Lapsellista väittää että kukaan käyttäisi airfryeriä muuhun kuin paskaruoan lämmitykseen
Kommentit (16)
"Lapsellista väittää, että kukaan käyttäisi airfryeriä muuhun kuin paskaruoan lämmitykseen."
Tämä on se lause, joka alkaa vyöryä päälle kuin myrsky, kun ilmaperunat tai joku toinen ylpeä airfryer-pioneer alkaa selittää, kuinka tämä ihmeellinen laite voi tehdä taikoja ei vain lämmittää eilisiä pizza-viipaleita, vaan myös valmistaa gourmet-aterioita. Ja siinä hetkessä, kun kuulet tämän väitteen, alkaa hymyilyttää. Siis todella hymyilyttää.
Miksi? Koska me kaikki tiedämme totuuden. Airfryer on tullut maailmaan samaan aikaan, kun maailma alkoi turvautua kätevyyteen ja siihen, että voi tehdä kaiken ilman rasvaa. Mutta jos joku uskoo, että airfryerin käyttö on syvempi kokemus kuin nopean ruoan lämmittäminen, niin siinä on jotain, mikä ei ihan kohtaa. Se on kuin väittäisi, että kaikilla mikroaaltouuneilla on taikavoimia.
Tämä koko ilmiö, airfryerin mystiikka, sekoittuu jollain tavalla siihen lapselliseen uskoon, että kaikki modernit laitteet voivat olla jotain muuta kuin niiden alkuperäinen funktio. "Jos vaan uskot tarpeeksi, saat varmasti täydellistä ranskalaista perunaa, vaikka laite olisi itse asiassa vain yksinkertainen rasvattoman lämmityksen kone!" Todellisuudessa airfryeri on parhaimmillaan silloin, kun sen kanssa ei yritetä liikaa. Miksi yrittää tehdä siitä jotain, mitä se ei ole?
Kun katsot airfryer-etikettejä ja kuuntelet ihmisten keskustelua siitä, kuinka he "rakastavat tehdä täydellisiä kanafileitä" tai kuinka ilmassa pyörivät kalat saavat "rakenteen kuin rasvassa paistettuina", alkaa tuntua, että tämä laite on tullut aivan liian lähelle keittiön taika-aseita. Mutta oikeasti airfryer on edelleen laite, joka on parhaimmillaan, kun se vain lämmittelee eilistä pizzapalaa tai paistaa kevyesti pakasteperunoita. Mikään ei voita sitä, kuinka vähän vaivalla se tarjoaa raakaa lohturuokaa ja on täysin syytön siihen, että se niin helposti saa aikaan keskusteluja, joissa kaikki ovat yhtä mieltä: "Onko tämä oikeasti ruoanlaittoa?"
Ja sitten kun joku alkaa väittää, että airfryeri löytää uusia tasoja keittiössä, ja voi luoda kehittyneitä annoksia no, silloin menee jo vähän liian pitkälle. Kyllä, voit kyllä heittää sinne pientä sushia ja kokeilla trendikkäitä kasvispihvejä. Mutta kukaan ei oikeasti osta airfryeria etsimään kaikkea muuta kuin nopeaa ja rasvatonta lämmitystä. Se on vain hassua, että jollain tasolla ihmiset todella kokeilevat. Jos airfryeri olisikin ihan oikea ruoanlaiton väline, sen pitäisi pystyä yhtä hyvin luomaan paskaruoan elämyksistä täydellisiä gurmeeruokia mutta kuten kaikki tietävät, se ei ole todellisuus.
Ja tämä koko väittely tuo meidät siihen ytimeen, että airfryeri ei koskaan ollut ajateltu muuta kuin käteväksi välineeksi. Jos se olisi ollut taikalaite, meillä olisi varmaan taikurit keittiössä sen kanssa. Mutta ei. Sen sijaan meillä on airfryer ja sen täysi potentiaali. Joka on: lämmittää eilinen makaroni ja tehdä siitä jotenkin vielä siedettävämpää.
Mutta voi kyllä. Jatketaan unelmoimista siitä, että airfryeri on oikea keittiöihme, vaikka emme milloinkaan pääse eroon siitä, että se on vain keittiön laiskuri, joka ei koskaan pyri muuhun kuin saamaan jälkilämmön pintaan ilman rasvaa.
Uuni jäänyt kokonaan pois käytöstä. Keittotaso riittäisi.
Tietääkö kukaan, saako Lidlistä vielä niitä alle kahden kympin airfryereitä? Voisin hakea huomenna. (Yleensähän tämän tapaisia Lidl-tarjouksia saa vain päivän ensimmäinen asiakas).
Jaa. Mä en syö mitään pikaruokaa tai eineksiä lainkaan ja silti mulla on fryerillä käyttöä jatkuvasti. Et lapsellista olla idiootti ja kuvitella tietävänsä yhtään mitään mistään muusta kuin omasta elämästään. Lämmitä sä läski sillä kaikessa rauhassa niitä roskias jos siltä tuntuu, mä laitan sillä terveellistä, kasvispainotteista kotiruokaa.
Viimeksi tein lihapullia, siis itsetehdystä lihapullataikinasta, ei mitään valmispullia.
Parit nakkismakkikset oon tehnyt tällä viikolla.
Incellipoika
PuhuvaPää kirjoitti:
"Lapsellista väittää, että kukaan käyttäisi airfryeriä muuhun kuin paskaruoan lämmitykseen."
Tämä on se lause, joka alkaa vyöryä päälle kuin myrsky, kun ilmaperunat tai joku toinen ylpeä airfryer-pioneer alkaa selittää, kuinka tämä ihmeellinen laite voi tehdä taikoja ei vain lämmittää eilisiä pizza-viipaleita, vaan myös valmistaa gourmet-aterioita. Ja siinä hetkessä, kun kuulet tämän väitteen, alkaa hymyilyttää. Siis todella hymyilyttää.
Miksi? Koska me kaikki tiedämme totuuden. Airfryer on tullut maailmaan samaan aikaan, kun maailma alkoi turvautua kätevyyteen ja siihen, että voi tehdä kaiken ilman rasvaa. Mutta jos joku uskoo, että airfryerin käyttö on syvempi kokemus kuin nopean ruoan lämmittäminen, niin siinä on jotain, mikä ei ihan kohtaa. Se on kuin väittäisi, että ka
Se on yhden hengen taloudessa riittävä uuni, säästää myös sähköä.
ps. otahan lääkkeesi.
Vierailija kirjoitti:
Viimeksi tein lihapullia, siis itsetehdystä lihapullataikinasta, ei mitään valmispullia.
Vau, sait kaksi lihapullaa laitettua koriin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Viimeksi tein lihapullia, siis itsetehdystä lihapullataikinasta, ei mitään valmispullia.
Vau, sait kaksi lihapullaa laitettua koriin.
Ei ole koria vaan ritilät. 15 lihapullaa mahtui kerralla.
Kohta ne tekee liian pieniä kiertoilmauuneja ja lampaat ostaa.
Vierailija kirjoitti:
Tietääkö kukaan, saako Lidlistä vielä niitä alle kahden kympin airfryereitä? Voisin hakea huomenna. (Yleensähän tämän tapaisia Lidl-tarjouksia saa vain päivän ensimmäinen asiakas).
Lähilidlissä niitä oli ollut 7 kappaletta ja saatiin se viimeinen. Kello oli 8:05 torstaina viime viikolla.
Vierailija kirjoitti:
Kohta ne tekee liian pieniä kiertoilmauuneja ja lampaat ostaa.
Mulle sinkkuna riittäs semmonen 35cm levee ja matalampi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Viimeksi tein lihapullia, siis itsetehdystä lihapullataikinasta, ei mitään valmispullia.
Vau, sait kaksi lihapullaa laitettua koriin.
400g jauhelihaa pohjana. Koko lihapullataikina meni pullina yhdellä kertaa fryeriin. Vaikka mulla ei edes ole iso laite.
Onko sinun mielestäni kalafile ja hirven tai poron sisäfile roskaruokaa?
Lämmittäminen on vähän tulkinnanvaraista, sillä nuo kyllä kypsyvät "lämmittämällä".
10: tiesitkö, että täällä Suomessa on sellaisia isompia airfryereitä, joihin mahtuu paljon enemmän kuin kaksi lihapullaa, isojakin?
Kanaa ja kalaa teen aika usein.