Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ravintoloitsijana kannatan 15 euron minimipalkkaa

Vierailija
23.11.2025 |

Palkkakustannukset ovat 25% kaikista kustannuksista. Jos siis annoksen hinta on tällä hetkellä 10e, pitäisi hintaa nostaa n. 11,30 euroon kustannusten kattamiseksi.

Alempien tuloluokkien lisääntynyt ostovoima tulee nostamaan myyntiä huomattavasti eikä hinnannousu laske myyntiä mitenkään.

Suomessahan tämä ei tosiaan mitenkään käy, koska suomalainen on valmis maksamaan vaikka euron ettei naapuri saa 50 senttiä. Tämä toteutuu erinomaisesti äänestämällä nykyisiä puolueita, jotka joko rajoittavat palkkoja tai tuovat maahan muuttajia tuhoamaan palkkatasoa tai keksimällä omituisia julkisia menoja lisää.

Rikastua saa vain lottovoittamalla tai jobbaamalla käytettyjä yrityksiä erään ruotsalaisen pankkiirin tapaan.

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
23.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

15 euroa pitäisi olla enimmäispalkka, paitsi jos on toimitusjohtaja, virkamies tai järjestötyöntekijä.

T. Ek, Keskukauppakamari, Kokoomus ja Suomen yrittäjät

Vierailija
2/14 |
23.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muuten joo mutta jos omistaisit ravintolan niin tietäisit että minimipalkka on lähinnä mustetta paperilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
23.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti: Muuten joo mutta jos omistaisit ravintolan niin tietäisit että minimipalkka on lähinnä mustetta paperilla.

Omassa ravintolassa maksetaan ihan Tes:n mukaan. Näin ei toki ole monessa paikassa, varsinkaan etnisissä paikoissa.

Vierailija
4/14 |
23.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ravintolan asiakkaana kannatan lounaan hinnaksi 7€ Jos yli sen, en tule.

Vierailija
5/14 |
23.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän monilla aloilla se tuntipalkkakaan vaikuta eniten tuloihin, vaan se kuinka paljon tunteja annetaan tehdä. Näin etenkin kaupan aloilla ja ravintoloissa

Vierailija
6/14 |
23.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

20 e käteen minimiksi ja tämäkään ei ole vielä paljon, just ja just pärjää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
23.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ravintolan asiakkaana kannatan lounaan hinnaksi 7€ Jos yli sen, en tule.

Eli palkan pitäisi olla miinusmerkkinen jotta kustannusvaikutus saadaan kompensoitua? Tällä hetkellä lounaan keskihinta taitaa olla 12e ja 5 euron alennus vaatisi nollapalkan ja työntekijän maksamaan siitä että pääsisi töihin 25% palkkakulurakenteella.

Vierailija
8/14 |
23.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Palkat pitäisi siirtää valtion maksettaviksi sosiaalitukina.

T. Markkinatalouskokoomus

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
23.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se kun nostaa niitä seuraavan tason palkkojakin.

Vastikkeet nousee. Siivouksen hinta nousee.

Se on vasta minimipalkka Se 15. Omani nousisi 20.

Vierailija
10/14 |
23.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raha ei tässä maassa kierrä ääliömäisten päätösten takia. Ja sitten korjausta haetaan tuomalla orjapalkalla tekijöitä jotka lähettää palkkansa kotimaahan. Aplodit tälle, tosi hienoa jee. Mutta saa se pikkuriikkinen kansanosa osinkonsa. Voivat lähteä ulkomaille kuluttamaan paksun lompakon sisältöä, kun ei täällä ole kotimaassa mitään ostettavaa tai palveluita enää ollenkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
23.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ravintolan asiakkaana kannatan lounaan hinnaksi 7€ Jos yli sen, en tule.

Eli palkan pitäisi olla miinusmerkkinen jotta kustannusvaikutus saadaan kompensoitua? Tällä hetkellä lounaan keskihinta taitaa olla 12e ja 5 euron alennus vaatisi nollapalkan ja työntekijän maksamaan siitä että pääsisi töihin 25% palkkakulurakenteella.

Lounaan keskihinta seuraa tismalleen lounasetua, joten se on tällä hetkellä 13,70. Lounaan hinta ei perustu siis mihinkään todellisiin kuluihin vaan valtion rakantamaan korotusautomaattiin. Kävin ennen 5x päivässä ulkona lounaalla, mutta lopetin, koska hinta on aivan liian korkea siihen suhteutettuna mitä sillä useimmissa lounasravintoloissa saa. Kaupan annoksia saa puolella hinnalla tuosta. Vaikea kuvitella etteikö ravintola pääsisi samaan hintaan halutessaan.

Vierailija
12/14 |
23.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä ruoka, parempi mieli. Mitä kauemmin saat asiakkaan viihtymään ravintolassa sitä enemmän myös kulutus nousee - ainakin alacarte puolella ja palaa takaisin sen mielikuvan kanssa mikä hänellä on jäänyt mieleen. Jos hän piipahtaa vain lounaalla niin hän maksaa vain yhdestä annoksesta. Suurin kate on alkoholilla jota tavallisesti ei lounaan yhteydessä nautita. Palvelun on oltava kiitettävällä tasolla, ruoan maukasta, hinnat vaihtelee esim paikkakunnan mukaan kun vuokratasotkin on erilaiset mutta toki myös maksukykyisten asiakkaiden määrä vaihtelee. Parasta taitaa olla suhteellisesti Turussa ja Tampereella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
23.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos hinnan nousu ei vähennä myyntiä ollenkaan niin miksi olet niin individille ettet ole JO NYT nostanut hintoja?

 

Vierailija
14/14 |
23.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti: Muuten joo mutta jos omistaisit ravintolan niin tietäisit että minimipalkka on lähinnä mustetta paperilla.

Omassa ravintolassa maksetaan ihan Tes:n mukaan. Näin ei toki ole monessa paikassa, varsinkaan etnisissä paikoissa.

no mikset maksa YLI TESSIN?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kolme kuusi