Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voiko turkkilaista jugurttia käyttää johonkin leivontaan?

Vierailija
13.03.2012 |

Jos jotain resepti löytyisi:) Lisäksi löytyy pakkasesta jotain kuningatarmarjasekoitus juttua, jauhoja löytyy ruista ja vehnää ja tietty kananmunat ja maidot ja hiivat löytyy:)

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
13.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

maidon tilalle, tulee tosi kuohkea ja hyvä piiras.



esim. näin:

mukillinen sokeria

mukillinen sulaa rasvaa

2 mukillista vehnäjauhoja



sekoita nämä, tulee sellainen murumainen seos. Ota pikkuisen, esim. puolimukillista seosta sivuun.



Lisää loppuosaan 1 muna ja puoli mukillista turkkilaista jugurttia. Kaada vuokaan. Laita se marjaseos päälle. Murustele loppumuruseos marjojen päälle. Paista 200 °C, ehkä noin puoli tuntia, seuraa piirasta paiston aikana.

Vierailija
2/4 |
13.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainakin piimäkakkuun luulisi voivan käyttää:



Suklaakakku



4 dl piimää, jugurttia tai kermaviiliä

1-2 dl sokeria

2 dl siirappia

1 1/2 tl soodaa

2 dl rusinoita tai pilkottuja kuivattuja aprikooseja

6-7 dl vehnäjauhoja

175 gr voita sulatettuna tai 1,5 dl öljyä

1/2 dl kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

Voitele ja jauhota kaksi kakkuvuokaa (tai yksi jättikokoinen). Taikina kohoaa uunissa reippaasti, varaa tarvitaan 3-4 cm!



Sekoita piimä, sokeri ja siirappi. Sekoita mausteet ja sooda jauhoihin ja lisää seokseen. Viimeksi joukkoon rasva.



Paista uunissa ensin 175 asteessa 30-40 minuuttia ja sitten 15-30 minuuttia 150 asteessa. Kakkuset (muffins) paistuvat 175 asteessa n. 20 min. (voi siis myös tehdä yhden kakun ja paistaa lopun taikinan pikkuvuoissa).



Tai vohveleita:



Norjalaiset hapankermavohvelit



Tämä maanmainio resepti on peräisin äitini muinoin ostaman vohveliraudan reseptikirjasta. Useamman kerran olen joko unohtanut pyytää reseptin tai onnistunut hukkaamaan sen, kirjoitanpa nyt tänne ja muidenkin iloksi.



1/2 l hapanta kermaa (smetanaa, kermaviiliä, ranskankermaa)

3 1/2 - 7 dl vehnäjauhoja

4 - 5 - 8 - 10 rkl kuumaa vettä

1/2 - 1 tl leivinjauhetta

1/2 - 1 tl suolaa

sokeria maun mukaan (muutama rkl riittää)



Vatkaa kerma osittain ja lisää muut aineet. Varo liikaa sekoittamista. Jauhojen ja veden määrällä taikinan paksuutta voi säätää. Paista kevyesti (voilla) voidellussa vohveliraudassa tavalliseen tapaan



Alkuperäisen ohjeen kerma on luultavasti ollut varsin tuhtia, mutta kermaviilin tai kevyehkön ranskankermankin vahvuuudella onnistuu hyvin.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
13.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen korvannut onnistuuneesti leivonnassa turkkilaisella jogurtilla usein kermaviilin tai maitorahkan, joskus vaatii hieman sokeria lisäksi, mutta käy niin makeisiin kuin suolaisiin leivonnaisiin

Vierailija
4/4 |
13.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esim sitä mummon marjapiirakkaa vai mikä se nyt on, siinä tuolla voi korvata kermaviilin, tulee hyvää ja raikasta. Suklaamuffinssitaikinaan saa ryhtiä eikä tartte käyttää kananmunia. Kuivakakussa toimii piimäkakun tyyppisenä. Ja teeleipiin ja suolaisiin muihinkin voi lisätä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan yhdeksän neljä