Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Vinkkejä maustamattomaan ruokaa aikuiseen makuun.

Vierailija
18.08.2011 |

Ei sen kummemmasta aikuisesta mausta ole kyse, kunhan laitoin, ettei kukaan kuvittele, että vauvanruokia olisin tekemässä.



Eli mausteet ei nyt käy syötäväksi, joten kaipaisin vinkkejä mitä ikinä keksittekin, miten saisi kuitenkin jossain määrin maittavaa ruokaa ilman mausteita.



Eli esim. makaronilaatikon maustain vain suolalla, mutta laitan sekaan sulatejuustoa, mistä tulee myös makua ja oikein hyvää on. Kinkkukiusaus samalla reseptillä.



Jotain kastikkeita olisi kiva tehdä perunoiden seuraksi, mutta kun tomaattikaan ei käy, niin mulla alkaa ideat loppua.



Ja sitten mitä vaan muuta keksitte, niin antakaa vinkkejä.

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
18.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

soijakastike? Antaa enemmän makua kuin suola.

Vierailija
2/10 |
18.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

pilko uunipannulle lohkoiksi perunaa, porkkanaa ja lanttua. lorota päälle oliiviöljyä, suolaa ja hunajaa. jos se timjami, tai muu yrtti päälle ei käy niin jätä pois ja uuniiin. jotain pippuria päälle jos käy?



syö minkä kanssa voit, sienikastike, jauhelihapihvi tmv?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
18.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska hyviä ruokia, ilman mitään mausteita tai yrttejä, ei ole yksinkertaisesti olemassa.

Sipuli, se on tosi hyvä maustaja. Ja valkosipuli. Jos niitäkään ei saa käyttää nostan kädet ylös.

Vierailija
4/10 |
18.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

jolloin suolan lisäksi ei pahemmin muut käyneet,ei edes yrtit. Oreganoa taisin käyttää silloin jonkun verran.



Minä laitoin moneen ruokaan mukaan raejuustoa ja paaaaaljon kasviksia jotka kävi,mulla ei nekään käyneet kaikki.



Bataatti antaa hyvin makua,esim. bataatti-perunamuussi on maukkaampaa kuin pelkkä perunamuussi.

Tein myös peruna-lihalaatikoita just niin et puolet perunoista korvasin bataatilla.

Vierailija
5/10 |
18.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

poronkäristys, lohi, parsakaali

Vierailija
6/10 |
18.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Unohda makaronimössöt, niitä pitääkin maustaa reilusti, että saa syötävää. Maukasta ruokaa saa, kun käyttää laadukkaita raaka-aineita. Kalaa, kokolihaa, sieniä, monipuolisesti kasviksia. Voilla ja oikealla kermalla saa makua ja täyteläisyyttä ruokaan.



Kastikeidea loppukesään: paista litra puhdistettuja kantarelleja pannulla, nesteen haihduttua lisää iso kimpale voita. Kaada pannulle purkillinen kermaa, anna tekeytyä hetki ja tarjoile. Samoin lihan paistoliemestä ja kermasta tulee ihania kastikkeita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
18.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset


Meillä on lasten allergioiden takia syöty kauan paljolti vain suolalla ja sokerilla maustettuja ruokia. Toki välillä teen mausteisempiakin ruokia niille joille sopii. Yllättävän äkkiä itse totuin mausteettomuuteen.



Possun fileen kun ruskistaa pannulla ja kypsentää uunissa ylikypsäksi niin ei kaipaa muuta kuin suolaa ja on hyvää. Samalla saa paljon hyvää lihalientä josta saa vaikka suurustamalla kastikkeen tosin itse käytän sitä kastikkeena vaikka ihan sellaisenaan.



Possun jauhelihaa kun paistaa vähän turhan kuumalla pannukka niin että se ruskistuu ja sitten suolaa niin se on yllättävän hyvää kunhan tosiaan ruskistaa riittävästi. Lihaperunoihin esim. puikula merkkisiä perunoita palasina kiehumaan, porkkanaa, palsternakkaa, ja mistä kasviksista nyt tykkääkään. Ja sitten tuota kunnolla ruskistettua jauhelihaa ja pannun huuhteluvesi kattilaan sekä reippaasti suolaa. Keittele tunnin verran ja on hyvää.



Meillä on suosittu kastike niin että raastetaan porkkanaa, kesäkurpitsaa ja silputtua sipulia ja kuullotetaan nämä kaikki paistinpannulla öljyssä. Aina välissä huuhdotaan paistinpannu vedellä ja vedet kastikkeeseen ennen seuraavan satsin kuullostusta. Lisäksi paistetaan hyvin ruskistaen jauhelihaa ja se kastikkeeseen ja samoin taas pannun huuhteluliemi. Lisäksi suolaa mausteeksi ja halutessaan etikkakurkkuja tai etikkapunajuuria silputtuna jos haluaa. Kermaakin voisi kokeilla lisätä mutta en ole maitoallergisena sitä kokeillut. Ja keitetään taas vähintään puolituntia mutta mielummin tunti.



Koulun allergiakokki mainitsi maustavansa mausteallergisten ruokia kookosmaidolla ja kukkakaalella. Näilläkin saa makua esim. lihapulliin. Ja tietty sipulilla jos se sopii.







Vierailija
8/10 |
18.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

eli syön yleensä suht maustamatonta ruokaa.. Ei se ole mikään ongelma. Pakon edessä voin syödä jotain ruokaa (paitsi jos siinä on chiliä, kanelia tai paprikaa), mutta siinähän sitten kärsin.



Eli ap:lla voi olla sama tilanne, on itse allerginen mausteille, vauva on allerginen niille tai sitten joku muu syy..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
18.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parmesan, emmental..?

Vierailija
10/10 |
18.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

alkanut edes mitään selittelemään. Mutta täällä usein saa myös hyviä vinkkejä, joita tässäkin jo tuli. Kiitos jo vastanneille!



Eli kuten joku arveli, niin vauva on allerginen, ja nuo mausteet aiheutti selvän reaktion, varmaan pippurit lähinnä. Muita on tuo mainittu tomaatti, sitten myös kalat ja ilmeisesti monet hedelmät.



Soijan jätin samalla varmuuden vuoksi pois. Sitä voin taas jossain vaiheessa kokeilla.



Mutta sitten haasteen lisäämiseksi mulla itselläni on sen verran häiritsevä refluksitaipumus / närästys, etten itse käytä juurikaan yrttimausteita, ja sipuli on myös todella närästävää. Mieluummin syön sitä mautonta ruokaa kuin otan sen närästyksen tuoman huonon olon.



Nyt on taas vaan vähän totuttelemista, että oppii laittamaan riittävästi suolaa, kun ei ole mausteita antamassa makua. Muuten mua ei mausteettomuus haittaa, sillä ei tuo mun vatsani niistä ennenkään mitenkään innoissaan ole ollut.



ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan yhdeksän yksi