Millä joulutortut saa pysymään kiinni?
Aina aukeavat uunissa! Onko lämpö liian kovalla vai mitä teen väärin.
Vedellä yritän liimata, mutta ei auta.
Kommentit (12)
johon laitat sitten hillon. Näin olen tehnyt eikä ikinä ole yksikään ropeli auennut ;) Enkä ole vettä laittanut..
että runttaat sakarat ensiksi tieukasti yhteen pöytää vasten ja vasta sen jälkeen laitat täytteen liitoskohtaan (päälle).
Kunnolla taikinasakarat veden kanssa pohjaan kiinni ja hillo päälle. Voi myös voidella kananmunalla tortun ennen hillon laittamista.
riittää, että ne taittaa ja laittaa hillon siihen päälle. jos haluaa ne sakarat hillon päälle, niin hammastikun voi pistää niiden kulmien läpi, niin pysyy.
Otan vettä sormeen ja hieron ne sakarat yhteen, sellaiseksi takinapalloksi. Mutta mulla onkin 25 vuoden kokemus tähtitortuista :)
vaikka laitan hillon sinne alle jaen tarvi mitään vettä sormiin että pysyy kiinni, kyllä se pitää hyppysissä se taito olla että osaa leipoa.
Kiinni pysyy, kun olen vain napakasti painanut sakarat kiinni.
taikina on kunnolla sulanut, eli sellaista lötköä, ei yhtään jähmeää.
ei siis taikinakulmien alle. Tai sitten nipistät ja hierot oikein kunnolla taikinakulmat yhteen. Tuo hillo päällä-systeemi toimii mulla.