Leipojat, auttakaas! (Kysymys reseptistä)
Hesarin sivuilla on puolukkaisen omenapiiraan resepti. Tässä linkki ohjeeseen:
http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Omena-puolukkapiiras/11352446…
Tuossa ohjeessa käsketään sekoittamaan sokeri ja rasva keskenään, mutta ei sanota, millaisessa muodossa rasvan pitäisi olla? Pitäisikö sen olla pehmennyttä vai kenties sulaa?
Mä leivon niin vähän, ettei nää jutut ole itsestään selviä...
Kommentit (3)
Ihan näin vinkkinä kerrottakoon, että vastaavissa ohjeissa rasva tarkoittaa aina sellaista huoneenlämpöistä, voi mikrottaa joitain sekunteja, että pehmenee moiseksi. Ohjeissa mainitaan sitten erikseen, jos rasva on nestemäistä eli sulanutta ja silloin se lisätään taikinaan loppuvaiheessa. Kyse on silloin löysemmistä taikinoista, jotka voi kaataa vuokaan tai pellille.
Ihan näin vinkkinä kerrottakoon, että vastaavissa ohjeissa rasva tarkoittaa aina sellaista huoneenlämpöistä, voi mikrottaa joitain sekunteja, että pehmenee moiseksi. Ohjeissa mainitaan sitten erikseen, jos rasva on nestemäistä eli sulanutta ja silloin se lisätään taikinaan loppuvaiheessa. Kyse on silloin löysemmistä taikinoista, jotka voi kaataa vuokaan tai pellille.
puoli tuntia aikaisemmin kun alkaa leipomaan.
että taikina on helpompi taputella vuokaan! Ärsyttää, kun ohjeessa ei tarkkaan kerrota, mitä pitää tehdä...
Kiitos avusta, jatkan leipomista!
Ap