Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Siis voiko kananmunaa syödä raakana???

Vierailija
11.11.2011 |

Katselin leivontaohjeita tytön synttäreitä ajatellen ja törmäsin kakkureseptiin, johon tulee munaa, mutta sitä ei kypsennetä vaan sekoitetaan muihin aineisiin ja laitetaan vaan jääkaappiin jähmettymään.



Siis en oo ikinä ennen kuullutkaan, voiko tuo olla totta??

Kommentit (48)

Vierailija
1/48 |
11.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomalaisissa kananamunissa ei ole salmonellaa eikä mitään muutakaan vaarallista, joten varmista että ovat suomalaisia kun käytät niitä.

Vierailija
2/48 |
11.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ole koskaan syönyt vaikka kakkutaikinaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/48 |
11.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

voi syödä raakana, sitä on muutamassa perinteisessä ravintolaruoka-annoksessakin ja jälkiruoissa tosi yleinen. Majoneesissa tietysti, jos itse tekee niin on huomannut, monessa paikassa sitä on ruoka-annoksessa ja ap on varmaan syönyt itsekin tietämättään :)

Vierailija
4/48 |
11.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Antakaa tylsääkin tylsempi veitsi, vedän nyt kyllä ranteet auki. Ei taida löytyä eläkkeelleni maksajaa, kun näiden äitien lasten pitäisi siirtyä työelämään...

Vierailija
5/48 |
11.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

salmonellaa on vain munan kuoressa. Ei siinä itse sisuksessa. Ja kuten aiemmin tuolla mainittiin niin raakaa munaa tulee aika moneen sapuskaan. :D

Vierailija
6/48 |
11.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Voiko kananmunassa olla

salmonellaa?

Vain jotkut salmonellat, kuten

Salmonella Enteritidis, voivat

päätyä kananmunan sisälle ja

säilyä siellä hengissä. Suomessa

kevättalvella 2009

munantuotantotiloilta on löydetty

Salmonella Tennessee -tartuntoja.

Salmonella Tennessee ei siirry

kanasta munan sisälle. Jos kanalla

on salmonellatartunta, sen

tuottamien munien pinnalla voi

olla salmonellabakteereita

ulosteiden kautta. Tätä estetään

hyvällä tuotantohygienialla ja

tarkastuksilla.

Saako raakoja kananmunia

syödä?

Kotimaisia kananmunia voi syödä

raakana ja löysäksi keitettynä.

Myös kakkutaikinaa, majoneesia

yms., johon on sekoitettu raakaa

kananmunaa, voi maistella.

Miten kananmunia pitää

käsitellä?

Kananmunia voi käsitellä

normaaliin tapaan. Kaikessa

ruoanvalmistuksessa on syytä

kuitenkin muistaa hyvä hygienia

ja opetella muutama perusniksi

turvalliseen ruoanvalmistukseen.

Pitääkö kädet pestä

kananmunien käsittelyn

jälkeen?

Aina, kun on käsitellyt

kananmunan kuoria, on hyvä

pestä kädet, sillä kananmunat

eivät koskaan ole täydellisen

puhtaita."



Tuokin vuoden 2009 epidemia saa kyllä ajattelemaan, onko täälläkään kohta turvallista syödä raakana. Munissa on joka kerta pinnalla ulostetta, ja mietityttää, josko basillit voisivat siirtyä siinä munaa rikkoessa. Olen kyllä miettinyt, olisko raakana käytettävät hyvä pyyhkiä jollain etikalla tms.

Ja tosiaan, jotkut kun eivät pese edes käsiään niiden kakka-munien käsittelyn jälkeen :o

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/48 |
11.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Majoneesiin tulee myös raakaa kananmunaa...

Vierailija
8/48 |
11.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

siis voi ja kannattaa :D



jotku urheilijat juo sellasenaa aamupalaks

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/48 |
11.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

miksei voisi?



On monia reseptejä, joissa kananmunaa ei kypsennetä. Majoneesi, salaatinkastikkeet, tiramisun vaahto jne.

Vierailija
10/48 |
11.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siihen tulee raakaa munanvalkuaista.



Vaahdotetaan vaan ja sekoitetaan sokeriin ja sulaan suklaaseen ja jääkaappiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/48 |
28.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomeen tuodaan salmonellaa kiinalaisissa pavuissa , iduissa ,majoneesia jne. Kun majoneesi on lämpöisessä kaupan hyllyllä . Salaattikastikkeena . Kyllä sitä on . Kahvilatyöntekijät kuuluu tarkastaa salmonella näytteellä . Jotkut kakut on NS.mutakakkuja raakakakkuja että kaikki on raakaa kun meillä on kypsennetty sen takia että bakteerit kuolee myös liha kunnolla . Pidetään kiinni vanhasta. Myös on parasta olla syömättä äyriäisiä tai verisiä tuotteita. Iduissa on ollut salmonellaa Suomen iduissa vähiten . Pähkinöistä joskus. Suomen kieliset sanat on joskus hukassa niin pihvi tarkoittaa kokonaista ,mureke jauhettua tai jauhe ja suikale suikaletta. Pastöroitu maito muussa on salmonella ja muita . Kananmuna voi olla sekä kukko että kana. Miten isoja on kalkkunan munat mutta kalkkunaa meillä on myynnissä . Onko niissä salmonellaa.

Vierailija
12/48 |
28.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voit, jos se on suomalaista. On täälläkin ollut salmonellaa, mutta käytannössä Suomi on salmonellavapaa. Voit vaikka nuolaista raakaa kanaakin, jos siltä tuntuu. 

Opiskelin ulkomailla ja leivottiin kämppisten kanssa jotain. Maistoin taikinaa ja kämppikset hyppäsi kauhuissaan metrin taaksepäin "siinä on raakaa kananmunaa!!". En edes ollut osannut ajatella, niin automattisesti maistoin raakaa taikinaa. Ei tosin tullut mitään, mutta riski oli olemassa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/48 |
28.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kysymys kuuluu sarjaan: Siis mitä, onko sisälläni todellakin luuranko?

Vierailija
14/48 |
28.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä syö. Ex sai sukupuolitaudin, syötyään kaksi raakaa kananmunaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/48 |
28.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kysymys kuuluu sarjaan: Siis mitä, onko sisälläni todellakin luuranko?

Miksi pitää olla ilkeä?

Kyllä mä muistan lapsuudestani/nuoruudestani (olen 1989 syntynyt), miten aina vannotettiin jo kotitaloustunneilla, että kana pitää kypsentää tosi hyvin salmonellariskin vuoksi ja kaikki raa'an kanan käsittelyyn käytetyt välineet ja leikkuulaudat piti suurinpiirtein polttaa roviolla käytön jälkeen. 

Vierailija
16/48 |
28.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomeen tuodaan salmonellaa kiinalaisissa pavuissa , iduissa ,majoneesia jne. Kun majoneesi on lämpöisessä kaupan hyllyllä . Salaattikastikkeena . Kyllä sitä on . Kahvilatyöntekijät kuuluu tarkastaa salmonella näytteellä . Jotkut kakut on NS.mutakakkuja raakakakkuja että kaikki on raakaa kun meillä on kypsennetty sen takia että bakteerit kuolee myös liha kunnolla . Pidetään kiinni vanhasta. Myös on parasta olla syömättä äyriäisiä tai verisiä tuotteita. Iduissa on ollut salmonellaa Suomen iduissa vähiten . Pähkinöistä joskus. Suomen kieliset sanat on joskus hukassa niin pihvi tarkoittaa kokonaista ,mureke jauhettua tai jauhe ja suikale suikaletta. Pastöroitu maito muussa on salmonella ja muita . Kananmuna voi olla sekä kukko että kana. Miten isoja on kalkkunan munat mutta kalkkunaa meillä on myynnissä . Onko niissä salmonellaa.

Vierailija
17/48 |
28.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jollain on nyt into repiä taas näitä vanhoja keskusteluja auki.

Vierailija
18/48 |
28.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija
19/48 |
28.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis-kysyjä on iskenyt tiskiin kysymyksiään jo vuodesta 2011!

Siis ei ole kysymyssana, mutta kananmunaa voi syödä ainakin kypsänä. Raakana ei maistu hyvälle.

Vierailija
20/48 |
01.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raaka muna sama kuin spemua söis.