Paljonko teillä menee pilaantunutta ruokaa jätteisiin
Kommentit (34)
Ei yhtään. Eläimille menee jotain, mutta sitä tehdään tarkoituksella yli.
Ei yhtään. Jos on jotain ruoantähteitä joita en itse enää syö tai vanhaksi menneitä makkaroita tms. annan ne biojätelaitokselle oy ketut&linnut ab
Roskikseen menee vain kaikenlaiset kuoret ja muut syötäväksi kelpaamattomat proteiininlähteiden osat, kuten luut, rustot, ruodot tms. En ole ikinä ymmärtänyt ruoan haaskaamista. Kaikista pahinta on, että koko ajan on ympäri maailmaa 50% ruoan ylituotantoa ja hävikkiä. Silti miljoona lasta kuolee nälkään vuosittain persläpialueilla.
Tää on jännä, kun uutisissa on välillä tyyliin suomalaiset heittävät ruokaa roskiin x kiloa vuodessa per henkilö. En tunne ketään, jolla tulisi kilotolkulla ruokahävikkiä vuodessa.
3 koiraa ja kissa pitävät huolen ettei ruoka jää pilaantumaan.
Kaikki tulee syötyä ja roskikseen menee vain muovit. Pahvit ja kartongit palaa biojätteiden kanssa uunissa. Paska ja kusi menee vessanpönttöön.
Todella vähän. En edes muista milloin viimeksi.
Vierailija kirjoitti:
Tää on jännä, kun uutisissa on välillä tyyliin suomalaiset heittävät ruokaa roskiin x kiloa vuodessa per henkilö. En tunne ketään, jolla tulisi kilotolkulla ruokahävikkiä vuodessa.
Joku jolla on hyvät tulot saattaa ostaa kaappiin notkumaan jotain mikä menee vanhaksi. Mutta jotenkin vaikea kuvitella että sitä tekee pääsääntöisesti työttömät tai keskiluokka.
Kenellä sitten menee, kun hävikki on kutenkin valtaisa kotitalouksilla.
Meitä on eläkeläispariskunta ja meilläkään ei mene juuri yhtään mitään. Kerran kuussa jokin maidon tippa.
Käydään joka päivä kaupassa, joka on sadan metrin päässä. Ostetaan se, mikä sinä päivänä syödään. So simple!
Lapsiperheessä toki haastavampaa. Sekin on koettu.
Ehkä jokunen nuhjustunut porkkana tai itämään alkanut pottu vuodessa. Mutta siinä se.
Jokunen leivän viipale .
Ongelma on ( lihan ) pakkaus koot yleisesti, ihan kaikkea ei voi/ viitsisi pakastaa.
Kellä tässä maailmanajassa on varaa antaa ruuan mennä pilalle? Kaikki mikä ostetaan niin se myös syödään ennen kuin menevät pilalle.
Ei mitään. Uskallan syödä ruokaa jossa viimeinen päivämäärä mennyt
jo. Luotan haju- ja makuaistiini emkä todellakaan heitä pois. Meillä on kyllä kompostori mutta sinne päätyy vain
hedelmien ja kasvisten kuoret, munankuoret, kahvinpurut ym
Tosi vähän, mutta kyllä joskus leipä pääsee homehtumaan tai valmiiksi pakatussa satsumapussissa on pilaantunut yksilö, jota ei ostaessa huomaa.
Vierailija kirjoitti:
Tää on jännä, kun uutisissa on välillä tyyliin suomalaiset heittävät ruokaa roskiin x kiloa vuodessa per henkilö. En tunne ketään, jolla tulisi kilotolkulla ruokahävikkiä vuodessa.
Aika paljon siitä todennäköisesti on ylijäämää lounaspaikoista ja muista ravintoloista. Lounasajan jälkeen väkiinkin osa ruoasta on pakko kipata biojätteisiin, koska ruokaa on oltava viime hetkeen asti tarjolla ja lämmitettyä ei säännösten mukaan voi tarjota jäminä uudelleen. Sitä en kuitenkaan ymmärrä, että toisilta näkyy jäävän vähänkään "huonommat" palat lautaselle, saati, että sitä lisäkettä riisiä, muusia ym. jää jotain pikkukasoja pois heitettäväksi. Onko se nyt niin vaikeaa ottaa vaikka vähän liian vähän kuin jättää se muutama haarukallinen sitten syömättä.
Ei yhtään.