Mitä jos leivottaisiin Jouluksi saaristolaisleipää? Tai kaljalimppua?
Kun tässä nyt on tätä luppoaikaa, niin ajattelin jotain tehdä. Tuota saaristolaisleipää en ole aiemmin tehnyt, tai olenko ja ei tullut sellista kuin hain, puuttui makeutta? Tuota kaljalimppua olen tehnyt Ruutukokki keittokirjan reseptillä. Nyt ollut muutama välivuosi.
Ainakin tuo kaljalimppu vaan paranee, kun laittaa pakastimeen joksikin aikaa.
MItä tuumat ja laittaako piimää vai ei, kun tuon maistelujutun voitti leipä ilman maitotuotteita?
Kommentit (7)
Meillä leivotaan aina saarislaisleipää. Sen päälle kasataan aina kalapöydässä mädit, graavilohet, punasipulit ja creme fraichea. On muuten hyvää sopivan valkoviinin kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Meillä leivotaan aina saarislaisleipää. Sen päälle kasataan aina kalapöydässä mädit, graavilohet, punasipulit ja creme fraichea. On muuten hyvää sopivan valkoviinin kanssa.
Olen ehkä sittenkin leiponut tuota leipää kerran ja tuli kuivaa ja ei tarpeeksi makeaa ja niin jäi pois ohjelmasta.
Jos tuon voisi nyt sitten jotenkin välttää. Syödyksihän se tulee kuivanakin toki.
ap
Leivottu jo, pakkasessa odottamassa joulua
Mu tyttöystävä leipoo saaristolaisleipää ja myy niitä facebookissa ja menee kaupaksi paljon
Vaasan ruispalat käy oikein hyvin, en tykkää saaristolaisleivästä, on liian makea.
Siis tämän...
https://www.hs.fi/ruoka/art-2000011624681.html