunaa. Meillä syödään pannari aina sellaisenaan, joten saa olla makeutta taikinassa.
1 litra punaista maitoa
4,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl psylliumia
1 muna
100g voita sulatettuna
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 tl suolaa
Sekoita ainekset, anna taikinan turvota 0,5 h
Paista pellillä 200 asteessa leivinpaperin päällä 20 minuuttia, ripottele sokeria pinnalle ja paista vielä noin 10 min kunnes sopivan ruskea
Vatkaa 1 muna rikki, lisää 5 dl maitoa, 0,5 dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita, 2 tl suolaa, 0,4 dl sokeria. Sekoita sen jälkeen joukkoon 2,5 dl vehnäjauhoja hiljalleen, jotta saat ne sekoittumaan tasaisesti. Anna taikinan turvota jääkaapissa rauhassa noin tunti.
Paista 225 asteessa n. puoli tuntia.
t. Kokki
Paras pannari 8dl maitoo, 4dl vehnäjauhoja, 2munaa, 100g voita/margariinia sulatettuna, puoli desiä sokeria, 1tl vaniljasokrua, 1tl leivinjauhetta (sekoita jauhoihin), ripaus suolaa ja kardemummaa.
Uunipellille leivinpaprun päälle kaada, ota pois kun ruskea, noin 15-20min, noin 175c
alhaisessa lämpötilassa. AP, paista pidempään matalammassa lämpötilassa niin ei pala päältä.
Paras pannari 8dl maitoo, 4dl vehnäjauhoja, 2munaa, 100g voita/margariinia sulatettuna, puoli desiä sokeria, 1tl vaniljasokrua, 1tl leivinjauhetta (sekoita jauhoihin), ripaus suolaa ja kardemummaa.
Uunipellille leivinpaprun päälle kaada, ota pois kun ruskea, noin 15-20min, noin 175calhaisessa lämpötilassa. AP, paista pidempään matalammassa lämpötilassa niin ei pala päältä.
Pilallehan se meni (TAAS) tuolla ohjeella. Yli tunnin oli uunissa ja pinnasta tuli kaunis ja ruskea, paitsi reunat olivat mustat, keskeltä pannari oli taas sitä höttöä.... Aaargh..
Ens kerralla kokeilen tuota kokin ohjetta ja jos sekin menee pilalle, niin sitten en enää koskaan tee pannaria!
Ap
Paras pannari 8dl maitoo, 4dl vehnäjauhoja, 2munaa, 100g voita/margariinia sulatettuna, puoli desiä sokeria, 1tl vaniljasokrua, 1tl leivinjauhetta (sekoita jauhoihin), ripaus suolaa ja kardemummaa.
Uunipellille leivinpaprun päälle kaada, ota pois kun ruskea, noin 15-20min, noin 175c