PIKA! Lasinen Pyrex-vuoka, voiko pakastaa?
Tehtiin vähän liian suuri satsi tomaatti- ja juustokastiketta Lasagneen eikä kaikki mahdu tuohon vuokaan. Jos teen vielä pikkuvuoallisen lasagnea, voinko laittaa lasisen vuoan suoraan pakastimeen (tietty sitten kun sen on jäähtynyt, heh)?
T: uusavuton :)
Kommentit (4)
mutta itse kyllä laittaisin rasiaan, ihan siksi että kansi on tiiviimpi ja maku säilyy parempana.
Kyllä voi. Itse asiassa noita lasisia Pyrex-vuokia on jopa suositeltu käytettäväksi muovisten sijasta silloin, kun pakastetaan / lämmitetään rasvaisia elintarvikkeita ja ruokia. Vähentää mahdollista kemikaalialtistusta.
Tuohon vuokaan on sellainen muovinen kansi, joten laitan koko pakkauksen pakastimeen kunhan se ensin jäähtyy. Maku tuskin ehtii paljon muuttua, eiköhän ruoka tule syötyä aika pian. Täytyy vaan muistaa ottaa vuoka sulamaan vaikka edellisenä iltana/aamulla. ap.
Muista ettet laita lämmitettäessä suoraan pakastimesta kuumaan uuniin, mikrota ensin tai anna vähän sulaa.
Pyrex- lasi nimenomaan kestää tosi kylmää ja tosi kuumaa, mutta ei ihan mahdottomia lämpötilanvaihteluita yllättäen.