mehukkaat lihapullat uunissa, EI kermaviiliä ja sipulikeittosekoitusta
Kommentit (35)
ja mausteeksi parmesanjuustoraastetta. Neste kermaa, ilman muuta.
Parhaat lihapullat paistuvat valurautapannulla, uunissa olleet ovat kamalia.
Itse laitan jauhelihataikinan jatketta ja lisäksi sipulia. Ei mitään muuta ja hyvää tulee.
pannulla, mausta sokerilla ja grillimausteella. Kaada päälle soijaa ja imeytä sipuleihin. Laita jääkaappiin.
Sekoita keskenään puoli desiä korppujauhoja, kaksi kananmunaa, 2dl kermaa ja 400g jauhelihaa. Lisäksi mausteita ja tuo sipulisilppu. Anna hetken turvota ja pyöritä pulliksi.
mä laitan kermaa,korppujauhoa,kananmunan,suolaa,mustapippuria ja paprikajauhetta. ja hyvää tulee!
miksi laittaa jatketta, kun jauhelihaakin on riittävästi? myydäänkö tuotetta jauhelihataikinan jatke -nimellä?
ap
mä laitan kermaa,korppujauhoa,kananmunan,suolaa,mustapippuria ja paprikajauhetta. ja hyvää tulee!
mutta ilman kermaa, laitan tomaattimurskaa 1dl,enkä laita aina sipulia. Ja mausteet tietysti :D
paistatko nopeasti kuumassa vai vähän hitaammin lämpimässä uunissa? asteet ja kesto siis?
miksi laittaa jatketta, kun jauhelihaakin on riittävästi? myydäänkö tuotetta jauhelihataikinan jatke -nimellä? ap
Mutta se on siis mausteseos, joka paisutetaan muutama minuutti vedessä ja sitten sekoitetaan jauhelihaan. Takuuvarmat pullat syntyy :)
t. kakkonen
Suomessa myydään maustettuna korppujauhona. Turhake siinä mielessä, että saman asian ajaa korppujauho ja omat mausteet, eipä tule lisäaineita mukaan.
pistin lihapullit leivinuuniin kun sattui olemaan lämpimänä. Yleensä paistan normaalissa sähköuunissa ja hyvä tulee. Laitan 800g jauhelihaa, 50g valkosipulituorejuustoa (äsken kokeilin taco tuorejuustoll), suolaa maun mukaan, makeaa thai chili kastiketta pari rkl, kuivattua valkosipulirouhetta myllystä, grillauskastiketta 1-2 rkl, aromisuolaa, valkopippuria ja pikkusen mustapippuria. On nopea, helppo ja maistuu varmasti hyvältä kun ei hehkuta niitä uunissa liian kuiviksi.
että kokonainen sipuli pieneksi pilkottuna.
eiks toi korppujauho ole jäänen pula-ajalta, kun lihaa ei ollut tarpeeksi?
ap
se sekoitetaan jauhelihaan.
Sisältöä en ainakaan heti löydä netistä, mutta itse jättäisin kyllä tuollaiset valmisseokset kaupan hyllyyn, niissä tuppaa olemaan natriumglutamaattia ja muuta mömmöä aika lailla.
Ihan yhtä hyvin voi kuulottaa sipua, sekottaa pari munaa ja puoli desiä korppujauhoa, lisätä 1,5 tl suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta ja hiukan currya seokseksi. Sika-naudasta tulee mehevimpiä lihapullia, mutta paistinaudastakin hyviä. Ei tarvitse kermaa, uunissa tulee muhevia muutenkin. VOI toki laittaa, mutta jos nyt haluaa piilorasvoja välttää ja syödä terveellisesti, niin tuollaiset turhat ainesosat voi jättää laittamatta - tulee yhtä hyvää silti!
eiks toi korppujauho ole jäänen pula-ajalta, kun lihaa ei ollut tarpeeksi? ap
vaan sitä käytetään parantamaan jauhelihapullan koostumusta ja kasassapysymistä.
Valitse itse, haluatko panna mieluummin jotain teollista natrium-glutamaattimömmelöä sen sijasta (esim. sipulikeittoaines tai joku valmismausteseos), vai korppujauhoa ja maustaa maun mukaan.
voithan kokeilla tehdä pelkästä jauhelihasta pallon ja laitat uuniin tai pannulle paistumaan, se rakenne ei ole niin kiva syödessä, jos nyt sattuu pysymään pallona paiston ajankaan.
Meillä laitetaan sipulia, kananmunaa, korppujauhoja ja mausteita. Mausteisiin ei kuulu aromisuola, yök!
Varsinkin rasvattomaan hirven jauhelihaan käy juustoraaste, jo aiemmin mainittujen munan, korppujauhon ja mausteiden lisäksi.
Korppujauhoa ei tarvita, jos pullat pysyvät kasassa muutenkin.
siksi että neste ei haihdu uunissa, että pullista tulee meheviä. ..ilman korppujauhoa tulee kiinteitä kumipalloja.