Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Keittiö- tai elintarvikealan tietäjiä paikalla? Kakkuun liittyvä TURVALLISUUSkysymys

Vierailija
09.10.2011 |

Kyseessä on kiertävä ystävänkakku, jonka taikinaa valmistetaan 10 päivää käyttämällä sitä huoneenlämmössä. Taikinassa on sokeria, jauhoja ja maitoa ja kai siinä on alun perin ollut hiivaakin. Kymmenentenä päivänä kakku on tarkoitus paistaa.



Ihmetyttää tällainen valmistustapa. Onko se turvallinen??? Tuntuu TODELLA oudolta pitää maitoa huoneenlämmössä 10 päivää - ja pitempäänkin, koska ennen paistamista taikinasta pitäisi antaa osa eteenpäin ystäville!



Näköjään kakkua on kuitenkin aika moni syönyt ja säilynyt hengissä... Itse en kyllä uskalla ennen kuin joku minut vakuuttaa...

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

elintarvikehygienian kanssa tekemisissä työni takia. Olen joskus opiskeluaikoina tehnyt tuota kakkua. En tiedä, onko resepti vuosien varrella muuttunut, tuskin. Käymisprosessi sitä pitäisi pitää säilyvämpänä, mutta tänä päivänä en takuulla söisi kakkua, joka on kiertänyt talosta taloon vaikka millaisissa hygieniaolosuhteissa. Ja sitä vielä nimitetään Ystävänkakuksi!

Tuskin siitä kuolee, kun se kuitenkin paistetaan, mutta laatu on kyllä kyseenalainen.

Vierailija
2/2 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun sen on tavallisesssa hapellisessa tilassa eikä missään vakuumissa niin ei siihen käyisestä tai bakteeritoiminnasta tule mitään, mikä ei olisi paistettuna ok. Käyminen ja maitohappobakteerit estää esim hometumista aika tehokkaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä yksi viisi