Jauhelihakiusaus unohtui yön yli uuniin
eli oli uunissa elisisillasta klo 18 tähän aamuun klo 10 kun tajuttiin että oli unohtunut :(
vieläkö sitä voi syödä?
uuni oli siis tietenkin pois päältä
Kommentit (18)
mhaitalliset mikrobipitoisuudet lihassa jo aika korkeita..
Uunissahan pöpöt ovat kuolleet, eli ei pilaannu samalla tavalla kuin olisi ruokapöydästä jääneelle käynyt. Itse olen uein paistanut jotain illalla ja vain sammuttanut uunin nukkumaan mennessä, seuraavana aamupäivän sitten syön tai nostan ruoan jääkaappiin.
ja kermaahan siinä on, että sekin on varmaan jo hapanta. Perkele kun on molemmilla laho pää..mies vielä illalla sanoi, että täytyy muistaa ottaa se ruoka sitten uunista ennenku lähetään nukkumaan..ja näin hyvin muistettiin! :(
ei sitten kun uutta sapuskaa tekemään!
ap
Kysyn ihan ystävällisesti:
miksei kukaan ottanut kiusausta pois uunista kun käänsi uunin pois päältä?
Eikö ruuan tuoksu paljastanut, että uunissa on jotakin, joka ei enää sinne kuulu?
sitten tuli välittäjä ja laitoimme ruuan uuniin ettei ole näkösällä koska oli kuumaa ei voitu laittaa jääkaappiin.
ja sinne se sitten unohtui
ap
Tajuatko ollenkaan miten jauhelihakiusaus kuhisee bakteereja?
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/hygieniaosaaminen/tietopak…
Yleisesti ottaen uuni on kyllä melko steriili paikka ruoanlaiton jälkeen, että sikäli...
Tero
Jestas. Jos se nyt ei haise eikä maistu pahalta niin todellakin on syötävää.
Ei voi tajuta tätä nykypäivän ajatuksenjuoksua.
Terv: 24w
Tietty voit syödä, mä en edes tajua koko tätä keskustelua! Onks teillä kaikilla ihan täydellinen kylmäketju nykyään koko ajan, niin että mitään ei voi sit enää syödä jos se ei oo koko aikaa kylmässä? Ei siis mökkeilijöitä (alkeellisemmissa oloissa), ei veneilijöitä, retkeilijöitä...Ihan kuin tohon nyt kuolis jos kotioloissa on uunissa ruoka yön yli!Kyllä mä ihmetteln miten entisaikojen ihmiset edes selvis hengissä...
Nukkumaan käydessä uuni pois.
Ei ikinä mitään ongelmia. Älä ole uusavuton, huiviin vaan pöperö.
Olen syönyt ja syön jatkossakin.
Omat aistit ovat aika hyvä mittari. Jos se haisee ja maistuu pahalle, niin älä syö.
mä tänään vielä voisin syödä. Hyvin kuumenettuna, niin eiköhän se ole ok.
kyllä mies sitä ainakin lupas vielä syödä, 1veelle en kyllä syötä.
ap
jos tuollaisia sapuskoita syötte. Voipi olla, että kerran sitten saakin oikein kunnon ruokamyrkytyksen, josta ei selviä pelkillä masuvaivoilla.
esim. tästä linkistä http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/hygieniaosaaminen/tietopak…
Jotkin bakteerit ja itiöt kestävät kuumennuksen ja lisääntyvät sitten jäähtymisen aikana.
Kyllähän uuni on hyvin eristetty, joskus olen voinkin laittanut sinne on sopivan pehmyttä.
Meillä on aivan tavallista, että ruoka on lämpimässä seuraavaan päivään. Ei meillä ole mitään ruokamyrkytyksiä ollut koskaan, eikä edes mitään vatsavaivoja normaalia enempää.
Uuni on varmaan talon steriilein paikka, kun se on ollut niin kuuma. Siellä on varmaan paljon vähemmän mikrobeja hyökkäämässä ruokaa pilaamaan kuin vaikkapa kissan ja kärpästen asuttamalla ruokapöydällä.
Varsinkin kermaa, maitoa ja muuta herkästi pilaantuvaa sisältävät ruuat kyllä havaitsee ihan millä tahansa aistilla pilaantuneeksi, joten ei niiden kanssa tarvitse arpoa, uskaltaako syödä vai ei.
ruokaan tulekaan, vaan ruoka-aineista itsestään ja ruoanlaittajasta. Eli ovat valmiina jo siinä keitoksessa uuniin laittaessa ja lisääntyvät ruoassa sitten sen uunissa jäähtyessä. VAikka teille ei tähän mennessä ole sattunut tulemaan mitään ikäviä seuraamuksia, voi arpaonni kääntyä seuraavalla kerralla.
Isäni sai ikävän niveltulehduksen ruokamyrkytyksen yhteydessä ja se vaivasi häntä sitten piiiitkään. Ja hän oli just näitä "aina oon syöny, enkä koskaan oo mitään saanu" - tyyppejä