Karkkipussi, äklö olo, diabetes...
Söin kokonaisen 160 g pussin Suffeli Puffeja 20 minuutin sisällä... nälkään. Aivan älyttömän huono olo, ja parissa tunnissa varmaan pahenee, kun sokerit romahtaa... Miksi teen näin itselleni?
Tarkoituksena saada painoa pari kiloa lisää, joten ei siinä, mutta perheessä diabetesta, enkä erityisesti haluaisi mistään ylimääräisistä terveysongelmista kärsiä, ellei pakko. Jos sairaus puhkeaa, tulen 100% syyttämään itseäni ja impulsiivisuuttani herkkujen suhteen.
Kommentit (9)
Ajattelin käyttää joulua tekosyynä päästä eroon kaikista ylimääräisistä herkuista, joita olen jemmannut kaappeihini. Oikeasti varmaan jotain päässä vialla, kun haluan koko ajan kerätä ja kerätä karkkia ja suklaata, vaikken niihin koske kuin impulssin iskiessä.
-ap
"terveysongelmista kärsiä"
SULLA on terveysongelma jo, KUN ET syö oikeaa ruokaa!
Kannattaisi ehkä hakeutua ravitsemusterapeutille.
Kun paino on normaali tai alle sen ei diabeteksen saaminen pitäisi olla kovinkaan todennäköistä ellei sokerit ole valmiiksi koholla. Kyllähän suuresta määrästä hiilihydraatteja tulee huono olo vähän kaikille.
Jos painoa haluaa niin kannattaa lisätä ennemmin proteiinia sekä hyviä rasvoja lisää ruokavalioon, ei hiilihydraatteja.
Vierailija kirjoitti:
Kannattaisi ehkä hakeutua ravitsemusterapeutille.
Ehkä kannattaisi. Joskus aiemmin käynyt mielessä, mutta olen aina lopulta sivuuttanut ajatuksen, koska olen ajatellut, että osaan kaivaa sitä tietoa itsekin netistä. Ja tiedän kuitenkin, kuinka oikeasti "pitäisi" syödä. Mutta ehkä ravitsemusterapeutilla käyminen auttaisi siinä mielessä, että tulisi enemmän ns. vastuullinen (?) olo, kun on käynyt ammattilaisen tykönä. En tiedä, käykö järkeen.
-ap
Vierailija kirjoitti:
Kun paino on normaali tai alle sen ei diabeteksen saaminen pitäisi olla kovinkaan todennäköistä ellei sokerit ole valmiiksi koholla. Kyllähän suuresta määrästä hiilihydraatteja tulee huono olo vähän kaikille.
Jos painoa haluaa niin kannattaa lisätä ennemmin proteiinia sekä hyviä rasvoja lisää ruokavalioon, ei hiilihydraatteja.
Viimeksi verikokeissa paastosokeri oli ollut vähän yli viitearvojen, mutta pitkänajansokeri oli ollut OK. Lääkäri ei kommentoinut mitään. Eniten huolestuttaa perinnöllinen alttius ja nämä omat huonot tavat.
Kiitos viestistä ja neuvosta. -ap
Netti on pullollaan terveellisen ruokavalion ohjeita ja lautasmallilla pääsee jo pitkälle.
Miksi edes ostaa tuollaista? Jos vähän tarkemmin maistelee, niin ei se sokerimössö ole edes hyvää.
Kaikki karkit on nykyään paskuutettu niin että niistä tulee huono olo.