Juustotarjotin: montaako laatua ja mitä muuta?
Kohta juustokaupoille.
Punkkua ja...
perusjuustot, kuten sinihome, tuhka, gouda, brie, cheddar...
perushommat, kuten suolakeksit, päärynä ja omenasiivuja, viikunahilloketta
Mutta, mitä muuta voisi olla tuon perushomman lisäksi, tai jopa sijasta?
Miten parantaa - jo sinällään toimivaa settiä - entisestään?
Kommentit (21)
10 eri laatua, viintä, keksejä ja rypäleitä.
Vierailija kirjoitti:
10 eri laatua, viintä, keksejä ja rypäleitä.
Turha pilkku - 10 eri laatua viiniä... :-)
Muista laittaa kolmea eri leikkelettä
Kermajuusto! Vaikka port salut.
Päärynä on paras hedelmä juuston ja suolakeksien kanssa. Lisäksi ehkä ostaisin violetteja viinirypäleitä.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
15 eri laatua, viintä, keksejä ja rypäleitä.
Juusto kaviaari ja kreikkalainen ruoka nam.
ilmkuivattua kinkkua, semmoinen tapaslajitelma
Miksi vain 3mea leikkeltä suositetaan eikö 5si olisi paljon juhlavempaa?
Ei mitään tuhkaa juustotarjottimelle!
Vierailija kirjoitti:
Miksi vain 3mea leikkeltä suositetaan eikö 5si olisi paljon juhlavempaa?
Tai peräti 6uusi
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi vain 3mea leikkeltä suositetaan eikö 5si olisi paljon juhlavempaa?
Tai peräti 6uusi
Ehkä joulu pöytään sitten, muuten menee prameilun puoleen.
Vierailija kirjoitti:
ilmkuivattua kinkkua, semmoinen tapaslajitelma
Serrano & manchego.
Manchego, Gruyere? Meillä on silloin tällöin tapaspöytä, ja 10-vuotias tykkää eniten Maasdamista tai Emmentalista, ja onhan nekin ihan hyvät vaihtoehdot. Sinihomeista valitsen aina (jos mahdollista) Saint Agurin, mutta se voi olla joillekin ihan liian tymäkkä :) Oliiveja, paahdettua ja kuorittua paprikaa, marinoituja sieniä ja/tai valkosipuleita, aurinkokuivattuja tomaatteja lisäksi, ja valmissäilykkeistä munakoisoa tai kesäkurpitsaa öljyssä (esim. Pirkka Parhaat). Ilmakuivattua kinkkua (tai Schwarzwaldin kinkkua), Milanon salamia (tai valmis leikkelelajitelma). Pateeta. Päärynää tai eri meloneita paloina.
Brie uuniin, kansi auki ja päälle saksanpähkinät ja hunaja. Pieni lasi makeaa madeiraa
Punaviini Ei sovi kaikille.
Vähän voisi kiinnittää huomiota juustojen luonteisiin ja eri makumaailmojen esiin tuomiseen.
Toinen esimerkki:
Piparkakkuja, sinihomejuusto, viinirypäleet ja vaalea glögi.
Mun resepti:
Syrah tai vanha espanjalainen viini. Cream crackereitä.
Hollantilainen Cheddar, Ruotsalainen (tai ahvenanmaalainen) mustaetikettinen juusto ja tanskalaiunen "creamy" -valkohomejuusto. (sorry, en muista oikeita nimiä nyt...)
Hyvää seuraa ja iloinen mieli.
-M58-
Laitan pieniin kuppeihin marinoituja tai grillattuja artisokansydämiä (purkista), säilöttyjä punaisia minipaprikoita, kirsikkatomaatteja puolitettuna, pieniä mozzarellapalloja jotka olen marinoinut valmispestossa ensin. Päälle vähän balsamicosiirappia ennen tarjoilua.
Provolonejuustoa, parmakinkkua, bresaola-leikkeleitä. Ostan sämpyläkokoisia ciabatta-leipiä paistopisteeltä ja teen niistä ohuita viipaleita.
Teen siis yleensä italialaistyyppisen antipastilautasen :)
Itse lisäisin noihin juustoihin jonkun voimakasmakuisen, vaikka ihan mustaleima emmentalin. Nyt siellä on melko mietoja juustoja vain. Jos ostat ihan palvelutiskiltä niin saat sieltä neuvoja. Saksanpähkinöitä voit lisätä lisukevalikoimaan, ne sopivat juustojen kanssa. Siivutetulla Carambolalla saat lisää näyttävyyttä tarjottimeen.