Keittiö- tai elintarvikealan tietäjiä paikalla? Kakkuun liittyvä TURVALLISUUSkysymys
Kyseessä on kiertävä ystävänkakku, jonka taikinaa valmistetaan 10 päivää käyttämällä sitä huoneenlämmössä. Taikinassa on sokeria, jauhoja ja maitoa ja kai siinä on alun perin ollut hiivaakin. Kymmenentenä päivänä kakku on tarkoitus paistaa.
Ihmetyttää tällainen valmistustapa. Onko se turvallinen??? Tuntuu TODELLA oudolta pitää maitoa huoneenlämmössä 10 päivää - ja pitempäänkin, koska ennen paistamista taikinasta pitäisi antaa osa eteenpäin ystäville!
Näköjään kakkua on kuitenkin aika moni syönyt ja säilynyt hengissä... Itse en kyllä uskalla ennen kuin joku minut vakuuttaa...
Kommentit (2)
kun sen on tavallisesssa hapellisessa tilassa eikä missään vakuumissa niin ei siihen käyisestä tai bakteeritoiminnasta tule mitään, mikä ei olisi paistettuna ok. Käyminen ja maitohappobakteerit estää esim hometumista aika tehokkaasti.
elintarvikehygienian kanssa tekemisissä työni takia. Olen joskus opiskeluaikoina tehnyt tuota kakkua. En tiedä, onko resepti vuosien varrella muuttunut, tuskin. Käymisprosessi sitä pitäisi pitää säilyvämpänä, mutta tänä päivänä en takuulla söisi kakkua, joka on kiertänyt talosta taloon vaikka millaisissa hygieniaolosuhteissa. Ja sitä vielä nimitetään Ystävänkakuksi!
Tuskin siitä kuolee, kun se kuitenkin paistetaan, mutta laatu on kyllä kyseenalainen.