Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä ruokakerman tilalle?

Vierailija
04.01.2012 |

Mikä olisi hyvä "oikea" kerma ruoanlaittoon, vispikerma vai kuohukerma? Miten noissa se säilyvyys, kuohukermassa ainakin muistaakseni olematon.



Kyseessä siis laatikkoruoat, keitot yms.

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
04.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi tämmöisen tuoretuotteen pitäisi säilyä kamalan kauan?

Jos tarvit jotain säilyvää, käytä vaikka tomaattimurskaa.

Vierailija
2/10 |
04.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ruokakerma säilyy kuukausia jääkaapissa. Nyt ajattelin että alan käyttämään oikeata kermaa, mutta mulla aina tuppaa jäämään kuohukermat pilaantumaan jääkaappiin. Oisko jossain hyla- kermassa pidempi säilyvyys?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
04.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta silloin kun tarvitset, säilyy n. viikon. Kermaa saa joka kaupasta, miksi sitä pitäisi hamstrata?



Huhheijaa kun nykyihminen on niin säilyvyysriippuvainen. Eikö paras ruoka tule tuoreista aineksista, ei miljoonaan kertaan käsitellyistä?

Vierailija
4/10 |
04.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kai sen mikään ongelma pitäis olla. Mun mielestä on todella omituista että joku ns tuoretuote säilyy viikkotolkulla. Kaikki pastöroinnit ja homogenoinnit yms muuttaa maidon (kerman) molekyylikoostumusta niin että se on haitaksi. Varmasti olet kuullut nämä jutut että joku laktoosi-intolerantikko kestääkin raakamaitoa.

Vierailija
5/10 |
04.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne ei tosiaan kamalan hyvin säily, eli täytyy sitten vaan useamman kerran viikossa käydä kaupassa hakemassa sitä kermaa ja käyttää melkein heti. Säilytän jääkaapissa tosin myös ruokakermaa, ihan vaan sen takia, että jos joskus tulee hätähetki ruuanlaiton suhteen, niin onpahan sitten edes jotain. Ei se ruokavalio siihen yhteen ruokakermaan kaadu.

Vierailija
6/10 |
04.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Että jos käyt maitoa hakemassa, niin samalla saat kermaakin ostettua ;)



Vispikermassahan on pitkät säilyvyysajat, mutta kyllä mä ruokaan käytän kuohukermaa mieluummin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
04.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse pidän pakkasessakin aina kermaa varalla vaikka ostan kyllä ihan tuorettakin tarpeen mukaan. Sieltä otan sulamaan tai heitän jäisenä kastikkeeseen tms.

Vierailija
8/10 |
04.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

niissä on pitemmät päivämäärät eikä ole "litkua"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
04.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

kuohukermaa (voi pakastaa ruuanlaittoa varten), smetanaa, ranskankermaa, kreikkalaista tai venäläistä jogurttia tai tuorejuustoa.



Kaikki käy kunhan on rasvaa ja lisäaineetonta.

Vierailija
10/10 |
04.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ostan aina kermaa varastoon, jos sattuu johonkin tarvimaan, ei siis suunnitella etukäteen viikon ruokalistaa. Valio Kuohukerma semmoisessa 3,3dl korkilla suljettavassa purkissa on kätevä, säilyy pidempään ja voi käyttää moneen eri tarkoitukseen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kolme viisi