Laitoin jauhelihakeittoon 1 l vettä ja se taisi olla liikaa
Tuli ehkä aavistuksen liian nestemäistä. Laitoin 200 g naudan jauhelihaa, 3 perunaa, 5 porkkanaa, puolikkaan sipulin ja vähän pakasteherneitä + mausteet. Paljonko itse yleensä laitatte?
Kommentit (21)
Laita jauhoja suurukseksi, niin ei vesimäärä haittaa.
Meillä laitetaan 700-800gr jauhelihaa. Kasvikset minimissä. Muutenhan se on kasviskeitto,kun sen nimenomaan pitää olla jauhelihakeitto.
Summissa laitan, mutta sinulla on ilman muuta liikaa nestettä.
Laitan nesteen lopulliseen määrään siinä vaiheessa kun kaikki muu jo on kattilassa. Keitoissa neste on aika lähellä siinä vaiheessa kun muut tuotteet kattilassa peittyy nesteen alle. Maun mukaan voi sitten aavistuksen lisätäkkin vettä.
Ja nyt et osaa kauhoa lientä pois jos sitä on liikaa?
Vierailija kirjoitti:
0.5l olisin laittanut vettä
Voiko sitä enää keitoksi sanoa? Ennemminkin pata
Laitan ensin kasvikset, peitän ne vedellä, sitten mausteet ja keiton poristessa lisään jauhelihaa.
Niin ei tule liikaa nestettä.
Ei kai litra nyt paljon ole? Onpa ainakin euisleivän kanssa nestettä
Ihan hyvä suhde, mutta mausteita lisäisin esim kasvisliemikuution, pippuria,laakerinlehteä, kenties jotain chilimaustetta.
Vierailija kirjoitti:
Laita jauhoja suurukseksi, niin ei vesimäärä haittaa.
Jauhoista tulee hieman kelju maku minun mielestäni. - eri
Itsekin köyhänä söin tuota litkua, vähemmällä vesimäärällä. Nyt en enää pysty. On niin pahaa.
Laitan litran vettä ja 400 gr jauhelihaa, juureksia sopivan verran.
400g 4 perunaa, 2 porkkanaa, keittojuurespussin. Lihaliemi kuution tai fonduen. Joskus desi makaronia. Sekä rutosti mausteita.
Jauhelihakeittoa kannattaa tehdä samalla vaivalla kunnon kattilallinen! Paranee vain seuraavana päivänä. Helposti syö kolme päivää. Meillä menee jauhelihan lisäksi, perunaa, porkkanaa, lanttua, sipulia ja purjoa. Suola, pippuri, persilja. Syödään ruisleivän kanssa. Aivan loistava ruoka. Se liemihän on aivan loistavaa siinä eli ei nesteen määrä haittaa, kun osaa kunnollisen jauhelihakeiton tehdä.
Nestebhaihtuu keittäessä. Mutta, näihin tulee ajan myötä käytännön kokemus eli jatka harjoittelua, jonain päivänä osaat tehdä normaali ruokaa ihan luontevasti.
Vierailija kirjoitti:
Jauhelihakeittoa kannattaa tehdä samalla vaivalla kunnon kattilallinen! Paranee vain seuraavana päivänä. Helposti syö kolme päivää. Meillä menee jauhelihan lisäksi, perunaa, porkkanaa, lanttua, sipulia ja purjoa. Suola, pippuri, persilja. Syödään ruisleivän kanssa. Aivan loistava ruoka. Se liemihän on aivan loistavaa siinä eli ei nesteen määrä haittaa, kun osaa kunnollisen jauhelihakeiton tehdä.
Juu ei ollut rahaa keittojuureksiin, oli pakko tehdä köyhä versio.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Laita lisää tavaraa ja mausteita.
Joitakin mausteita kannattaa lisätä vasta loppuvaiheessa, ettei maku häviä kiehuessa.
nosto