Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

mehukkaat lihapullat uunissa, EI kermaviiliä ja sipulikeittosekoitusta

Vierailija
17.01.2012 |

paras, nopein, helpoin reseptisi, kiitos!

Kommentit (35)

Vierailija
1/35 |
04.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

siksi että neste ei haihdu uunissa, että pullista tulee meheviä. ..ilman korppujauhoa tulee kiinteitä kumipalloja.

Vierailija
2/35 |
04.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tulee tosi hyviä ja meheviä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/35 |
04.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja mausteeksi parmesanjuustoraastetta. Neste kermaa, ilman muuta.

Vierailija
4/35 |
17.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parhaat lihapullat paistuvat valurautapannulla, uunissa olleet ovat kamalia.



Itse laitan jauhelihataikinan jatketta ja lisäksi sipulia. Ei mitään muuta ja hyvää tulee.

Vierailija
5/35 |
17.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

pannulla, mausta sokerilla ja grillimausteella. Kaada päälle soijaa ja imeytä sipuleihin. Laita jääkaappiin.

Sekoita keskenään puoli desiä korppujauhoja, kaksi kananmunaa, 2dl kermaa ja 400g jauhelihaa. Lisäksi mausteita ja tuo sipulisilppu. Anna hetken turvota ja pyöritä pulliksi.

Vierailija
6/35 |
17.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

mä laitan kermaa,korppujauhoa,kananmunan,suolaa,mustapippuria ja paprikajauhetta. ja hyvää tulee!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/35 |
17.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

miksi laittaa jatketta, kun jauhelihaakin on riittävästi? myydäänkö tuotetta jauhelihataikinan jatke -nimellä?

ap

Vierailija
8/35 |
17.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

mä laitan kermaa,korppujauhoa,kananmunan,suolaa,mustapippuria ja paprikajauhetta. ja hyvää tulee!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/35 |
17.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta ilman kermaa, laitan tomaattimurskaa 1dl,enkä laita aina sipulia. Ja mausteet tietysti :D

Vierailija
10/35 |
17.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

paistatko nopeasti kuumassa vai vähän hitaammin lämpimässä uunissa? asteet ja kesto siis?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/35 |
17.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

miksi laittaa jatketta, kun jauhelihaakin on riittävästi? myydäänkö tuotetta jauhelihataikinan jatke -nimellä? ap

Mutta se on siis mausteseos, joka paisutetaan muutama minuutti vedessä ja sitten sekoitetaan jauhelihaan. Takuuvarmat pullat syntyy :)

t. kakkonen

Vierailija
12/35 |
17.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomessa myydään maustettuna korppujauhona. Turhake siinä mielessä, että saman asian ajaa korppujauho ja omat mausteet, eipä tule lisäaineita mukaan.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/35 |
17.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

pistin lihapullit leivinuuniin kun sattui olemaan lämpimänä. Yleensä paistan normaalissa sähköuunissa ja hyvä tulee. Laitan 800g jauhelihaa, 50g valkosipulituorejuustoa (äsken kokeilin taco tuorejuustoll), suolaa maun mukaan, makeaa thai chili kastiketta pari rkl, kuivattua valkosipulirouhetta myllystä, grillauskastiketta 1-2 rkl, aromisuolaa, valkopippuria ja pikkusen mustapippuria. On nopea, helppo ja maistuu varmasti hyvältä kun ei hehkuta niitä uunissa liian kuiviksi.

Vierailija
14/35 |
17.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

että kokonainen sipuli pieneksi pilkottuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/35 |
17.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

eiks toi korppujauho ole jäänen pula-ajalta, kun lihaa ei ollut tarpeeksi?

ap

Vierailija
16/35 |
17.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

se sekoitetaan jauhelihaan.

Sisältöä en ainakaan heti löydä netistä, mutta itse jättäisin kyllä tuollaiset valmisseokset kaupan hyllyyn, niissä tuppaa olemaan natriumglutamaattia ja muuta mömmöä aika lailla.



Ihan yhtä hyvin voi kuulottaa sipua, sekottaa pari munaa ja puoli desiä korppujauhoa, lisätä 1,5 tl suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta ja hiukan currya seokseksi. Sika-naudasta tulee mehevimpiä lihapullia, mutta paistinaudastakin hyviä. Ei tarvitse kermaa, uunissa tulee muhevia muutenkin. VOI toki laittaa, mutta jos nyt haluaa piilorasvoja välttää ja syödä terveellisesti, niin tuollaiset turhat ainesosat voi jättää laittamatta - tulee yhtä hyvää silti!



Vierailija
17/35 |
17.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

eiks toi korppujauho ole jäänen pula-ajalta, kun lihaa ei ollut tarpeeksi? ap


vaan sitä käytetään parantamaan jauhelihapullan koostumusta ja kasassapysymistä.

Valitse itse, haluatko panna mieluummin jotain teollista natrium-glutamaattimömmelöä sen sijasta (esim. sipulikeittoaines tai joku valmismausteseos), vai korppujauhoa ja maustaa maun mukaan.

Vierailija
18/35 |
17.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

voithan kokeilla tehdä pelkästä jauhelihasta pallon ja laitat uuniin tai pannulle paistumaan, se rakenne ei ole niin kiva syödessä, jos nyt sattuu pysymään pallona paiston ajankaan.



Meillä laitetaan sipulia, kananmunaa, korppujauhoja ja mausteita. Mausteisiin ei kuulu aromisuola, yök!

Vierailija
19/35 |
17.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Varsinkin rasvattomaan hirven jauhelihaan käy juustoraaste, jo aiemmin mainittujen munan, korppujauhon ja mausteiden lisäksi.



Korppujauhoa ei tarvita, jos pullat pysyvät kasassa muutenkin.

Vierailija
20/35 |
17.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei korppujauho.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kahdeksan kolme