Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Suodatinpaperilla on iso vaikutus siihen miten hyvää kahvia keität

Vierailija
27.10.2025 |

Etenkin jos keität usein useita kuppeja tai vähintään puoli pannullista. Halvat suodatinpaperit suodattavat liian hitaasti jolloin kahviin tulee enemmän kitkeryyttä. Ja on ihan selvä että esimerkiksi Melitta-paperit ja monet huokoiset tekevät parempaa kahvia. Lidlin valkoinen paperi on hyvää. Esim Costa rica -paperi huonoa. 

Kommentit (29)

Vierailija
1/29 |
27.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Moni pieniä pannullisia keittävä saisi myös parempaa kahvia jos ostaisi pannujauhatusta - samasta syystä. 

Vierailija
2/29 |
27.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi kaaksojauhetta niellään niin että jauheet pölähtävät, mutta kahvi suodatetaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/29 |
27.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän vaan ruskeita, niin tulee väkevämpää vähemmilläkin böönillä.

Vierailija
4/29 |
27.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suodatinpaperilla ei ole mitään merkitystä millaista kahvia tulee.

Hitaasti uutettu kahvi on "oikeaa" kahvia.

JOS se on kitkerää, sulla on liikaapuruja tai liian vähän vettä!

https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005061698.html

Käytä raikasta vettä ja puhtaita välineitä

Myös veden laatu vaikuttaa kahvin makuun. Paras kahvi syntyy puhtaasta ja raikkaasta vedestä. Ethän kaada vettä kahvinkeittimeen sen omalla kannulla! Kannussa saattaa olla kahvinjäämiä, jotka pääsevät kulkeutumaan veden mukana kahvinkeittimeen. Tämä vaikuttaa pitkällä tähtäimellä kahvin makuun.

PS! Aseta suodatinpaperi suppiloon ja kastele se vedellä. Huuhtelu vedellä liottaa suodatinpaperista pois paperin maun. Huomaat eron, jos maistat suodatinpaperin läpi lasiin kaadettua vettä.

Vierailija
5/29 |
27.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen aina tykännyt kitkerästä ja suodatinpussin makuisesta kahvista.

Vierailija
6/29 |
27.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suodatinpaperilla ei ole mitään merkitystä millaista kahvia tulee.

Hitaasti uutettu kahvi on "oikeaa" kahvia.

JOS se on kitkerää, sulla on liikaapuruja tai liian vähän vettä!

https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005061698.html

Käytä raikasta vettä ja puhtaita välineitä

Myös veden laatu vaikuttaa kahvin makuun. Paras kahvi syntyy puhtaasta ja raikkaasta vedestä. Ethän kaada vettä kahvinkeittimeen sen omalla kannulla! Kannussa saattaa olla kahvinjäämiä, jotka pääsevät kulkeutumaan veden mukana kahvinkeittimeen. Tämä vaikuttaa pitkällä tähtäimellä kahvin makuun.

PS! Aseta suodatinpaperi suppiloon ja kastele se vedellä. Huuhtelu vedellä liottaa suodatinpaperista pois paperin maun. Huomaat eron, jos maistat suodatinpaperin läpi lasiin kaadettua vettä.

Et sitten tiedä parkkihapon muodostumisesta kahvin uuttamisessa mitään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/29 |
27.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paljonko sulle maksetaan mainostamisesta?

Vierailija
8/29 |
27.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se suod.papdrin kastelu on tärkeää.🙂

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/29 |
27.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo ns raikas vesi on tavallaan myytti. Esim Italiassa paikkakunnilla joissa vedessä on enemmän tiettyjä, monesti tunkkaisemman maun tuovia mineraaleja, kahvista tulee pehmeämpää. Näin mm Napolissa. Asiaa on kyllä tutkittu. 

Vierailija
10/29 |
27.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se suod.papdrin kastelu on tärkeää.🙂

Kukaan keitintä käyttävä kun ei kastele. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/29 |
27.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskea suodatinpussi mieluummin kuin valkaistu

Vierailija
12/29 |
27.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Optimi uuttamisaika kahville on n. KOLME minuuttia. Sen takia vain 3-4 kupillista maistuu aina paremmalta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/29 |
27.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Råd & Rön tutki 15 suodatinpussia ja löysi huolestuttavia lyijymääriä yhdeksästä niistä. Vain yhdessä suodatinpussissa ei ollut ollenkaan lyijyä. Kyseessä oli Lidlin oman Bellarom-merkin valmistama Coffee Filters -suodatinpussimalli.

Tuo on juuri se hyvä paperi. 

Vierailija
14/29 |
27.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Suodatinpaperilla ei ole mitään merkitystä millaista kahvia tulee.

Hitaasti uutettu kahvi on "oikeaa" kahvia.

JOS se on kitkerää, sulla on liikaapuruja tai liian vähän vettä!

 

KYSE OLI SUODATINPAPERISTA EIKÄ PARKKIHAPOISTA!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/29 |
27.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ruskea suodatinpussi mieluummin kuin valkaistu

Juuri toisin päin. 

Vierailija
16/29 |
27.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Suodatinpaperilla ei ole mitään merkitystä millaista kahvia tulee.

Hitaasti uutettu kahvi on "oikeaa" kahvia.

JOS se on kitkerää, sulla on liikaapuruja tai liian vähän vettä!

 

KYSE OLI SUODATINPAPERISTA EIKÄ PARKKIHAPOISTA!

Mitä kauemmin kuuma vesi on yhteydessä kahvinporojen kanssa, sen enemmän parkkihappoa muodostuu. 

Vierailija
17/29 |
27.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Suodatinpaperilla ei ole mitään merkitystä millaista kahvia tulee.

Hitaasti uutettu kahvi on "oikeaa" kahvia.

JOS se on kitkerää, sulla on liikaapuruja tai liian vähän vettä!

 

KYSE OLI SUODATINPAPERISTA EIKÄ PARKKIHAPOISTA!

Mitä kauemmin kuuma vesi on yhteydessä kahvinporojen kanssa, sen enemmän parkkihappoa muodostuu. 

Oik kitkerät tanniinit. Sama asia kuin teen hauduttamisessa. 

Vierailija
18/29 |
27.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki aromit ja rasvat jää suodatinpaperiin. Ei kiitos.

Pressopannulla pannukahvia. Muutama kuppi per viikko.

Vierailija
19/29 |
27.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Se suod.papdrin kastelu on tärkeää.🙂

Kukaan keitintä käyttävä kun ei kastele. 

Kun sitä suppilosta ei helposti edes saa irti keittimestä. 

Vierailija
20/29 |
27.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jokainen käsin kahvia suodattava tietää että pitää pyrkiä kolmen minuutin uuttoaikaan. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kuusi kahdeksan