Onko hunajamarinoidun broilerisuikaleen kylmäketju mielestänne katkeamaton
Kun se On rekasta viety trukkilavalla ensin kaupan takahuoneeseen odottamaan hyllytystä, seisonut lihahyllyn edessä kunnes nostettu lihahyllylle ja sitten nostettu lihahyllyltä ostoskärryyn puoleksi tunniksi ja vielä sen päälle kiikutettu muovikassissa puoli tuntia omaan +6 asteiseen jääkaappiin?
Kommentit (11)
ulkomaalaisten tuotteiden ei ole kotimaisten on
Vierailija kirjoitti:
Eikö marinointi ole tehtaalla?
Mulle yks lihatiskin myyjä sanoi, että huomaamani vihertävänä lihasta nökyvä pinta on normaalia. Sanoi, että sen jälkeen vielä he tekevät lihoista kaupan ruokia. Tämä oli iso marketti luultavasti prisma, mahdollisesti cittari.
Niin se on. Kaupan kikka on käyttää vissyvettä pitämään pinta punaisena. Se ei todellakaan tarkoita että se liha olisi yhtään huonoa. Tunteja punaisena pysyvä liha on luonnotonta.
Takahuoneessa on kylmäsäilytys jos kuorma ei mene heti hyllyyn. Aika nopeasti ne hyllytetään.
Jos ottaa oman kylmälaukun mukaan ostoskärryyn. Ei se kylmäketju katkea. Olennaista kuitenkin on se. Mikä on ympäristön lämpötila. Ja miten paljon tuote kerkeää lämmetä tuon kärryn ja kotiintulon välillä. Pieni lyhyt asteen muutos ei haittaa. Monen asteen muutos saa jo bakteerit kasvamaan.
Onhan se selvä, että helteellä ostan alelappulihaa vain aamulla ja pakasteet lähimmästä itsepalvelukassan kautta. Kun en helteellä jaksa kantaa kylmäkassia mukana.
Vierailija kirjoitti:
Takahuoneessa on kylmäsäilytys jos kuorma ei mene heti hyllyyn. Aika nopeasti ne hyllytetään.
Jos ottaa oman kylmälaukun mukaan ostoskärryyn. Ei se kylmäketju katkea. Olennaista kuitenkin on se. Mikä on ympäristön lämpötila. Ja miten paljon tuote kerkeää lämmetä tuon kärryn ja kotiintulon välillä. Pieni lyhyt asteen muutos ei haittaa. Monen asteen muutos saa jo bakteerit kasvamaan.
Onhan se selvä, että helteellä ostan alelappulihaa vain aamulla ja pakasteet lähimmästä itsepalvelukassan kautta. Kun en helteellä jaksa kantaa kylmäkassia mukana.
Ei ole kyllä koskaan kylmäkassia ollut, enkä vielä ole kuollut.
Tuotantotilat ovat viileitä, missä liha marinoidaan ja käsitellään. Rekat viileitä, kaupan takahuoneessa kylmiöt.
Minulla on pidemmällä matkalla aina sähköjääkaappi ja matka-akku mukana. Säilyy kylmäketju pidemmilläkin lomamatkoilla.
On voinut katketa tuossakin. Olen kaupassa monesti huomannut, että jotkut ottavat pakasteita ostoskärryynsä ja pyörivät vielä kaupassa niin kauan, että varmasti ovat pakasteet sulaneet. Sitten tietenkin kotona pakasteeseen. Itse otan aina pakasteet viimeksi ja nehän ovat aina lähellä kassoja.
Jos ei tiedä missä takahuone on, niin sen sijainnin voi päätellä siitä että maitohylly on aina lähellä sitä.
Eikö marinointi ole tehtaalla?
Mulle yks lihatiskin myyjä sanoi, että huomaamani vihertävänä lihasta nökyvä pinta on normaalia. Sanoi, että sen jälkeen vielä he tekevät lihoista kaupan ruokia. Tämä oli iso marketti luultavasti prisma, mahdollisesti cittari.