Mikä on parasta, höyrytetty grillimakkara, nuotiolla paistettu vai kiuasmakkara?
Kommentit (25)
Ensin tehdaan viiltoja atrillin molemmille puolille noin sentin valein, sitten paistetaan hitaasti ruokaojyssa molemmilta puolilta kypsaksi. Pannu pois levylta ja sirotellaan runsaasti paprikajauhetta ja chilijauhetta tai cayennepippurijauhetta makkaran paalle, pannu takaisin liedelle ja makkaraa/makkaroita pyoritellaan nopeasti niin etta mausteet leviavat tasaisesti joka puolelle. Valmista!!!
Mutta miten teette kiuasmakkarat? Tiedän siis ne "telineet" jotka ripustetaan kiukaan ylle, mutta jos ei sellaista ole.. Eikö rasva valu kiville, ja mites voi heittää löylyä, kun ne makkarat on siinä päällä?
Jep, olen näemmä aika avuton - viimeksi maistanut kiuasmakkaraa joskus alle kouluikäisenä..
nuotiolla paistettu grillimaggara tietty!
Mutta miten teette kiuasmakkarat? Tiedän siis ne "telineet" jotka ripustetaan kiukaan ylle, mutta jos ei sellaista ole.. Eikö rasva valu kiville, ja mites voi heittää löylyä, kun ne makkarat on siinä päällä?
Jep, olen näemmä aika avuton - viimeksi maistanut kiuasmakkaraa joskus alle kouluikäisenä..
Mutta, kiuas-makkara tuo taas lapsuuden muistot esiin..
Ja tottakai marjassa ollessa nuotiomakkara maistuu..
Yhtä kaikki hyviä!
ole nuotiomakkaran voittanutta mutta todella ihanaa tulee myös kiukaalla kukkakaalen, sipulin, porkkanan ja uusien perunoiden kanssa ja kylmää jaffaa seuraksi! Aivan ehdoton mökkiruoka :P. Ensi kesää odotellessa :)...
Pelkään, että se makkaran rasvahaju jää saunaan ja tarttuu saunan paneeleihin. Oletteko te muut käyttäneet sitä makkarapannua tai laittaneet foliossa makkaraa saunassa?
Jääkö se makkaranhaju pitkäksi aikaa saunaan?
ensin mikrossa vähän aikaa, sitten käärin sen folioon ja sitten vasta laitan siihen kiuaspussiin. Aaahh.. saa olla koko saunanlämmityksen ajan, tulee hyvää ja taatusti kypsää.
lapissa kesäyönä kun aurinko ei laske ja on juuri käyty saunomassa ja uimassa kylmässä jokivedessä Ah, mikä rauha ja hiljaisuus. muutama itikka lentä jo korvan vieressä. Joo ja sinappia pitää olla myös!
Vaan grillattu grillimakkara, joko grillissä tai hiilloksessa. Seuraaavaksi parasta on kiuasmakkara lenkkimakkarasta kiuaspussissa valmistettua.
muistan kun joskus nuorena laitettiin folioon kiukaalle makkaraa ja ne vähän unohtu liian pitkäks aikaan,tultiin saunaan takasin ni makkarat oli räjähdelly pitkin saunaa..kiva siivoominen kun oltiin kaverin porukoiden mökillä..ikää ehkä just 18v.
Vauvanjalka folioon, herkullisen mehevää! Muut makkarat menevät tuolla valmistustavalla vähän hukkaan.
mut kyl silloin tällöin saatava nuotiomakkaraa
ehdottomasti. Nyt harmittaa kun ei ole saunaa.
Siis lumihangelle laitetaan sanomalehtiä palamaan, ja liekin yläpuolella pidetään makkaranpätkää. Jos on esim. 10 astetta pakkasta ja makkara paistuu siten, että se on päältä palanut ja sisältä hieman viileä, niin se on hyvää se.
Nimim. monilla pilkkireissuilla tämän kokenut.
hiilloksella hitaasti paistettu makkara, ei saa olla yhtaan mustaa kuoressa.