kermaviilin parasta ennen -päivä ummessa
Mitä tästä voisi tehdä?
Dippejä ei kiitos. Voiko pakastaa, mihin se sulatettuna sopii?
Kommentit (13)
Hapanmaitotuotteet voi käyttää päivämäärän jälkeen. Paista Seitiä 6 eur/kg voissa ja keitä potut. Kermaviili toimii kastikkeena.
Tee kauraleipää. 1 purkki kermaviiliä, 3dl kaurahiutaleita ja suolaa maun mukaan. Jos taikina vaikuttaa liian jäykältä käsitellä, niin voi lisätä myös tilkan vettä. Muotoile uunipellille ohuiksi lättänöiksi ja paista 225 asteessa 10-15min uunista riippuen. Todella herkullisia ja yksinkertaisia leipiä.
Jos se kermaviili tuoksuu, maistuu ja näyttää normaalilta, sitä voi käyttää ihan tavalliseen tapaan myös parasta ennen -päivämäärän jälkeen. Toki se ei välttämättä parhaimmillaan ole, mutta hapanmaitotuotteet säilyvät usein pidempään kuin pakkaukseen kirjattu päivämäärä.
Eri asia on ne tuotteet, joissa on viimeinen käyttöpäivä.
Kermaviilin voi syödä paljaaltaankin. Siitä tulee hyvää jos laittaa reilusti pakastemarjoja sekaan.
Käytä ihan siihen mitä varten olet sen ostanut.
Olen käyttänyt aika vanhojakin kermaviilejä, ei ne ihan heti miksikään mene.
Lihapullataikinaan, mustikkapiirakkaan.
Puolivuotta säilyy avaamaton, jääkaapissa on tutkittu .
Aurajuustoa joukkoon kylmänä kastikkeena .
Laitoin 1.5 kk vanhaa kermaviiliä mustikkapiirakkaan, hyvää oli. Ei tuoksunut jne. Olisi sen voinut käyttää muuhunkin - leivontaan tai kastikkeeksi, uuniruokaan...Hapanmaitotuotteet säilyvät avaamattomina todella pitkään, jos kylmäketju ei katkeile välillä. Eli säilytys ei ainakaan jääkaapin ovessa tms.
Vierailija kirjoitti:
Puolivuotta säilyy avaamaton, jääkaapissa on tutkittu .
Aurajuustoa joukkoon kylmänä kastikkeena .
Mulla on säilynyt pari vuottakin, täysin käyttökelpoisena.
Kermaviilihän on jo itsessään hapanta, ei se siitä happamammaksi muutu.
Voit hieroa sitä sukuelimiisi ja rakastella pehmonallen kanssa