Ällöttää, kun porukka käyttää keittiössä hanskoja ihan väärin
Juuri katsoin suomalaisen youtube-videon, missä iloisesti samoilla hanskoilla kosketeltiin kanaa ja maustepurkkeja. Nyt on maustepurkit kanassa. Onhan se ihan hyvä, että kotikokitkin käyttää hanskoja, mutta hyvä esimerkki, miten se luo väärän kuvan, että on ok koskea kanan perään maustepurkkeja, kun mullahan on "puhtaat" hanskat kädessä. Tätä näkyy usein kotikeittiöissä. Eikö järki pelaa sen vertaa?
Kommentit (19)
Olen nähnyt samaa ulkomaisissa videoissa.
Veikkaan, että näin toimivat haluavat lähinnä sitä ruokaa suojata omilta bakteereiltaan ja omia kynnenalusiaan kanamössöltä, eikä esim. suojella niitä maustepurkkejaan, jotka voi putsata maustamisen jälkeen.
Jep. Joskus seuraan liha-/kalatiskillä hanskojen käyttöä . Ihan näön vuoksi moni käyttää; näpytellään välillä vaakaa samoilla hanskoilla , joilla sitten tartutaan lihaan jne.
Vierailija kirjoitti:
Olen nähnyt samaa ulkomaisissa videoissa.
Veikkaan, että näin toimivat haluavat lähinnä sitä ruokaa suojata omilta bakteereiltaan ja omia kynnenalusiaan kanamössöltä, eikä esim. suojella niitä maustepurkkejaan, jotka voi putsata maustamisen jälkeen.
Ja kyseinen kokki, joka näin tekee, on muuten terveydenhoitaja, joka varmasti tietää kyllä hygieniasäännöt.
Vierailija kirjoitti:
Olen nähnyt samaa ulkomaisissa videoissa.
Veikkaan, että näin toimivat haluavat lähinnä sitä ruokaa suojata omilta bakteereiltaan ja omia kynnenalusiaan kanamössöltä, eikä esim. suojella niitä maustepurkkejaan, jotka voi putsata maustamisen jälkeen.
Kamala työmaa putsata purkit, eikä salmonella kuole luutupesussa. Hygienisempi on pestä kädet vedellä ja saippualla.
Mua ällöttävä, kun kokataan pitkät hiukset auki. Samoin remppaohjelmissa ärsyttää, kun naiset saapuvat työmaalle puolen metrin tukka liehuen.
Kamalampaa on kun paljain käsin ja pitkin kynsin käsitellään ruokaa. Meneepähän ruokahalu se siinä on hyvä puoli.
Itse käytän hanskoja kotikeittiössä mm. MRSA:n vuoksi, jota saattaa olla lihoissa. Mutta en kyllä koske hanskoilla mihinkään muuhuin kuin itse lihaan. Otan hanskat pois kädestä tai vaihdan uudet hanskat, jos pitää maustepurkkeihin koskea. En koske astiaankaan. Ja hanskat laitan heti erilliseen tyhjään roskapussiin, joka on valmiiksi avattua pöydällä.
Hanskoja tulisi käyttää keittiössä vain jos iho on rohtunut tai haavainen tai on pitkät kynnet. Muussa tapauksessa paljaat kädet riittävällä saippuapesulla on kaikkein parhainta. Paljain käsin tunnet likaisuuden ja käsiä tulee pestyä tarpeen mukaan. Hanskat taas tuovat hygieenisyyden tunteen ja silloin juuri menee lihan käsittelystä suoraan toiselle pisteelle ilman hanskojen vaihtamista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olen nähnyt samaa ulkomaisissa videoissa.
Veikkaan, että näin toimivat haluavat lähinnä sitä ruokaa suojata omilta bakteereiltaan ja omia kynnenalusiaan kanamössöltä, eikä esim. suojella niitä maustepurkkejaan, jotka voi putsata maustamisen jälkeen.
Ja kyseinen kokki, joka näin tekee, on muuten terveydenhoitaja, joka varmasti tietää kyllä hygieniasäännöt.
En olisi niinkään varma. Terveydenhoitajan ei tarvitse olla kovin älykäs.
Vierailija kirjoitti:
Hanskoja tulisi käyttää keittiössä vain jos iho on rohtunut tai haavainen tai on pitkät kynnet. Muussa tapauksessa paljaat kädet riittävällä saippuapesulla on kaikkein parhainta. Paljain käsin tunnet likaisuuden ja käsiä tulee pestyä tarpeen mukaan. Hanskat taas tuovat hygieenisyyden tunteen ja silloin juuri menee lihan käsittelystä suoraan toiselle pisteelle ilman hanskojen vaihtamista.
Miten noin voisi käydä? Vai onko päässä pelkkää sahanpurua. Oikeasti. Jos laitat lihat pataan ja otat hanskat pois, ja sen jälkeen peset vielä kädet, niin kyllä siinä pienennät riskiä saada esim. MRSA-tartunnan. Hanskat käteen vain, mutta eihän se auta, jos ei omaa ajattelua löydy.
Vierailija kirjoitti:
Kamalampaa on kun paljain käsin ja pitkin kynsin käsitellään ruokaa. Meneepähän ruokahalu se siinä on hyvä puoli.
Missä uitat käsiäsi, jos ei käsien pesu riitä puhtaana pitoon? Oletko lehmien keinosiementäjä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kamalampaa on kun paljain käsin ja pitkin kynsin käsitellään ruokaa. Meneepähän ruokahalu se siinä on hyvä puoli.
Missä uitat käsiäsi, jos ei käsien pesu riitä puhtaana pitoon? Oletko lehmien keinosiementäjä?
Jos sinulla haava kädessäsi, niin vot saada lihoista sellaisen infektion, joka ei parane millään antibiootilla ikinä.
Vierailija kirjoitti:
Kamalampaa on kun paljain käsin ja pitkin kynsin käsitellään ruokaa. Meneepähän ruokahalu se siinä on hyvä puoli.
Tietäisitpä vain, kuinka harvinaista käsineiden pito on ammattikeittiöissäkin. Korona vähän muutti asioita, mutta iloisesti paljain käsin käsitellään ruokia. Ne käsineet kun ei ole mikään pakko minkään lain mukaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hanskoja tulisi käyttää keittiössä vain jos iho on rohtunut tai haavainen tai on pitkät kynnet. Muussa tapauksessa paljaat kädet riittävällä saippuapesulla on kaikkein parhainta. Paljain käsin tunnet likaisuuden ja käsiä tulee pestyä tarpeen mukaan. Hanskat taas tuovat hygieenisyyden tunteen ja silloin juuri menee lihan käsittelystä suoraan toiselle pisteelle ilman hanskojen vaihtamista.
Miten noin voisi käydä? Vai onko päässä pelkkää sahanpurua. Oikeasti. Jos laitat lihat pataan ja otat hanskat pois, ja sen jälkeen peset vielä kädet, niin kyllä siinä pienennät riskiä saada esim. MRSA-tartunnan. Hanskat käteen vain, mutta eihän se auta, jos ei omaa ajattelua löydy.
Olet lukenut liikaa ulkomaisia blogeja joissa kauhistellaan kaikenlaisia bakteereja. Osta suomalaista lihaa niin ei tule tauteja.
Siksi ammattilaiset ei käytä hanskoja, eikä niitä suositella. Jos käsittelet kanaa ilman hanskoja et takuulla koske maustepurkkiin pesemättä käsiä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hanskoja tulisi käyttää keittiössä vain jos iho on rohtunut tai haavainen tai on pitkät kynnet. Muussa tapauksessa paljaat kädet riittävällä saippuapesulla on kaikkein parhainta. Paljain käsin tunnet likaisuuden ja käsiä tulee pestyä tarpeen mukaan. Hanskat taas tuovat hygieenisyyden tunteen ja silloin juuri menee lihan käsittelystä suoraan toiselle pisteelle ilman hanskojen vaihtamista.
Miten noin voisi käydä? Vai onko päässä pelkkää sahanpurua. Oikeasti. Jos laitat lihat pataan ja otat hanskat pois, ja sen jälkeen peset vielä kädet, niin kyllä siinä pienennät riskiä saada esim. MRSA-tartunnan. Hanskat käteen vain, mutta eihän se auta, jos ei omaa ajattelua löydy.
Olet lukenut liikaa ulkomaisia blogeja joissa kauhistellaan kaikenlaisia bakteereja. Osta suomalaista lihaa niin ei tule tauteja.
Sen jälkeen aloin käyttää hanskoja, kun suomalaisista lihoista löytyi mrsa:ta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olen nähnyt samaa ulkomaisissa videoissa.
Veikkaan, että näin toimivat haluavat lähinnä sitä ruokaa suojata omilta bakteereiltaan ja omia kynnenalusiaan kanamössöltä, eikä esim. suojella niitä maustepurkkejaan, jotka voi putsata maustamisen jälkeen.
Ja kyseinen kokki, joka näin tekee, on muuten terveydenhoitaja, joka varmasti tietää kyllä hygieniasäännöt.
Ei näytä tietävän. Keittiössä hygienia on ihan eri kuin neuvolassa. Toisessa voit saada huonolla tuurilla bakteerin johon kuolet
Meillä kissat puhdistaa takalistoaan ruokapöydällä. Hengissä ollaan.
Itse en käytä kotikeittiössä hanskoja, miksi käyttäisin? Mutta aina pesen kädet saippualla kunnolla, jos olen käsitellyt raakaa lihaa, kanaa, kalaa yms. välittömästi käsipesu sen jälkeen. Ja niille on eri välineet kuin muille elintarvikkeille.