Ultraprosessoitujen ruokien syöjät sairastuvat parkinsonin tautiin ja alzheimeriin
Paljon ultraprosessoituja ruokia syöneillä oli myös yli kolminkertainen riski kuolla Parkinsonin tautiin ultraprosessoituja ruokia vähiten syöneisiin verrattuna.
Kommentit (6)
Ultraprosessoidut ruuat sisältävät runsaasti sokeria, suolaa ja lisäaineita, jotka voivat häiritä suolistomikrobistoa, lisätä tulehdusta ja oksidatiivista stressiä elimistössä. Nämä voivat vahingoittaa hermosoluja ja lisätä neurodegeneratiivisten sairauksien riskiä.
Ei yllätä. Etenkin emulgointiaineet on yhdistetty mikrobiston ongelmiin.
Juuri näin, mieluummin kannattaa syödä täysin prosessoimatonta ruokaa kuten raakamaitoa yms. luomua.
Epäilen aika tavalla, että suurta osaa kansasta ei kiinnosta tipantippaa tämmöiset tutkimukset vaikka hyvin monella suolisto reistaa ja muitakin tulehduksia löytyy niin silti jatketaan ultraprosessoitujen elintarvikkeiden syömistä. Valmis- ja roskaruoat kun ovat niin helppoja. Allergiatkin johtuvat hyvin usein ultraprosessoiduista ruoista kun niitä vuosikausia mättää.
Naurettavaa valhetta. Ei sitä ole tutkittu oikein ! Mul ei tule olemaan koskaan kumpaakaan, sen tiedän jo valmiiksi. Olen nyt 49-v nainen.
Tutkimuksessa havaittiin, että paljon ultraprosessoituja ruokia syöneillä oli 65 prosenttia suurempi riski saada Parkinsonin taudin kehittymisestä kertovia varhaisia eli prodromaalisia oireita. Yhteys havaittiin erityisesti masennukseen, ummetukseen, virtsankarkailuun, ahdistukseen ja ortostaattiseen hypotensioon eli verenpaineen laskuun ylös noustaessa.