Millaisessa astiassa valmistat lihapadan?
Itselläni vähän ongelma tuo, valurautaista en viitsisi hankkia, käyttö sen verran vähäistä+hoito ja huolto, ei maksa vaivaa.
Mutta lihapaloille ns värin ottaminen tod kuumassa+pata-ainesten lisääminen+uunissa useamman tunnin kypsennys, mikä astia?
Kommentit (54)
Mikä hoito ja huolto?
Minulla on vuosia vanha valurautapata. Käytän sitä tosi paljon. En ole hoksannut sitä mitenkään hoitaa tai huoltaa, olen vain pessyt sen. Siis mitä tarkoitat tuolla?
Pitkään tätä harkitsin, ja pinnoittaton valurautapata oli valintani sitten kuitenkin. Ei sen hoito niin työläältä ole tuntunut, ainakaan itse ruoanlaittoon verrattuna.
Vierailija kirjoitti:
Mikä hoito ja huolto?
Minulla on vuosia vanha valurautapata. Käytän sitä tosi paljon. En ole hoksannut sitä mitenkään hoitaa tai huoltaa, olen vain pessyt sen. Siis mitä tarkoitat tuolla?
Ymmärtääkeni sitä tulisi öljytä ymv säännöllisin väliajoin..ja pseminen jotenkin muuten kuin Fairylla?
Ap
Minä paistan pikaisesti lihapalat ensin pannulla että saavat väriä ja sitten vasta pataan ja uuniin. Valurautapannulla paistan ja rasvan pitää olla kuumaa. Teflonpannuilla ei ruskistu hyvin tai ei ollenkaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikä hoito ja huolto?
Minulla on vuosia vanha valurautapata. Käytän sitä tosi paljon. En ole hoksannut sitä mitenkään hoitaa tai huoltaa, olen vain pessyt sen. Siis mitä tarkoitat tuolla?
Ymmärtääkeni sitä tulisi öljytä ymv säännöllisin väliajoin..ja pseminen jotenkin muuten kuin Fairylla?
Ap
Jaa, no en ole kuullutkaan. Eipä ole tullut sen kummemmin öljyttyä, mutta tietysti kun siinä ensin ruskistan lihoja, panen sinne öljyä, niin kaipa tuo siitä sitten on öljyyntynyt, kun kerta on erittäin hyväkuntoinen. Ihan olen tavallisella tiskiaineella pessytkin.
Tarvittaessa pieni pinnan paisto pannulla/liedellä ja uuniin lasivuoassa. Hyvin on toiminut. Vaikka kyllähän kannellinen valurautapata tai keraaminen pata olisi parempi vaihtoehto.
Porin Mainio-saunapadassa. Päät ja sorkatkin mahtuvat .
Valurautapata on ihan helppo "huoltaa". Pesaisen sen vedellä, joskus riittää, että pelkästään pyyhin paperilla. Pesun jälkeen laitan padan lämpimälle levylle, niin kuivuu. Jos pesun jälkeen pinta näyttää vähän kuivalta, niin sitten laitan siihen vähän öljyä ja pyyhin paperilla ylimääräiset. Kaikkia astioita pitää pyöritellä ja huuhtoa ja/tai laitella tiskikoneeseen tai pestä käsin. Ainoa huono puoli on, että pata on painava. Mikä toisaalta on hyvää vastusharjoittelua.
Sarpanevan uunipata ollut käytössä jo 15v ja on ihan loistava. Yksi Le Creuset-pata myös, muutaman vuoden ollut ja hyvin toimii
Mulla on haudutuspata, crockpot, slow cooker, kuka miksikin sanoo. Siinä.
Meillä iso soikea Pyrex-pata, oikein hyvä karjalanpaistillekin ja isoille linnuille. Tuon kokoinen valurautapata olisi liian epäkäytännöllinen, koska se olisi liian painava siirrellä hellalta uuniin ja tiskialtaaseen.
Pinnoitettu valurautapata on mielestäni paras. Nyt käytössä Sarpaneva pata.
Vierailija kirjoitti:
Kokki padassa.
Alapeukuttajalle tiedoksi, kyseessä on Arabian Kokki pata.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikä hoito ja huolto?
Minulla on vuosia vanha valurautapata. Käytän sitä tosi paljon. En ole hoksannut sitä mitenkään hoitaa tai huoltaa, olen vain pessyt sen. Siis mitä tarkoitat tuolla?
Ymmärtääkeni sitä tulisi öljytä ymv säännöllisin väliajoin..ja pseminen jotenkin muuten kuin Fairylla?
Ap
Hommaa pinnoitettu
Ostin miesystävälleni kultakeramiikan bistro padan joululahjaksi. Itsekin olen moisesta haaveillut, mutta nykyiset välineet on ajaneet asian. Itse siis laitan värin lihoihin voissa pannulla ja nakkaan lihat teräskattilaan ja uuniin.
Vierailija kirjoitti:
Minä paistan pikaisesti lihapalat ensin pannulla että saavat väriä ja sitten vasta pataan ja uuniin. Valurautapannulla paistan ja rasvan pitää olla kuumaa. Teflonpannuilla ei ruskistu hyvin tai ei ollenkaan.
No millainen se pata on
Padassa.