Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Norjalainen lohi. Jostain kuulin, että norjalainen lohi kierrätetään Kiinassa (?) fileerattavana

Vierailija
24.10.2011 |




ja lennätetään taas takaisin pohjoismaihin.

Mitä ihmeen järkeä?

Kuka tietää asiasta enemmän ja valaisisi meitä tietämättömiä.



Kalaa pitäisi syödä mutta kuha arkiruokana on liian kallista.



Eli mikä kala olisi hyvää, edullista ja myös eettisesti "oikeaa" ja terveellistä?



Pieni silakka kyllä mutta entä muut kalat?

Mitkä kalalajit ovat useimmiten altaissa kasvatettuja?

Onko ns. Itämeren lohi vapaana pyydettyä?

Kommentit (39)

Vierailija
1/39 |
24.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Norjalaista lohta Chilestä



Norjalaiset kirjolohikasvattamot uhkaavat Chilen rannikkoa. Kasvattamoista karanneet lohet syövät meret tyhjiksi ja levittävät paikallisia lajeja tuhoavia tauteja. Silti lohentuottajien tuotteissa komeilee mm. WWF:n logo.



TV1 La 25.08.2012 klo: 09.05



Netissä näkee vielä 27 päivää:

http://yle.fi/ohjelmat/765977



Ei kassilohta ei

http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalastuksen_loppu.htm

Vierailija
2/39 |
24.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan jo lentorahdin ja norjalaisen lohen kilohinnan pohjalta voin sanoa, että kyseessä on urbaanilegebda.

Miten esim brassihärän file on halvempaa kuin suomalainen jos kerran rahti tulee niin kalliiksi??

Kyllä nuo ruuat kierrätetään maailman toiselle puolelle koska rahti+työkustannukset tulee sittenkin halvemmiksi kuin esim norjalaisella työvoimalla. VAikka toki norjassakin sitä tehdään.

Tuo lohi nyt on vaan yksi esimerkki, sama koskee monia muitakin asioita. Esim ruotsalainen jäätelö tulee halvemmaksi tehdä Espanjassa ja rahdata sieltä Suomeen kui Ruotsista Suomeen vastaava.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/39 |
24.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Öljy on vaan ihan liian halpaa. Ihmisillä ei ole eläinlajina tai yhteiskuntana todellakaan varaa tälläiseen kerskakulutukseen ja exploitaatioon. Surullista.

Vierailija
4/39 |
24.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

on tullut monet kerrat dokumentteja telkusta, jo vuosia sitten. Lukekaa muutakin kun av,ta ja iltista niin olisitte tämänkin tienneet ennemmin.

Vierailija
5/39 |
24.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan jo lentorahdin ja norjalaisen lohen kilohinnan pohjalta voin sanoa, että kyseessä on urbaanilegebda.


oot se sama tollo joka et uskonut että ulkolaiset vadelmat kastellaan ulosteperäisellä vedellä, vaikka aiva sama, syö pois ei haittaa muuta kuin sua.

Vierailija
6/39 |
24.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi helvetissä Norjassa olisi jättimäisiä kasvattamoja jos kalat tulis Chilestä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/39 |
24.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kala viedään thaimaaseen fileroitavaksi näistä syistä

Elintarviketyöläisten Liiton liittosihteeri Henri Lindholm mukaan selitys kalojen kuljettamiseen on aasialaisen työvoiman alhainen palkkataso ja yritysten saamat veroedut.



Suomessa on kalatehdas, joka on investoinut automaattiseen filerointilaitteeseen. Kyseinen firma mainittiin sen dokkarin lopussa, missä kerrottiin kalan fileoinnista itä mäilla

Vierailija
8/39 |
07.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.10.2011 klo 19:04"]

Onko tässä järkeä? Norjalainen lohi käytetään Thaimaassa ennen Suomea

Maailma.net uutisoi kesäkuussa siitä, että norjalainen lohi käväisee Aasiassa ennen kuin se päätyy suomalaisen kaupan hyllylle.

Maailma.net:in mukaan esimerkiksi Lion Capitalin omistama Findus jalostaa norjalaista lohta Thaimaassa vapaatuotantoalueella toimivassa tehtaassa.

Norjalainen lohi käytetään Thaimaassa fileoitavana, ja kuljetetaan takaisin Eurooppaan kauppojen hyllylle. Tuotepakkaukseen lisätään pienellä maininta "jalostettu Thaimaassa", ja kala myydään norjalaisena lohena eteen päin, uutisoi Maailma.net.

Kyseessä ovat kustannuskysymykset, sillä vaikka norjalaiset osaisivat fileoida omat kalansa, ovat Thaimaassa kustannukset huomattavasti alhaisemmat. Maailma.net:in mukaan selitys kalojen kuljettamiseen löytyykin aasialaisen työvoiman alhaisesta palkkatasosta ja yritysten saamista veroeduista.

– Thaimaalaisessa tehtaassa norjalaista lohta fileoivan työntekijän palkka jää noin kymmeneen euroon päivässä, toteaa Suomen Elintarviketyöläisten Liiton liittosihteeri Henri Lindholm Maailma.net:ille.

Lohi ei kuitenkaan ole ainoa elintarvikealan tuote, jota kuljetetaan paikasta toiseen pitkiä matkoja.

Lindholm mainitsee Maailma.net:ille myös broilerin lihan, jonka tuonti Brasiliasta Eurooppaan on johtanut siihen, että Euroopasta ja etenkin Ranskasta siirretään ylijäämäeriä Afrikan maihin.

– Vaikka lähiruuasta, sen terveydellisistä ja ekologisista eduista, puhutaan paljon, Lindholmin mukaan mikään ei viittaa siihen, etteikö nykyinen kehitys jatkuisi. Taloudellisen voiton tavoittelu siirtää yhä enemmän tuotantoa kehitysmaihin, joissa työvoimakustannukset ovat pienet, todetaan Maailma.net:in artikkelissa.

Lähde: Maailma.net: Miksi norjalainen lohi fileoidaan Thaimaassa?

http://www.mtv3.fi/makuja/ajankohtaista.shtml?1353419

[/quote]

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/39 |
07.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.10.2011 klo 19:27"]

Chileläistä kassilohta?

Ja kilohinta 9,80€. Onko näin?
Ja varmaan tätä kassilohta myydään muuallakin?

Onko meidän kaikki tarjouslohet juuri tätä?

Myyjinä sitten mitkä ketjut tahansa, myös se H:gin keskustassa (+Tku, Oulu, Tre) sijaitseva iso tavaratalo?

ap

vaan ihan suomalaisissakin kauppaketjuissa myytävä.

KauppahaLLIN MYÖS?

Voi ystävä, hallien kauppiaat ostaa kalansa IHAN SAMOISTA tukuista kuin nuo isot kauppaketjutkin... aina saa hyvät naurut kun kiertelee jossain Kuopion torilla ja sielä myydään "tänään pyydettyä" Norjan lohta, kun tietää, että vaikka se olisi vielä Norjassa fileoitua niin se rekka jolla se on kuskattu on kiertänyt Helsingin tukkutorin kautta.

Vierailija
10/39 |
07.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.10.2011 klo 19:04"]

Onko tässä järkeä? Norjalainen lohi käytetään Thaimaassa ennen Suomea

Maailma.net uutisoi kesäkuussa siitä, että norjalainen lohi käväisee Aasiassa ennen kuin se päätyy suomalaisen kaupan hyllylle.

Maailma.net:in mukaan esimerkiksi Lion Capitalin omistama Findus jalostaa norjalaista lohta Thaimaassa vapaatuotantoalueella toimivassa tehtaassa.

Norjalainen lohi käytetään Thaimaassa fileoitavana, ja kuljetetaan takaisin Eurooppaan kauppojen hyllylle. Tuotepakkaukseen lisätään pienellä maininta "jalostettu Thaimaassa", ja kala myydään norjalaisena lohena eteen päin, uutisoi Maailma.net.

Kyseessä ovat kustannuskysymykset, sillä vaikka norjalaiset osaisivat fileoida omat kalansa, ovat Thaimaassa kustannukset huomattavasti alhaisemmat. Maailma.net:in mukaan selitys kalojen kuljettamiseen löytyykin aasialaisen työvoiman alhaisesta palkkatasosta ja yritysten saamista veroeduista.

– Thaimaalaisessa tehtaassa norjalaista lohta fileoivan työntekijän palkka jää noin kymmeneen euroon päivässä, toteaa Suomen Elintarviketyöläisten Liiton liittosihteeri Henri Lindholm Maailma.net:ille.

Lohi ei kuitenkaan ole ainoa elintarvikealan tuote, jota kuljetetaan paikasta toiseen pitkiä matkoja.

Lindholm mainitsee Maailma.net:ille myös broilerin lihan, jonka tuonti Brasiliasta Eurooppaan on johtanut siihen, että Euroopasta ja etenkin Ranskasta siirretään ylijäämäeriä Afrikan maihin.

– Vaikka lähiruuasta, sen terveydellisistä ja ekologisista eduista, puhutaan paljon, Lindholmin mukaan mikään ei viittaa siihen, etteikö nykyinen kehitys jatkuisi. Taloudellisen voiton tavoittelu siirtää yhä enemmän tuotantoa kehitysmaihin, joissa työvoimakustannukset ovat pienet, todetaan Maailma.net:in artikkelissa.

Lähde: Maailma.net: Miksi norjalainen lohi fileoidaan Thaimaassa?

http://www.mtv3.fi/makuja/ajankohtaista.shtml?1353419

[/quote]

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/39 |
07.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itämeren kalaa (nro 23)? Eikös Itämeri ole edelleen maailman saastunein meri! Söin kerran sieltä pyydettyä kuhaa, jonkin aikaa syömisen jälkeen aloin oksentaa voimallisesti.

Vierailija
12/39 |
24.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

sitä saa sanoa norjalaiseksi koska munat ovat peräisin Norjasta,fileointi tapahtuu usein juuri näissä aasian maissa ja sieltä kalat rahdataan taas takaisin,halvemmaksi se niille firmoille tulee vaikkei uskoisi.



Edullista,eettistä ja terveellistä kalaa onkin suht hankala löytää,aina mättää jossakin kohtaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/39 |
24.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja lähe ite kalaan.

Vierailija
14/39 |
24.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan jo lentorahdin ja norjalaisen lohen kilohinnan pohjalta voin sanoa, että kyseessä on urbaanilegebda.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/39 |
24.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä tuossa ap:n jutussa on tosipohjaa ja tiedoksesi, kyseessä on miljoonien bisnes ja palkat oli tv-dokkarin mukaan aasiassa 10% norjalaisten palkoista joten rahtimaksut on pennejä kokonaispotista, jonka tolla rahtaamisella voittaa.

Vierailija
17/39 |
24.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko tässä järkeä? Norjalainen lohi käytetään Thaimaassa ennen Suomea



Maailma.net uutisoi kesäkuussa siitä, että norjalainen lohi käväisee Aasiassa ennen kuin se päätyy suomalaisen kaupan hyllylle.



Maailma.net:in mukaan esimerkiksi Lion Capitalin omistama Findus jalostaa norjalaista lohta Thaimaassa vapaatuotantoalueella toimivassa tehtaassa.



Norjalainen lohi käytetään Thaimaassa fileoitavana, ja kuljetetaan takaisin Eurooppaan kauppojen hyllylle. Tuotepakkaukseen lisätään pienellä maininta "jalostettu Thaimaassa", ja kala myydään norjalaisena lohena eteen päin, uutisoi Maailma.net.



Kyseessä ovat kustannuskysymykset, sillä vaikka norjalaiset osaisivat fileoida omat kalansa, ovat Thaimaassa kustannukset huomattavasti alhaisemmat. Maailma.net:in mukaan selitys kalojen kuljettamiseen löytyykin aasialaisen työvoiman alhaisesta palkkatasosta ja yritysten saamista veroeduista.



– Thaimaalaisessa tehtaassa norjalaista lohta fileoivan työntekijän palkka jää noin kymmeneen euroon päivässä, toteaa Suomen Elintarviketyöläisten Liiton liittosihteeri Henri Lindholm Maailma.net:ille.



Lohi ei kuitenkaan ole ainoa elintarvikealan tuote, jota kuljetetaan paikasta toiseen pitkiä matkoja.



Lindholm mainitsee Maailma.net:ille myös broilerin lihan, jonka tuonti Brasiliasta Eurooppaan on johtanut siihen, että Euroopasta ja etenkin Ranskasta siirretään ylijäämäeriä Afrikan maihin.



– Vaikka lähiruuasta, sen terveydellisistä ja ekologisista eduista, puhutaan paljon, Lindholmin mukaan mikään ei viittaa siihen, etteikö nykyinen kehitys jatkuisi. Taloudellisen voiton tavoittelu siirtää yhä enemmän tuotantoa kehitysmaihin, joissa työvoimakustannukset ovat pienet, todetaan Maailma.net:in artikkelissa.



Lähde: Maailma.net: Miksi norjalainen lohi fileoidaan Thaimaassa?



http://www.mtv3.fi/makuja/ajankohtaista.shtml?1353419

Vierailija
18/39 |
24.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan jo lentorahdin ja norjalaisen lohen kilohinnan pohjalta voin sanoa, että kyseessä on urbaanilegebda.

"Norjalainen" lohi kasvatetaan kasseissa Etelä-Amerikassa (jossa kassikasvatus on pilannut rantaviivaa jo merkittävästi), viedään Aasiaan leikattavaksi ja tuodaan sieltä mm. Suomeen, jossa palsta mama ostaa halvalla marketista "terveellistä" norjalaista merilohta.

Vierailija
19/39 |
24.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Iso kiitos kutoselle!

Nyt on pakko avata linkkisi teksti:



Kasvattamisen jälkeen lohi on kemikaaleja täyteen ladattu tuote.



Syyskuun ensimmäinen Ulkolinja-dokumentti Norjalaista lohta Chilestä (Salmonopoly, Saksa 2010) paljastaa karuja totuuksia maailman suurimman kalanviljely-yrityksen Marine Harvestin toiminnasta.



Konserni istuttaa vuodessa jopa 100 miljoonaa lohta, ja se palvelee kuluttajia ympäri maailmaa. Marine Harvestin johtaja John Fredriksen on yksi maailman rikkaimmista ihmisistä, ja hän kutsuu itseään sekä toimintaansa vihreäksi, kestäväksi ja läpinäkyväksi. Totuus tuntuu kuitenkin olevan hieman toinen.



Marine Harvest on sijoittanut kalafarmejaan muun muassa Chileen, jossa ympäristölainsäädäntö on lepsua. Kaikki mikä on kiellettyä Euroopassa, on Chilessä sallittua. Puolentoista vuoden kasvattamisen jälkeen lohi on kemikaaleja täyteen ladattu tuote, joka tuhoaa merta monin tavoin. Lisäksi Marine Harvest on sopinut WWF:n kanssa, että lahjoittaessaan 100 000 euroa vuodessa järjestölle, saa se käyttää WWF:n logoa mainonnassaan.



O: Wilfried Huissman ja Arno Schumann



http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/dokumentit/ulkolinja-norjalaista-lohta-c…





Aika järkkyä!



ap

Vierailija
20/39 |
24.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Chileläistä kassilohta?



Ja kilohinta 9,80€. Onko näin?

Ja varmaan tätä kassilohta myydään muuallakin?



Onko meidän kaikki tarjouslohet juuri tätä?



Myyjinä sitten mitkä ketjut tahansa, myös se H:gin keskustassa (+Tku, Oulu, Tre) sijaitseva iso tavaratalo?



ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi viisi kaksi