Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mikä on karjalanpaisti reseptisi?

Vierailija
17.10.2025 |

Mitä lihaa käytät, mitä mausteita? Kuinka kauan haudutat tms.?

Kommentit (61)

Vierailija
1/61 |
17.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

soijasuikaleita,vettä,mausteita,sipulia,porkkanaa

Vierailija
2/61 |
17.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

soijasuikaleita,vettä,mausteita,sipulia,porkkanaa

Hyh hyh

huh huh

pyh pyh

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/61 |
17.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitä lihaa mitä sattuu olemaan, yleensä nautaa ja sikaa, mausteeksi maustepippuria ja suolaa, ehkä laakerinlehti jos on. Ensin ruskistan hetken ilman kantta, sitten vettä ja kansi päälle. Muutaman tunnin annan hautua, riippuen uunin lämpötilasta (puulla lämmitettävä leivinuuni).

Vierailija
4/61 |
18.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hirveä, possua, porkkanaa, sipulia ja paljon aikaa uunissa.

Vierailija
5/61 |
18.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lidl Karjalan paisti lihat. Niissä on riittävästi rasvaa. Padan pohjalle ensin jäisiä miniporkkanoita. Jäisten porkkanoiden solurakenne on rikki ja ne antavat paremmin makua. Iso raaka sipuli reiluina lohkoina. Kolme laakerin lehteä. Ruokalusikallinen kokonaisia maustepippuria. Lihat kevyesti paistinpannulla. Suolaa lihakerrosten väliin. Lopuksi huuhtele paistinpannu ja neste pataan. Nestettä niin että lihat peittyvät. Kun varaavan takan hiillos on sopiva pata takkaan. Tunnin päästä sekoita pata ja lisää vettä. Odota vielä toinen tunti ja ruoka on valmista. 

Vierailija
6/61 |
18.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karjalanpaisti: 

Kypsennä ensin 1 t ilman kantta, jolloin päällimmäiset lihat ruskistuvat. Laske lämpö 175 asteeseen, ja hauduta karjalanpaistia vielä noin 1 tuntia, kunnes lihat ovat mureita. Peitä karjalanpaisti kypsennyksen loppuvaiheessa kannella, lisää nestettä tarvittaessa. Leivinuunissa (jos sellainen on) tulee hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/61 |
18.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

soijasuikaleita,vettä,mausteita,sipulia,porkkanaa

Hyh hyh

huh huh

pyh pyh

Mitä hyhhyttelet? Oletko nazzi??

Vierailija
8/61 |
18.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Karjalanpaisti: 

Kypsennä ensin 1 t ilman kantta, jolloin päällimmäiset lihat ruskistuvat. Laske lämpö 175 asteeseen, ja hauduta karjalanpaistia vielä noin 1 tuntia, kunnes lihat ovat mureita. Peitä karjalanpaisti kypsennyksen loppuvaiheessa kannella, lisää nestettä tarvittaessa. Leivinuunissa (jos sellainen on) tulee hyvää.

"1 tuntia" = monta tuntia.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/61 |
18.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Karjalanpaisti: 

Kypsennä ensin 1 t ilman kantta, jolloin päällimmäiset lihat ruskistuvat. Laske lämpö 175 asteeseen, ja hauduta karjalanpaistia vielä noin 1 tuntia, kunnes lihat ovat mureita. Peitä karjalanpaisti kypsennyksen loppuvaiheessa kannella, lisää nestettä tarvittaessa. Leivinuunissa (jos sellainen on) tulee hyvää.

"1 tuntia" = monta tuntia.

 

Sitä minäkin. Minimi on 3-4 tuntia...

Vierailija
10/61 |
18.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vettä, suolaa, laakerinlehti, musta- ja valkopippureita, halkaistu sipuli ja naudan ja possun lihakuutioita.

Tärkeintä on monen tunnin haudutus uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/61 |
18.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karjala takaisin vaikka lihan pala kerrallaan.

Vierailija
12/61 |
18.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

60 % possua ja 40 % nautaa. 

Laita uuni kuumenemaan 300 C:een (250 C käy myös).

Laita kaikki lihat pataan, mieluiten rasvaisin liha päällimmälseksi.

Ripottele suola lihojen päälle.

Kaada pataan niin paljon vettä, että lihat juuri ja juuri peittyvät.

Laita pata uuniin ja anna paistua niin kauan, että ylimmäiset lihat ovat ruskistuneet. 300 C:ssa tähän menee noin 1520 minuuttia, 250 C:ssa puolisen tuntia.

Käännä uunin lämpö 150 C:een. Paista karjalanpaistia yhteensä 3 tuntia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/61 |
18.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

60 % possua ja 40 % nautaa. 

Laita uuni kuumenemaan 300 C:een (250 C käy myös).

Laita kaikki lihat pataan, mieluiten rasvaisin liha päällimmälseksi.

Ripottele suola lihojen päälle.

Kaada pataan niin paljon vettä, että lihat juuri ja juuri peittyvät.

Laita pata uuniin ja anna paistua niin kauan, että ylimmäiset lihat ovat ruskistuneet. 300 C:ssa tähän menee noin 1520 minuuttia, 250 C:ssa puolisen tuntia.

Käännä uunin lämpö 150 C:een. Paista karjalanpaistia yhteensä 3 tuntia.

Siis 15 - 20 minuuttia.

 

Vierailija
14/61 |
18.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Karjala takaisin vaikka lihan pala kerrallaan.

Ennen tölkkejä sanottiin, että Karjala takaisin vaikka pullo kerrallaan.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/61 |
18.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Loppujen lopuksi nuo kaupan valmiit karjalanpaistilihat vakuumissa on aika paskaa...

Vierailija
16/61 |
18.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

4 porkkanaa

2 sipulia

1,4 kg karjalanpaistilihaa

4 laakerinlehteä

1,5tl suolaa

1 tl mustapippuria

10kpl maustepippuria

Uuniin 200C, ilman kantta, kun kiehuu tiputa 175 asteeseen, 2 tuntia

Vierailija
17/61 |
18.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

7 luokan kotitalous kirjassa resepti. Olikaan joku Ole hyvä kirja. Ihan perussettiä. Riippuu lihan määrästä. Joskus tein puuhellan uunissa sen ku oli jo hiiloksella se puut. Erikseen siinä se uunitila. Valurauta kattila. Paistoin tai siis pinnan paistoin ruskeaksi ja sit siihen nesteet ja mausteet. Olikaan jotai keittojuureksia lisäsin myös. Ei ollu ohjeessa. Siitä on jo vuosia ku viimeksi tein. Ehkä tämä vuonna vois tehdä jos löytää tarjous lihoja. Kutistui kyllä lihat paljo. Mut hyvää on muusin kanssa. 

Vierailija
18/61 |
18.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tuo mikään karjalanpaisti. 

Vierailija
19/61 |
18.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Loppujen lopuksi nuo kaupan valmiit karjalanpaistilihat vakuumissa on aika paskaa...

Kyllä. Mieluummin ostaa ne lihatiskiltä. Valmiissa pakkauksissa on yllätyksiä, jotka on peitelty päällimmäisillä lihapaloilla.

 

Vierailija
20/61 |
18.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei sinne ainakaan porkkanoita kuulu laittaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kahdeksan kaksi