Kurpitsakeitto on ravitsemuksellisesti huonompaa ruokaa kuin mustikkakiisseli
Sokeria ja tärkkelystä. Hulahtaa ruoansulatuksessa läpi ja nostaa verensokerin.
Kommentit (9)
Voihan se jotain ortorektikkoa kiinnostaa.
Porsaan uuniliha on paaaaaaljon hyvempää.
Siksi kai se onkin hulluween kamaa lyhty perseeseen ja baanalle peloittelemaan ihmisiä böö.
Sehän riippuu mitä sinne kurpitsakeittoon laittaa. Ei mulla jauhelihakeittokaan pelkkää jauhelihaa ole.
Mustikoissa enemmän hiilareita. Lisäksi mustikkakeittoon tulee perunajauhoja (lisää hiilareita) ja sokeria (pilaa loput terveellisyydestä).
Kurpitsakeittoon taas tulee sipulia, valkosipulia, inkivääriä, chiliä yms jotka taas lisää terveellisyyttä entisestään
Kurpitsan ravintosisältö on hyvin alhainen energian suhteen, mutta se sisältää hyödyllisiä vitamiineja, kuten A- ja C-vitamiinia, sekä mineraaleja, kuten kaliumia. 100 grammassa kurpitsaa on noin 16-20 kcal, 0.1 g rasvaa, 1.0 g proteiinia ja 4.5 g hiilihydraatteja. Kurpitsa on myös hyvä kuidun ja beetakaroteenin lähde.
Yleiset ravintoarvot (per 100 g)
Energia: 1620 kcal
Rasva: 0,1 g
Hiilihydraatit: 4,5 g (keitettynä) / 2 g (tarkemmin)
Proteiini: 0,81,0 g
Kuitu: 1,1 g (keitettynä)
Vitamiinit ja mineraalit (per 100 g)
C-vitamiini: 9 mg
Kalium: 230 mg
Beetakaroteeni: Oraanlempiset kurpitsat sisältävät enemmän beetakaroteenia.
***
Mustikan ravintosisältö per 100 g sisältää tyypillisesti noin 4365 kcal energiaa, 0,51,1 g rasvaa, 7,611 g hiilihydraatteja (joista sokereita noin 68 g), ja 0,50,8 g proteiinia. Se on myös erinomainen ravintokuidun (noin 3,13,3 g) ja antioksidanttien, kuten antosyaanien, lähde.
Yleisimmät ravintoaineet (per 100 g)
Energia: Noin 4365 kcal (181271 kJ)
Rasva: Noin 0,51,1 g (hyvin vähän tyydyttynyttä)
Hiilihydraatit: Noin 7,611 g
Sokerit: Noin 6,48,4 g
Proteiini: Noin 0,50,8 g
Ravintokuitu: Noin 3,13,3 g
Vitamiinit ja antioksidantit
C-vitamiini: Noin 710 mg (noin 1216 % päivän tarpeesta)
E-vitamiini: Noin 1,9 mg
K-vitamiini: Noin 9 g
Antioksidantit: Sisältää runsaasti polyfenoleja, kuten antosyaaneja, jotka antavat mustikalle sen värin.
Me Skodakuskit luotetaan kaalikeittoon.
Yks hailee, en ole koskaan välittänyt yhtään kummastakaan.
Myös sosekeitot ovat ravitsemuksellisesti paljon huonompia kuin kasviskeitto jossa on paloja.