Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Karkkipussi, äklö olo, diabetes...

Vierailija
22.11.2025 |

Söin kokonaisen 160 g pussin Suffeli Puffeja 20 minuutin sisällä... nälkään. Aivan älyttömän huono olo, ja parissa tunnissa varmaan pahenee, kun sokerit romahtaa... Miksi teen näin itselleni?

Tarkoituksena saada painoa pari kiloa lisää, joten ei siinä, mutta perheessä diabetesta, enkä erityisesti haluaisi mistään ylimääräisistä terveysongelmista kärsiä, ellei pakko. Jos sairaus puhkeaa, tulen 100% syyttämään itseäni ja impulsiivisuuttani herkkujen suhteen.

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
22.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki karkit on nykyään paskuutettu niin että niistä tulee huono olo.

Vierailija
2/9 |
22.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ajattelin käyttää joulua tekosyynä päästä eroon kaikista ylimääräisistä herkuista, joita olen jemmannut kaappeihini. Oikeasti varmaan jotain päässä vialla, kun haluan koko ajan kerätä ja kerätä karkkia ja suklaata, vaikken niihin koske kuin impulssin iskiessä.

-ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
22.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

"terveysongelmista kärsiä"

SULLA on terveysongelma jo, KUN ET syö oikeaa ruokaa!

Vierailija
4/9 |
22.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaisi ehkä hakeutua ravitsemusterapeutille.

Vierailija
5/9 |
22.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun paino on normaali tai alle sen ei diabeteksen saaminen pitäisi olla kovinkaan todennäköistä ellei sokerit ole valmiiksi koholla. Kyllähän suuresta määrästä hiilihydraatteja tulee huono olo vähän kaikille. 

Jos painoa haluaa niin kannattaa lisätä ennemmin proteiinia sekä hyviä rasvoja lisää ruokavalioon, ei hiilihydraatteja.

Vierailija
6/9 |
22.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kannattaisi ehkä hakeutua ravitsemusterapeutille.

Ehkä kannattaisi. Joskus aiemmin käynyt mielessä, mutta olen aina lopulta sivuuttanut ajatuksen, koska olen ajatellut, että osaan kaivaa sitä tietoa itsekin netistä. Ja tiedän kuitenkin, kuinka oikeasti "pitäisi" syödä. Mutta ehkä ravitsemusterapeutilla käyminen auttaisi siinä mielessä, että tulisi enemmän ns. vastuullinen (?) olo, kun on käynyt ammattilaisen tykönä. En tiedä, käykö järkeen.

-ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
22.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kun paino on normaali tai alle sen ei diabeteksen saaminen pitäisi olla kovinkaan todennäköistä ellei sokerit ole valmiiksi koholla. Kyllähän suuresta määrästä hiilihydraatteja tulee huono olo vähän kaikille. 

Jos painoa haluaa niin kannattaa lisätä ennemmin proteiinia sekä hyviä rasvoja lisää ruokavalioon, ei hiilihydraatteja.

Viimeksi verikokeissa paastosokeri oli ollut vähän yli viitearvojen, mutta pitkänajansokeri oli ollut OK. Lääkäri ei kommentoinut mitään. Eniten huolestuttaa perinnöllinen alttius ja nämä omat huonot tavat.

Kiitos viestistä ja neuvosta. -ap

Vierailija
8/9 |
22.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Netti on pullollaan terveellisen ruokavalion ohjeita ja lautasmallilla pääsee jo pitkälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
22.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi edes ostaa tuollaista? Jos vähän tarkemmin maistelee, niin ei se sokerimössö ole edes hyvää.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän viisi kahdeksan