Miksi teurastamon työntekijä saa parempaa palkkaa kuin lähihoitaja?
Luulis elävien hoitamisen olevan arvokkaampaa työtä rahallisesti, kuin kuolleiden ruhojen leikkaaminen/pakkaaminen.. jotain mätää yhteiskunnassa?
https://www.is.fi/menaiset/tyo-ja-raha/art-2000011628701.html?utm_mediu…
Kommentit (12)
Koska hoitotyö on puhtaasti verorahoitteinen yhteiskunnan palvelu, elintarvikeala on bisnestä.
Koska työvoiman kysyntä suhteessa tarjontaan on korkeampi teurastusalalla.
Kai se on niin hirveää hommaa, että ei sitä kukaan kovin halvalla tekisi. Ja liha käy kuitenkin edelleen kaupaksi, joten työntekijöille on varaa maksaa.
Hoitotyö on siihen verrattuna kohtalaisen siedettävää, tosin minusta ei olisi siihenkään.
Vierailija kirjoitti:
Lähettäisin joka ainoan zuuwakin - leirille...
Hyvin sanottu. Woke on kuollut vaikka moni ei suostu sitä myöntämään...
Lihanleikkaajan työ on paljon raskaampaa, kuin hoitajan.
Lähihoitajille tarjotaan Lapissa yli 4000e kuukausipalkaa.
Iltatuurissa oleva lihanleikkaaja ei voi vain istua lasikopissa juoruamassa tai somettamassa. Hoitsu voi.
Vierailija kirjoitti:
Iltatuurissa oleva lihanleikkaaja ei voi vain istua lasikopissa juoruamassa tai somettamassa. Hoitsu voi.
No ei voi! Kyllähän potilaat ja asiakkaat hoitaa täytyy. Ei meillä kerkiä istumaan.
Vierailija kirjoitti:
Koska työvoiman kysyntä suhteessa tarjontaan on korkeampi teurastusalalla.
Miten niin?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska työvoiman kysyntä suhteessa tarjontaan on korkeampi teurastusalalla.
Miten niin?
Mitä miten niin?
Koska teurastamo on yksityinen firma. Se voi maksaa työntekijöilleen sen mukaan kuin tuotetta myydään. Hoitaja tekee toki erittäin tärkeää työtä, mutta ei tuota mitään taloudellisesti. Hoitajan palkan maksaa yhteiskunta veroissa.
Lähettäisin joka ainoan zuuwakin - leirille...