Siis voiko kananmunaa syödä raakana???
Katselin leivontaohjeita tytön synttäreitä ajatellen ja törmäsin kakkureseptiin, johon tulee munaa, mutta sitä ei kypsennetä vaan sekoitetaan muihin aineisiin ja laitetaan vaan jääkaappiin jähmettymään.
Siis en oo ikinä ennen kuullutkaan, voiko tuo olla totta??
Kommentit (48)
ole koskaan syönyt vaikka kakkutaikinaa?
voi syödä raakana, sitä on muutamassa perinteisessä ravintolaruoka-annoksessakin ja jälkiruoissa tosi yleinen. Majoneesissa tietysti, jos itse tekee niin on huomannut, monessa paikassa sitä on ruoka-annoksessa ja ap on varmaan syönyt itsekin tietämättään :)
Antakaa tylsääkin tylsempi veitsi, vedän nyt kyllä ranteet auki. Ei taida löytyä eläkkeelleni maksajaa, kun näiden äitien lasten pitäisi siirtyä työelämään...
salmonellaa on vain munan kuoressa. Ei siinä itse sisuksessa. Ja kuten aiemmin tuolla mainittiin niin raakaa munaa tulee aika moneen sapuskaan. :D
"Voiko kananmunassa olla
salmonellaa?
Vain jotkut salmonellat, kuten
Salmonella Enteritidis, voivat
päätyä kananmunan sisälle ja
säilyä siellä hengissä. Suomessa
kevättalvella 2009
munantuotantotiloilta on löydetty
Salmonella Tennessee -tartuntoja.
Salmonella Tennessee ei siirry
kanasta munan sisälle. Jos kanalla
on salmonellatartunta, sen
tuottamien munien pinnalla voi
olla salmonellabakteereita
ulosteiden kautta. Tätä estetään
hyvällä tuotantohygienialla ja
tarkastuksilla.
Saako raakoja kananmunia
syödä?
Kotimaisia kananmunia voi syödä
raakana ja löysäksi keitettynä.
Myös kakkutaikinaa, majoneesia
yms., johon on sekoitettu raakaa
kananmunaa, voi maistella.
Miten kananmunia pitää
käsitellä?
Kananmunia voi käsitellä
normaaliin tapaan. Kaikessa
ruoanvalmistuksessa on syytä
kuitenkin muistaa hyvä hygienia
ja opetella muutama perusniksi
turvalliseen ruoanvalmistukseen.
Pitääkö kädet pestä
kananmunien käsittelyn
jälkeen?
Aina, kun on käsitellyt
kananmunan kuoria, on hyvä
pestä kädet, sillä kananmunat
eivät koskaan ole täydellisen
puhtaita."
Tuokin vuoden 2009 epidemia saa kyllä ajattelemaan, onko täälläkään kohta turvallista syödä raakana. Munissa on joka kerta pinnalla ulostetta, ja mietityttää, josko basillit voisivat siirtyä siinä munaa rikkoessa. Olen kyllä miettinyt, olisko raakana käytettävät hyvä pyyhkiä jollain etikalla tms.
Ja tosiaan, jotkut kun eivät pese edes käsiään niiden kakka-munien käsittelyn jälkeen :o
Majoneesiin tulee myös raakaa kananmunaa...
siis voi ja kannattaa :D
jotku urheilijat juo sellasenaa aamupalaks
miksei voisi?
On monia reseptejä, joissa kananmunaa ei kypsennetä. Majoneesi, salaatinkastikkeet, tiramisun vaahto jne.
Siihen tulee raakaa munanvalkuaista.
Vaahdotetaan vaan ja sekoitetaan sokeriin ja sulaan suklaaseen ja jääkaappiin.
Suomeen tuodaan salmonellaa kiinalaisissa pavuissa , iduissa ,majoneesia jne. Kun majoneesi on lämpöisessä kaupan hyllyllä . Salaattikastikkeena . Kyllä sitä on . Kahvilatyöntekijät kuuluu tarkastaa salmonella näytteellä . Jotkut kakut on NS.mutakakkuja raakakakkuja että kaikki on raakaa kun meillä on kypsennetty sen takia että bakteerit kuolee myös liha kunnolla . Pidetään kiinni vanhasta. Myös on parasta olla syömättä äyriäisiä tai verisiä tuotteita. Iduissa on ollut salmonellaa Suomen iduissa vähiten . Pähkinöistä joskus. Suomen kieliset sanat on joskus hukassa niin pihvi tarkoittaa kokonaista ,mureke jauhettua tai jauhe ja suikale suikaletta. Pastöroitu maito muussa on salmonella ja muita . Kananmuna voi olla sekä kukko että kana. Miten isoja on kalkkunan munat mutta kalkkunaa meillä on myynnissä . Onko niissä salmonellaa.
Voit, jos se on suomalaista. On täälläkin ollut salmonellaa, mutta käytannössä Suomi on salmonellavapaa. Voit vaikka nuolaista raakaa kanaakin, jos siltä tuntuu.
Opiskelin ulkomailla ja leivottiin kämppisten kanssa jotain. Maistoin taikinaa ja kämppikset hyppäsi kauhuissaan metrin taaksepäin "siinä on raakaa kananmunaa!!". En edes ollut osannut ajatella, niin automattisesti maistoin raakaa taikinaa. Ei tosin tullut mitään, mutta riski oli olemassa.
Kysymys kuuluu sarjaan: Siis mitä, onko sisälläni todellakin luuranko?
Älä syö. Ex sai sukupuolitaudin, syötyään kaksi raakaa kananmunaa.
Vierailija kirjoitti:
Kysymys kuuluu sarjaan: Siis mitä, onko sisälläni todellakin luuranko?
Miksi pitää olla ilkeä?
Kyllä mä muistan lapsuudestani/nuoruudestani (olen 1989 syntynyt), miten aina vannotettiin jo kotitaloustunneilla, että kana pitää kypsentää tosi hyvin salmonellariskin vuoksi ja kaikki raa'an kanan käsittelyyn käytetyt välineet ja leikkuulaudat piti suurinpiirtein polttaa roviolla käytön jälkeen.
Suomeen tuodaan salmonellaa kiinalaisissa pavuissa , iduissa ,majoneesia jne. Kun majoneesi on lämpöisessä kaupan hyllyllä . Salaattikastikkeena . Kyllä sitä on . Kahvilatyöntekijät kuuluu tarkastaa salmonella näytteellä . Jotkut kakut on NS.mutakakkuja raakakakkuja että kaikki on raakaa kun meillä on kypsennetty sen takia että bakteerit kuolee myös liha kunnolla . Pidetään kiinni vanhasta. Myös on parasta olla syömättä äyriäisiä tai verisiä tuotteita. Iduissa on ollut salmonellaa Suomen iduissa vähiten . Pähkinöistä joskus. Suomen kieliset sanat on joskus hukassa niin pihvi tarkoittaa kokonaista ,mureke jauhettua tai jauhe ja suikale suikaletta. Pastöroitu maito muussa on salmonella ja muita . Kananmuna voi olla sekä kukko että kana. Miten isoja on kalkkunan munat mutta kalkkunaa meillä on myynnissä . Onko niissä salmonellaa.
Jollain on nyt into repiä taas näitä vanhoja keskusteluja auki.
Siis-kysyjä on iskenyt tiskiin kysymyksiään jo vuodesta 2011!
Siis ei ole kysymyssana, mutta kananmunaa voi syödä ainakin kypsänä. Raakana ei maistu hyvälle.
Raaka muna sama kuin spemua söis.
Suomalaisissa kananamunissa ei ole salmonellaa eikä mitään muutakaan vaarallista, joten varmista että ovat suomalaisia kun käytät niitä.