Voitteko 'suomentaa' mulle tämän kohdan reseptistä
Suolaa munakoisot ja jätä ne tihkumaan nestettä puoleksi tunniksi. Taputtele ne sen jälkeen kuiviksi ja viipaloi.
Ripotallaan suolaa päälle, vai liotetaan suolavedessä, vai mitä kummaa?
Kommentit (6)
Ihan ensin sanon, että tuo on yleensä täysin tarpeetonta tuo itketys. Sitä tehtiin paljon ennen, kun munakoisot oli kitkeriä, mutta nykyisin jalostuksella on saatu niin miedonmakuisia lajikkeita että itketys ei ole yleensä lainkaan tarpeen. Minä maistan aina ennen ruoanvalmistusta palan raa'asta munakoisosta ja jos se ei ole kitkerää, en itketä. En ole vuosiin tainnut itkettää.
Muutenkin tuo ohje on minusta huono mikä sinulla on. Ei sitä noin kannata tehdä, vaan viipaloida ENSIN, laittaa viipaleet johonkin vadille tai vaikka leivinpellille, ripotella viipaleille suolaa, antaa sitten "itkeä" aikansa ja pyyhkiä sitten viipaleista esiin noussut vesi. Eihän se suola kuoren päälle laitettuna sitä sisuksen nestettä toki irrota eli vähintään munakoisot pitäisi puolittaa ja laittaa suola leikkuupinnoille.
Ihan ensin sanon, että tuo on yleensä täysin tarpeetonta tuo itketys. Sitä tehtiin paljon ennen, kun munakoisot oli kitkeriä, mutta nykyisin jalostuksella on saatu niin miedonmakuisia lajikkeita että itketys ei ole yleensä lainkaan tarpeen. Minä maistan aina ennen ruoanvalmistusta palan raa'asta munakoisosta ja jos se ei ole kitkerää, en itketä. En ole vuosiin tainnut itkettää.
Muutenkin tuo ohje on minusta huono mikä sinulla on. Ei sitä noin kannata tehdä, vaan viipaloida ENSIN, laittaa viipaleet johonkin vadille tai vaikka leivinpellille, ripotella viipaleille suolaa, antaa sitten "itkeä" aikansa ja pyyhkiä sitten viipaleista esiin noussut vesi. Eihän se suola kuoren päälle laitettuna sitä sisuksen nestettä toki irrota eli vähintään munakoisot pitäisi puolittaa ja laittaa suola leikkuupinnoille.
Kylläkin tehdään sen takia, että munakoisossa oleva neste vähän vähenisi. Suolan ripottelu siis vetää nesteet leikkuupinnalle, josta ne pyyhitään vaikka talouspaperiin. Näin tehdessä munakoisosta laitettava ruoka on vähemmän vetistä. Esim. uppopaistaessa itkettämättömät munakoisot usein ritisevät ja paukkuvat liikaa, ja esim. moussaka tulee vetiseksi.
Tuosta on kovin monia käsityksiä. Esim. ranskalaisessa keittiössä itketetään yleensä ja sitä pidetään tarpeellisena, kun taas Etelä-Italiassa jossa munakoisoa käytetään paljon ei käytännössä koskaan.
Itse taas en missään nimessä itketä jos uppopaistan tai paistan munakoisot pannulla öljyssä, koska silloin ne imevät itseensä VALTAVAN määrän öljyä eivätkä minusta ole niin hyviä. Mitään ritinäongelmia ei ole koskaan ollut, ja olen kyllä suurena munakoisonystävänä paistanut niitä eläissäni aika valtavan määrän.
viime vuosina, mutta koskaan en ole itkettänyt niitä ja hyvin on maistunut. Eikä koskaan ole ollut ongelmaa ritisemisen kanssa, tosin en ole niitä uppopaistanut. Paistanut pannulla kyllä olen.
Olen aina itkettänyt viipaleet munakoisosta ja kesäkurpitsasta ennen paistamista.
Seuraavan kerran kun näitä teen, jätänkin itettämättä ja katsotaan millaisia tulee. Helpottaahan tuo hommaa, jos itketystä ei tarvitse, ja jos vielä saa öljyn määrän vähenemään, aina parempi.
helpompi ripotella pintaan suolaa